Zdravím, idem skladať treningové kolesá. Chcem dať set nábojov buď Ultegra 32dier alebo Tiagra tiež 32dier. Pozerám a cenovo sa líšia poriadne, len keď pozerám fotky a schémy na stránke shimana takmer vôbec sa set (predný náboj, zadný náboj) neodlišujú. Iba ja to nevidím alebo je to naozaj tak ?
Prosím poraďte aký je v tom rozdiel budem veľmi vďačný
smakovnik: ak mi ukážeš na nete zapletané kolesá s 32 výpletom tak ich vezmem ,,
Môžete mi prosím odpovedať na otázku ktorú som sa spýtal ? tiagra ultegra ?
ps.: inak mám kolesá na nábojoch token na priemyselných ložiskách, ložišká som musel meniť po 19000km,,, čo mi príde dosť blbé. Dobre vyladený kónus je podľa mňa lepší ako niektoré ložiská..
ronzon: som zvedavy kto ti tu potvrdi,ze konus je lepsi ako priemyslaky ...dobre ti radi smako: kup hotove kolesa: daj si spravit v BnB robia aj BB Meride kolesa,takisto v CZ robia karbonove kolesa....
nechapem naco su ti preboha 32ky vyplety? vsak ty musis byt fifipierko doriti....
som ale chcem treningové kolesá čo niečo vydržia, nebudem sa musieť o ne toľko starať, skrátka klasiku na trening. Mám alcyon ráfiky token náboje a dt swiss výplet, a na takto ohádzaných kolesách som za sezónu utrhol 8 drôtov nie vďaka.... ps.: až tak ľahký nie som utrhol som ich zväčša pri špurte a podobne :/
a naviac netvrdím že konus je lepší ako priemyslaky, napísal som niektoré. Napríklad také kónusy od campy sú podľa mňa lepšie ako dáke šmejdné najlacnejšie priemysláky... ale toto by bola diskusia na dlho. Radšej sa vráťme k môjmu dotazu,,,,, ultegra alebo tiagra ???
osobne by som tiagru nekúpil už kvôli tomu menu, furt mi to evokuje nejakého cirkevníka. Ultegra, to už znie lepšie.
Vôbec, tie cestné Shimano mená sú na zaplakanie:
Sora (???) - Sorry, ale mali ste vedieť, čo kupujete.
Tiagra - viď vyššie
105 - čo 105? Že človek šľape o 105 a bike aj tak nejde?
Až Ultegra a Dura-Ace sú ako tak v pohode. Oproti tomu taká Campa:
Veloce - evokuje rýchlosť
Centaur - tento som celkom nepochopil
Athena - detto, ale znie to celkom dobre
Chorus - všetky komponenty hrajú dohromady ako orchester
Record - nič lepšie neni
samy OT, nechce sa mi teraz studovat manualy ale ak nieje ziadny konstrukcny rozdiel o com pochybujem tak urcite bude rozdiel v materialoch a tym padom vo vydrzi a vahe
inak si tiež myslím, že konštrukčne môžu byť tie náboje rovnaké a líšiť sa zrejme budú materiálom, prípadne opracovaním na menšie tolerancie, povrchovou úpravou a tak podobne - všetko to samozrejme zvyšuje cenu, ale aj kvalitu.
nos im ultegru,a nevidel som rozdiel na kamaratovej dure,jedine hmotnostne,pytal som sa viacerych v robote dtto vidia rozdiel len v cene,ale 105,tiagra je uz podstatny rozdiel aj v mechanike a kvalite materialov,samozrejme vaha,ale povedzme si,tie komponenty musia vydrzat nieco,a pre amaterkov to staci,ale ak ma clovek prachy,tak si to kupi,tak ci tak
kup si poondene fulcrumy 7 alebo khamsiny..ja som ich mal a vydrzia vsetko. na trening ako stvorene a ani su neni najdrahsie. pomer cena/vykon je urcite najlepsi.
Do Campagnola a SRAMu sa vôbec nevyznám, ale ak sa na mňa niečo nalepilo, tak-
Shimano:
2200/2300, Sora, Tiagra, 105, Ultegra, Dura Ace (+ elektronické Ultegra Di2, Dura Ace Di2)
Campagnolo:
Xenon, Veloce, Centaur, Athena, Chorus, Record, Super Record
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Môžete mi prosím odpovedať na otázku ktorú som sa spýtal ? tiagra ultegra ?
ps.: inak mám kolesá na nábojoch token na priemyselných ložiskách, ložišká som musel meniť po 19000km,,, čo mi príde dosť blbé. Dobre vyladený kónus je podľa mňa lepší ako niektoré ložiská..
nechapem naco su ti preboha 32ky vyplety? vsak ty musis byt fifipierko doriti....
Vôbec, tie cestné Shimano mená sú na zaplakanie:
Sora (???) - Sorry, ale mali ste vedieť, čo kupujete.
Tiagra - viď vyššie
105 - čo 105? Že človek šľape o 105 a bike aj tak nejde?
Až Ultegra a Dura-Ace sú ako tak v pohode. Oproti tomu taká Campa:
Veloce - evokuje rýchlosť
Centaur - tento som celkom nepochopil
Athena - detto, ale znie to celkom dobre
Chorus - všetky komponenty hrajú dohromady ako orchester
Record - nič lepšie neni
Ospravedlňujem sa za mierny offtopic...
inak si tiež myslím, že konštrukčne môžu byť tie náboje rovnaké a líšiť sa zrejme budú materiálom, prípadne opracovaním na menšie tolerancie, povrchovou úpravou a tak podobne - všetko to samozrejme zvyšuje cenu, ale aj kvalitu.
Centaur evokuje silu a Athena bojovnosť.
K téme, mám kolesá na 105-ke a som spokojný.
Campagnolo: Veloce, Centaur, Athena, Chorus, Record, Super Record
Sram: Apex, Rival, Force, Red
Shimano:
2200/2300, Sora, Tiagra, 105, Ultegra, Dura Ace (+ elektronické Ultegra Di2, Dura Ace Di2)
Campagnolo:
Xenon, Veloce, Centaur, Athena, Chorus, Record, Super Record
SRAM:
Apex, Rival, Force, Red