Neviete mi poradit nejake dobre plaste na zimu? aktualne jazdnim na specialized fast track lk 26x2.0
zadny plast mam uz trochu zjazdeny a sneh by asi nezvladol. Potreboval by som nieco, co bude dobre drzat stopu aj na snehu, ale bude sa to dobre odvalovat.
vdaka
Dobre vediet. Lebo vozim teraz misiaky a viem, ze su to vyborne plaste. Akurat moja verzia by v zime nemala sancu. Vadi im uz vlhky beton popripade trava. Ale tie Wildrock maju predsalen tie stuple .
myslel som na taku realnejsiu zimu, ked sa da este bicyklovat, okolo tych 10cm snehu, rozdiel v sirke plastov poznat hlavne vo valivom odpore a v trakcii, kedy uzsi plast sa lepsie reze v snehu smerom k pevnemu podkladu.
Samozrejme taka poriadna zima, ked na niektorych miestach je 20 cisel utlaceneho snehu su uz uzke plaste nanic, vtedy sa da spolahnut jedine na velku plochu. Lenze nie kazdemu do ramu prejde 3" ci 4" balonisko
jasne ze mas pravdu, len mi to nedalo
rozdiel bude asi ako u aut: wrc snezne gumy vs. arctic snow special
cize podstatne je ci sa prehrabes na pevny zaklad alebo ne
zbytocne to rozpitvavate, kto chce bude jazdit na tom co ma obute, kto nechce bude spekulovat
v zime jazdim dost, takze moja skusenost je, ze sa to da iba do urcitej hrubky snehu,
taktiez nie je sneh ako sneh, nieco ine je ak je podklad premrznuty, nieco ine rozpustajuci sa sneh (taka "clapkanica") ...
a hmotnost plastov by som neriesil vobec, mam http://www.cykloabc.sk/index.php?lid=1196 maju dost cez kilo, no a co, aspon si zatrenujem
v takej zime sa uz blbo bicykluje, este kym je okolo nuly no max -5 a snezi tak sa to este da.. Ale pokial je pod -10 tak to uz je onicom, vsade lad, horsie dychanie a pod.
No bohvie. Kazdopadne ked bude zrazkova aktivita ako pocas roku (o viac ako 200mm menej ako priemer) tak padne na juhozapade za celu tohtorocnu zimu okolo 80mm dokopy. To znamena ze asi 2x nasnezi. A samozrejme zem je vyprahnuta tak to ihned vsiakne ak nebude mrznut. To je ale len taky moj tip. Neviem ako severnejsie, vychdnejsie, tam je ina klima
Kazdopadne by som sa chcel vybavit nejakymi drapakmi s hrotmi. Keby nieco... Co poviete na
ked chces hroty, tak treba kupit nieco, s cim mozes laborovat s tlakmi, tak aby to malo suvisly stredovy dezen a po krajoch hroty, cize ked bude sucha zima tak budes viac fukat a tym padom setrit hroty, alebo naopak.
no nakoniec sa asi predsa rozhodnem pre nejake hroty. v BA sice vela snehu neocakavam, ale lad moze robit problem. nechce sa mi uz nejako velmi spekulovat, takze volba asi nakoniec padne na schwalbe ice spiker...dufam, ze za tu cenu vydrzia viac ako jednu sezonu...
palo 1707, z vlastnej skúsenosti: hroty musia byť v strede dezénu. Tie krajné sú takmer nepoužiteľné (okrem poriadneho podhustenia). Hroty musia držať vkuse pri jazde na poľadovici, jemné či razantnejšie zrýchľovanie a brzdenie a zatáčanie. Samotné bočné hroty by toto nezvládli a kolesá by utekali zo strany na stranu ak by si hneď "nehodil držku".
Príklad nevhodných gúm = Kenda klondike standard (168 hrotov na bokoch). Na ľade bieda a vzhľadom na tvrdú zmes nedržia ani na snehu. Skúsil som, oľutoval som. Aj zlá skúsenosť je skúsenosť.
Jazdím Continental spike claw 240. Spokojnosť. Mäkšia zmes, je v pohode aj na snehu ak sa obávam občasného skrytého ľadu. Je to istota jazdy. V zime som už viac krát ľahol na skrytom ľade pod vrstvičkou prašanu, takže hroťáky som uvítal s nadšením. Na asfalte s nimi nejazdím okrem úseku do lesoparku, aby som zbytočne neničil hroty. Na asfalte pekne škrabocú.
Hroty zabezpečia na poľadovici potrebnú priľnavosť, ale v zákrutách sa dá ísť len opatrne a pomaly. Tam to hroty jednoducho neudržia a so škrabotom skĺznu. Preto sa ani nedá klopiť = bočné hroty sú zbytočné. Na snehu hroty nemajú absolútne žiadne opodstatnenie. Tam je treba mäkkú zmes a širšiu gumu. Vzor môže byť aj veľmi jemný či zodratý. Na snehu je hrubý vzor menejvýznamný (okrem čľapkanice). Hrubý vzor je naopak vhodný do blatistého povrchu alebo blatka pokrytého snehom. Štandardne jazdím na 200 kPa. (Spomenuté Continetalky nemajú uvádzaný min. tlak, takže sa dajú výrazne podhustiť).
dufam, ze za tu cenu vydrzia viac ako jednu sezonu...
musel by si byt fakt zimny typ aby si ich zjazdil
moje maju za sebou uz dve zimy, zatial ako nove (az na jeden chybajuci hrot), ved zas nejake brutalne km som na nich nedaval + jazdil som vyhradne teren
potom si davaj pozor na oblecenie
problem je, ze ja na nich nebudem moct jazdit len teren...predsa len z centra mesta sa treba nejako dostat do hor. ale z centra BA to mam do MK cca 5-6km. tak by to nemusel byt az taky pruser. No ved uvidime v zime. Mozno tu v BA tuto zimu hroty nebudu vobec potrebne
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Samozrejme taka poriadna zima, ked na niektorych miestach je 20 cisel utlaceneho snehu su uz uzke plaste nanic, vtedy sa da spolahnut jedine na velku plochu. Lenze nie kazdemu do ramu prejde 3" ci 4" balonisko
jasne ze mas pravdu, len mi to nedalo
rozdiel bude asi ako u aut: wrc snezne gumy vs. arctic snow special
cize podstatne je ci sa prehrabes na pevny zaklad alebo ne
v zime jazdim dost, takze moja skusenost je, ze sa to da iba do urcitej hrubky snehu,
taktiez nie je sneh ako sneh, nieco ine je ak je podklad premrznuty, nieco ine rozpustajuci sa sneh (taka "clapkanica") ...
a hmotnost plastov by som neriesil vobec, mam http://www.cykloabc.sk/index.php?lid=1196 maju dost cez kilo, no a co, aspon si zatrenujem
Kazdopadne by som sa chcel vybavit nejakymi drapakmi s hrotmi. Keby nieco... Co poviete na
Si zabudol dodat ze na horaku a BMX. Na crosse a cestaku to je makkucke ako vankusik
Príklad nevhodných gúm = Kenda klondike standard (168 hrotov na bokoch). Na ľade bieda a vzhľadom na tvrdú zmes nedržia ani na snehu. Skúsil som, oľutoval som. Aj zlá skúsenosť je skúsenosť.
Jazdím Continental spike claw 240. Spokojnosť. Mäkšia zmes, je v pohode aj na snehu ak sa obávam občasného skrytého ľadu. Je to istota jazdy. V zime som už viac krát ľahol na skrytom ľade pod vrstvičkou prašanu, takže hroťáky som uvítal s nadšením. Na asfalte s nimi nejazdím okrem úseku do lesoparku, aby som zbytočne neničil hroty. Na asfalte pekne škrabocú.
Hroty zabezpečia na poľadovici potrebnú priľnavosť, ale v zákrutách sa dá ísť len opatrne a pomaly. Tam to hroty jednoducho neudržia a so škrabotom skĺznu. Preto sa ani nedá klopiť = bočné hroty sú zbytočné. Na snehu hroty nemajú absolútne žiadne opodstatnenie. Tam je treba mäkkú zmes a širšiu gumu. Vzor môže byť aj veľmi jemný či zodratý. Na snehu je hrubý vzor menejvýznamný (okrem čľapkanice). Hrubý vzor je naopak vhodný do blatistého povrchu alebo blatka pokrytého snehom. Štandardne jazdím na 200 kPa. (Spomenuté Continetalky nemajú uvádzaný min. tlak, takže sa dajú výrazne podhustiť).
musel by si byt fakt zimny typ aby si ich zjazdil
moje maju za sebou uz dve zimy, zatial ako nove (az na jeden chybajuci hrot), ved zas nejake brutalne km som na nich nedaval + jazdil som vyhradne teren
potom si davaj pozor na oblecenie