cca 2500km, pouzivana od aprila (nova), pri dnesnej ture "zamrzla", ako kamen, nesla zatlacit
doma po sfuknuti ide len velmi tazko zatlacit, nevracia sa, lava noha pekne cista, prava bez oleja, drsna (?)
gufera ok, ziadny vakel, ziadny olej na nohach, len sa s nou neda pohnut...
help
Po poskadani, chod ok, nafuknem na 50, pomalsie zatlacim, ostane aj 5cm zanorena, pri rychlejsom pohybe menej, zhorsuje sa odtrh
Nafuknem na 100, zanorena ostava menej, ale uz sa zacina prejavovat katastrofalny odtrh, necham ju kus v klude a nedam ju dolu takmer ani celou svojou vahou...
Po predchadzajucej rozborke ako aj teraz mi pri testoch, ako som ju rychlejsie stlacal, prdol spodny srob na vzduchovej nohe, rana a niekolko zavitov bol vonku (?)
Tak asi hadzem uterak
Pomaly ju stláčaš a keď uvoľníš tak zostane stlačená 5 cm???? Zlý odtrh? Ako ti prdol šrób? Vysunul sa?
Neviem čo si presne mám predstaviť pod pojmom pomaly stláčam, ale ak je to naozaj pomaly, môže tam vznikať to že, že piest z pozitívnej komory prepustí vzduch do negatívnej - to je systém SoloAir = automatické vyrovnavánie tlakov v oboch komorách. Nestláčaj ju pomaly ale prirodzene ako za jazdy. Mala by sa vrátiť do normálneho zdvihu.
Katastrofálny odtrh ... nuž tu treba vedieť či si všetko dobre premazal a aj to že čím. Ako som už napísal, a nie len ja - olej maže lepšie, vazelina horšie.
A ak sa ti vysunul šrób, tak to znamená len toľko že si ho nemal dostatočne dotiahnutý.
Sprav to ešte raz a dôsledne alebo to pošli niekomu kto s tým má skúsenosti a urobí ti to.
jedina vec, s ktorou sa stretavam a je ina ako v pdf a videach na nete, velmi tazko idu vonkajsie nohy von, musim zapriet vidlu o zem, rozhupat a tak ich postupne vytiahnut
ja skor napustim mazacie spongie olejom a potom dolievam zo spodu len trosku
p.s. vo vonkajsich nohach, vlozky, jeden pod stierakom a jeden nizsie, naco su tam?
v jednej nohe ho mam pod stierakom posunuty o 2cm dolu
uz som chcel napisat, ze to tak ci tak funguje, aj ked je to kus posunute
ale napadlo ma, skusit zasuvat len jednu nohu
na olejobvej casti, kde je klzne puzdro na svojom mieste, to ide ako po masle, na tejto posunutej, vzduchovej strane to ide ztuha, je mozne kua, ze to brani v pohybe?
foto vonkajsej olejovej nohy, tam ide vnutorna noha krasne
na rovinu ... toto som ešte nerobil a tak neviem ako, je na to špeciálny nástroj na výmenu púzdier, no ja ho nemám ... skús napísať Lapierre, neviem či nie čo také má ... ak nie, tak len nejako opatrne zospodu cez spodnú dieru ... ale to by som si zavolal niekoho kto ti s tým pomôže. Použiť tenkú dlhú tyčku... a opatrne aby si ho nepoškriabal.
Divné mi však príde to ako je možné že sa to púzdro posunulo dolu ...malo by držať dosť pevne. Nuž ..obávam sa že sa to môže opakovať. Zvážil by som aj reklamáciu ak to je v záruke...
ale mne sa z tej fotky zda, ze je skor povytiahnute
kazdopadne na upravu polohy puzdra treba specialny nastroj (na pripadne zatlkanie zas potrebujes iny pripravok), cize bud budes zhanat (vyrabat) pomocky a nasledne pokus - omyl, alebo to das urobit niekomu kto vie co s tym a ma to s cim urobit
tu je manual http://www.sram.com/_media/pdf/rockshox/dealers/TM_MY08_E.pdf puzdra su na str 15,16
V každom prípade by púzdro nemalo byť vyššie ako je vnútorná hrana vonkajšej nohy pod molitanom.