snazim sa dat do kopy amkovy bike a skor ako rozpisovat kazdu komponentu do samostatnej, mozno i existujucej temy by snad bolo vhodnejsie to k am.en bikom drzat v jednom vlakne.
Mam novy am bike, kupoval som ho vsak s tym ze si ho trochu preskladam k obrazu svojmu. Preferovany styl je am/en cize nieco vyslapat (predsalen prechadzam z xccka) ale zaroven sa pospustat dolu, sutre, korene, dropy atd, obcas bikepark. Ram ma zdvih 150 a 152x12 os, vidlica je tam Float 32 Rl 150 s 15mm osou.
Otazka je ci sa daju pouzit ZTR Arch rafiky z mojho XCcka. O co mi ide je hlavne vydrz kedze to nie su novsie ArchEX. Kamene, korene a minidropiky vydrzali uplne v pohode ale neviem ako na tom bude vacsie dopady. Oproti mavicom XM119 co mam na amku aktualne mi pri archoch vyhovuje nizsi profil a moznost pouzitia notubes riesenia.
Predpokladam ze by to rafiky mohli vydrzat, dalsia otazka teda je setup kolies tak aby boli relativne lahke no v ramci moznosti i odolne. Pravdepodobne by som to poskladal cele nanovo, to znamena ze by som zobral i nove naboje a aktualne kolesa predal v celku. Potrebujem preto poradit i s nabojmi. V zadu je teda 152x12 a v predu by bol idealny stav mat nieco zatial na 15 os s neskorsou moznostou prerobit na 20 mm os. Pripadne len 20mm os kedze planujem nejaku 160 vidlicu 34-35-36 nohy do cca 545mm vysky (najskor asi float 36). Aky vyplet zvolit ? Bude stacit stencovany na 1,8 ?
Dakujem
posledný komentár: 18. 11. 2022 o 11:57
Na oboch značkách nábojoch nie je problém meniť koncovky, tak by nemal byť problém so žiadnou kombináciu prednej a zadnej osi.
Snažím sa o niečo podobné ako ty. Zo sériové Reigna som už pomenil skoro všetko. Len vidlu som stále nechal 32 mm. Nemám zatiaľ potrebu ísť do 36.
Archy ma tusim CraObs na Moju a mali by to vydrzat. Ale ked uz novy zaplet, tak skor Flow resp. EX500 od DT Swiss.
Zober rovno flow ex, ja som nahanal gramy a hlupost.
aktualne rozmyslam nad naslapnymi am pedalmi, cize nieco pevne s moznostou vacsieho pohybu. Co som zatial nasiel tak to su Time Z. kzore by mi mohli vyhovovat.
Kupil som commencal meta am 2012, zatial spokojnost i ked som si este nezvykol.
k tym time z ... jazdi ich niekto. Mam nieco podobne, look qarz, a sprvoti som si ich nevedel vynachvalit no po case ako som tie droty pokrivil na sutroch uz tak dobre nedrzia.
a vravis skor zjazdove
a preco nie rovno platformove pedale a 5-10 papuce?
poviem ti, ze ked som staval moj, tak som si myslel vela veci, co si uz teraz nemyslim. toto pisem akoby sebe pred 2 rokmi
potrebujes siroke rafy, aj preto lebo budes jazdit bez duse a tucne gumy
340 gramovy raf je fajn(co mam ja), ale bude trpiet a je uzky.
daj rovno tucnejsiu vidlicu ako si myslis ze potrebujes, pruzina tiez nie je zly napad. predsatvec co najkratsi, 90 mm patri k tym 340gram rafom.
bez dusi jazdit hned.
chranice na kolena je lepsie mat uz pred tym, ako na ne 5 krat drbnes.
vsetko jedno, aj tak bude stale co menit
Bizuteriu zatial neriesim i ked X5 + X7 neradi tak dobre ako X9. Vidla zatial zostava, s kolesami neviem ako, myslim ze tiez zatial postacia. Teleskopicka sedlovka by bola fajn no na moje jazdenie myslim postaci raz za cas zosadnut a nastavit si to rucne.
Takze jedine nad cim aktualne rozmyslam je ten predok a pedale. Pedale by boli fajn i tie co tam su, no uz su dost dokatovane a nedrzia dobre na tretrach takze bunny hop a proste akekolvek tahanie biku k sebe s nimi neriesim. Urcite chcem naslapy a pritom drziaky kedze s nimi nemozem tahat nohou ako na platformach. Pritom by mali umoznovat trochu pohybu. Neviem ako su na tom Time Z, no podla foto to vyzera na podobny mechanizmus ako na quarzoch co mam. A tam sa to casom poohybalo. Tak neviem, ma niekto s nimi skusenosti ?