či to nebude aj tým, že pri Shimanách nikto nezabudne napísať, že ide o novú generáciu, kým u Avidov to nikto nerozlišuje. Na druhej strane sú osobné skúsenosti najcennejšie, len treba vždy porovnávať porovnateľné. Aj tak sú najlepšie véčka.
Skúšal som aj nové XT a SLX a nesedí mi na nich pár vecí. Výkonovo sú super, ale chýba mi ostrý nástup Avidov a vadí mi chod páčky so ServoWave. Treba skúsiť oboje a potom si vybrať.
tak potom ake brzdy by som si mal zaobstaran na giant anthem X1 - planujem bud CR - ale ste pisali ze su horsie ako R - skoda uvazovat, Avid 9 su drahe tak potom mi cenovo dostupne zostavaju len Avid Code R - mozu byt alebo mate lepsi npad co by tam bolo osadit?
ako tu už bolo písané, určite by som sa priklonil na stranu Shimana, nakoľko má to lepšie údržbu, odvzdušňovanie a ladenie je oveľa jednoduchšie a po nasadení správnej zmesi platničiek sú Shimana úplne o niečom inom..
ale ako sa hovorí 100 ľudí, 100 chutí, každému vyhovuje niečo iné..
tak potom ake brzdy by som si mal zaobstaran na giant anthem X1 - planujem bud CR - ale ste pisali ze su horsie ako R - skoda uvazovat, Avid 9 su drahe tak potom mi cenovo dostupne zostavaju len Avid Code R - mozu byt alebo mate lepsi npad co by tam bolo osadit?
A ostane znacky si zavrhol preco(ak som prehliadnul )? Ja by som ti navrhol Formula RX alebo R1. Len nahodis a jazdis, raz za da roky vymenis kvapalinu a pohoda.
Ja jazdím Shimana XT 2012 a nemôžem na ne povedať zlého slova. Vyhovuje mi mini páčka na jeden prst ako stvorená, takisto aj dávkovateľnosť. Predtým som jazdil magura julie a hayes stroker trail, aby to brzdilo som musel na ne dosť tlačiť. XT je citlivejšia. Pri tomto chladnejšom počasí (-7) brzda trošku tuhne (zmenšuje sa vakel a zaberá okamžite), ale mne to tak vyhovuje. Keby som riešil Avidy, tak jednoznačne R-kové, kvôli cene a hlavne tomu, že brzda ihneď zaberá (žiaden vakel).
dudo315 ... jediná a najlepšia skúsenosť je vlastná. Ak máš možnosť vyskúšaj si brzdy na niekoho biku a rozhodni sa sám. Ako vidíš .. každý ti poradí niečo iné. No žiaľ, ani to že si brzdy vyskúšaš na niekoho biku neznamená, že tie čo si potom kúpiš budú presne také isté, ale je to lepšie ako len pozerať obrázky na nete. Každý má iné skúsenosti...
Pravda je v tom, že minerálny olej je menej háklivý a agresívny ako DOT a v tom jednoznačne Shimano vedie. To ťa však môže trápiť len v tom prípade ak si plánuješ robiť nejaký servis doma sám, ak nie, tak to ti môže byť tiež jedno, lebo v servise to vyriešia. Platničky sa dajú kúpiť rôzne aj na Avid aj na Shimano .. je množstvo výrobcov, niekoľko zmesí a tak si môžeš do budúcna vybrať či sintrované alebo organiky, či od BBB alebo Aligator, alebo Coolstop, alebo originál od výrobcu brzd... proste na tvoju otázku neexistuje presná odpoveď. Každá brzdy má svoje klady aj zápory. Sám prídeš časom na to čo je lepšie a čo horšie. Len to musíš vyskúšať. To čo jednému vadí, druhému môže vyhovovať...
Zaujímavý je záver recenzie Avid Elixir 7 na Pinkbike: "So, how do the Elixir brakes compare to their direct competition, Shimano's XT and SLX stoppers? Shimano has the lead in sheer power, but the Elixir 7's have much more modulation and lever feel. The result is an easier to control brake system that lets you get the most out of the traction provided by your tires, a trait that we'd choose over out and out power any day. When talking ergonomics the Elixir's take the win, hands down. Their lever shape and geometry is second to none in this category"
Keby to naozaj bolo tak, tak u mňa vyhrajú Avidy na celej čiare. Dávkovateľnosť a ergonómia je u mňa dôležitejšia ako absolútny výkon. Ale každý má svoje kritériá...
čo sa týka Shimano a Avid, tiež poznám takých, ktorí si pochvalujú Avidy, ale poznám viacerých, ktorí nadávajú na Avidy. štatistika hovorí pre Shimano si myslím. V zásade Avidy niesu zle, len si myslím, že momentálne Shimano sú o niečo lepšie.
myslis ze to je pravdive hodnotenie...., ako mozu byt downhilove brzdy horsie ako XC? alebo avid XX skoncili na zlom mieste? - sa mi to nezda relevante - iba kebyze to robili pomer cena/vykon
kupovať v dnešnej dobe giant po tom všetkom je len vyhadzovanie peňazí.Je to dlhodobý problém ktorý rákosníci absolútne nemajú záujem riešiť. brzdy pre mńa určite shimano,tie avidy vždy kúsali.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ale ako sa hovorí 100 ľudí, 100 chutí, každému vyhovuje niečo iné..
A ostane znacky si zavrhol preco(ak som prehliadnul
Pravda je v tom, že minerálny olej je menej háklivý a agresívny ako DOT a v tom jednoznačne Shimano vedie. To ťa však môže trápiť len v tom prípade ak si plánuješ robiť nejaký servis doma sám, ak nie, tak to ti môže byť tiež jedno, lebo v servise to vyriešia. Platničky sa dajú kúpiť rôzne aj na Avid aj na Shimano .. je množstvo výrobcov, niekoľko zmesí a tak si môžeš do budúcna vybrať či sintrované alebo organiky, či od BBB alebo Aligator, alebo Coolstop, alebo originál od výrobcu brzd... proste na tvoju otázku neexistuje presná odpoveď. Každá brzdy má svoje klady aj zápory. Sám prídeš časom na to čo je lepšie a čo horšie. Len to musíš vyskúšať. To čo jednému vadí, druhému môže vyhovovať...
Keby to naozaj bolo tak, tak u mňa vyhrajú Avidy na celej čiare. Dávkovateľnosť a ergonómia je u mňa dôležitejšia ako absolútny výkon. Ale každý má svoje kritériá...
Proste osobné vyskúšanie nenahradí nič.
http://www.bikeradar.com/mtb/gear/category/components/disc-brake-systems?searchTerm=&searchType=productSearch&productBrand=&sortBy=rating&dateFromYear=2010&_brc=0&productPriceFrom=&productPriceTo=&submit=Search
čo sa týka Shimano a Avid, tiež poznám takých, ktorí si pochvalujú Avidy, ale poznám viacerých, ktorí nadávajú na Avidy. štatistika hovorí pre Shimano si myslím. V zásade Avidy niesu zle, len si myslím, že momentálne Shimano sú o niečo lepšie.
ten Anthem ale vážne puká akosi príliš často-teraz sú na českom bike-fóre parádne fotečky-prasknutý tam kde vždy (vlastne odlomený
http://www.bike-forum.cz/fotogalerie/nase-biky/detail-12667.html
http://www.bike-forum.cz/fotogalerie/nase-biky/detail-12667.html
Tak to by ma nasralo
Kym neprerobia ten anthem,tak sa toho nakopi este dost,takych pripadov.
brzdy pre mńa určite shimano,tie avidy vždy kúsali.