radek tak toto co si vypotil je jedena velka kvapka tvojho potu co ti kvapla z cela do tejto temy :D prirovnania hodne 5 rocneho decka.
04.02.2013 - 17:41:11
01
Citácia:
...Les tu nie je pre polovnikov...
a vari je tu pre bajkerov a hubarov atd.?
Citácia:
...tomu kludu velmi neprospeje tazba dreva a 100 dalsich faktorov...
vratane bajkerov a hubarov atd.

V prvom rade tu les je pre ludi a su tu nejake pravidla. Polovnik nie je nadclovek a jemu les nepatri. Kecy o starostlivosti o zver si mozu nechat. Pretoze realita je trochu ina a nesuvi len s tym a na to sa v lesoch pohybujem dost dlho aby som si vsimol, co dnes frci. Jeho /polovnika/ pravo na uzivanie lesa nie je vacsie ako to moje, co samozrejme neznamena, ze budem naschval mu robit zle. Aj ked strielanie zveriny moc nemusim, tolerovat sa mozeme. Ale nie sa chovat agresivnym sposobom, ako to robi vela "polovnikov". A je takych viac nez dost. Pretoze sa citia , ze su tam doma, ze su tam pravom a nikto tam nema co robit. Toto som zazil ja, zazilo to plno inych ludi, od cyklistov, turistov po hubarov. A to je to, o com pisem.
Ak bude polovnik agresivny pretoze mu plasim zver, lebo prave prechadzam okolo, ci uz bajkom, peso alebo hubarsky, tak ja mozem byt agresivny, ze tam sa pokusa o strelbu. Uz bol nejeden pripad, kedy polovnik svojim arogantnym jednanim /strelbou/ priamo ohrozoval turistov. Nejeden pripad skoro skoncil tym, ze polovnik chcel inzultovat toho druheho nepolovnika. A ak sa bude vyhrazat zbranou ? Alebo inak ? Len preto, ze mu kazim zabavku ? Mam nanho vytiahnut zbran tiez a zpacifikovat ho ? To nic nevyriesi. Nasilie plodi nasilie. Plno polovnikov je zaroven lesna straz. Preco asi ? To nie je nahoda.
A co sa tyka tazby .. garantujem ti, ze hubar, bajker urcite les nedevastuje a nevyraba /obzvlast hubar/ hluk porovnatelny s tazbou dreva. A pripadnym hlukom z dialnice a dalsich "civilizacnych" barbarskych vydobytkov.
A co sa tyka polovaciek,tak 99% polovaciek na lisku sa kona z dovodu "zabavy". Neviem o tom, ze by sa konali organizovane polovacky na potkanov a mysi, kde pri mysacej diere striehne lovec s placackou, alebo pascou, aby ju klepol. Liska sa sice oznacuje za skodnu, ale nelovi sa kvoli tomu. A spojenie tejto zabavy s aroganciou moci , ktoru dava strelna zbran, tuzba po bezdovodnom zabijani zvierat a uspokojovani si tak vlastneho ega /nie bezdovodne je velakrat polovnik aj policajt/ v kombinacii s presvedcenim, ze les je len jeho vedie potom ku konfliktom. Polovnik moze ineho cloveka zastrelit a deje sa to az prilis casto! Bajker, hubar, turista naopak tazko polovnika ohrozi, pretoze len malokto so sebou ma strelnu zbran a naverimboha striela. A turisticka palica vela skody nenarobi. Hluk a stres plynuci zo strielania urcite zver stresuje 100x viac ako rachotiaca odlomena prehadzovacka bicykla, chrcivy zvuk vlecucej sa podrazky vycerpaneho turistu, ci otvaranie zhrdzaveneho nozika hubara, tuziaceho po podrezani nic netusiaceho bezbranneho hriba.
Ak nechces nikoho urazat, netvrd potom, ze tu niekto pise kraviny, pretoze to urazka je a dokazujes tym vlastnu kravsku inteligenciu.
Je vcelku zbytocne o tomto debatovat, kazdy si to musi zazit na vlastnej kozi. Argumenty o mysiach a hovadzich biftekoch su skutocne mimo. Tato diskusia nema vyznam, pretoze diskusia je o tom, vyjasnit problem a vyriesit ho. Mnohy tu problem vobec nevidia a tam kde problem je, to vyriesit nejde.
04.02.2013 - 17:57:21
01
teraz si napísal velikánsky kus pravdy.
04.02.2013 - 18:15:00
01
tak tak. ale aj tak pochybujem ze to radek pochopil. su tu ludia ktori nechcu chapat a maju klapky na ociach.
04.02.2013 - 18:22:29
01
Radek

K tomu kľudu v lese....na namôjveru dvaja bikeri a zopár strojov na ťažbu dreva....nuž tí bikeri by museli poriadne ziapať aby sa hlukom vyrovnali aspoň rachotiacej motorovej píle idúcej len na neutráli :rofl: .

A k tomu strieľaniu potkanov a myší.....keď budú poľovníci strieľať len TIETO hlodavce, každému z nich pri stretnutí potrasiem rukou :handshake: a kúpim jedno pivo :beer: . Mimochodom práve tie líšky okrem iného chytajú hlodavce, potkany alebo myši, takže aj tá líška je na niečo užitočná .
04.02.2013 - 18:22:57
01
Chlapci, už to len dotiahnuť do konca, vyštvať tých prekliatych zelených zabijákov preč, a naša modrá planéta bude rajskou záhradou. :D
04.02.2013 - 19:11:43
01
aha a ja ze na jar uz mozem ist do lesa.  to len vysoka im konci

Nielen v lese na človeka číha smrteľné nebezpečenstvo, ale aj v meste, a to takmer na každom kroku. Videl som raz ako v centre Bratislavy padla z jedného baraku škridla a zasiahla odparkované auto na ktorom prerazila čelné sklo. Len si predstavte keby zasiahla nejakého chodca do hlavy. Na môj veru, za tým musia byť poľovníci! Keď tie koťuhy nemôžu vraždiť v lese, tak telepaticky zhadzujú škridle zo striech. :rofl:
04.02.2013 - 19:22:25
00
Teba podla vsetkeho asi zasiahla.
04.02.2013 - 19:51:18
00
:whew:

Prílohy:

001.jpg
001.jpg 12.93 KiB thumb_up0thumb_down

04.02.2013 - 19:56:38
00
Rozbehnuty rychlik nespomalis pokial rusnovodic spi...ako som tu x-krat spominal, neobhajujem ani jednu stranu, ani druhu. Chcel som len upozornit na lepsie zvazenie slov v niektorych prispevkoch (a znova polovnikov nehadzat do jedneho vreca) no niektori ste to vysvetlili trosku extremnejsie. lto s tym tvojim poslednym prispevkom v podstate suhlasim no nikde som neporovnaval zvuk motorovej pily a pospevujuceho si hubara atd. :) trochu viac zvelicim - zver tu bola davno davno pred nami, zrazu sme sa tu objavili, fukli sme jej cez "obyvacku" dialnicu...romany a romany by sa dali pisat...ak by bol zaujem kludne zorganizujem polovacku na potkanov :D
PS: Pochopil som, ze tato tema tu v podstate NIC neriesi a sluzi LEN na vypustenie pary po zlom dni v praci/skole :)
Tot moj posledny prispevok do "Nervaria", dufam ze sa vsetci stretneme pri dobrom chladenom a temou bude bajkovanie a zenske :D
04.02.2013 - 20:12:56
00
PS: Pochopil som, ze tato tema tu v podstate NIC neriesi a sluzi LEN na vypustenie pary po zlom dni v praci/skole :)

asi tak :y:
04.02.2013 - 20:14:46
01
:)
04.02.2013 - 20:18:20
00
Nie len polovnici ale aj Armstrong a podobne temy prestanu byt zaujimave az vyrazime von. Teste sa. Uz sa to blizi aj pre tych co v zime "odpocivaju". :-)
04.02.2013 - 22:10:50
00
Nielen v lese na človeka číha smrteľné nebezpečenstvo, ale aj v meste, a to takmer na každom kroku. Videl som raz ako v centre Bratislavy padla z jedného baraku škridla a zasiahla odparkované auto na ktorom prerazila čelné sklo. Len si predstavte keby zasiahla nejakého chodca do hlavy. Na môj veru, za tým musia byť poľovníci! Keď tie koťuhy nemôžu vraždiť v lese, tak telepaticky zhadzujú škridle zo striech. :rofl:

Za to nebezpecenstvo v lese len tolko .. pouzijem clanok J. Lukaca http://jurajlukac.blog.sme.sk/c/240228/Idioti.html .. zopar z nas, bajkerov, ci turistov nieco podobne zazili :)
04.02.2013 - 22:11:58
01
Za to nebezpecenstvo v lese len tolko .. pouzijem clanok J. Lukaca http://jurajlukac.blog.sme.sk/c/240228/Idioti.html .. zopar z nas, bajkerov, ci turistov nieco podobne zazili

Myslím že si trafil do čierneho. Toto je ten problém, v porovnaní s ktorým sú také taľafatky ako to že niekoho na chodníku alebo prechode pre chodcov zrazí a zabije auto šuviks. Na toto zomiera najviac ľudí - na zastrelenie poľovníkom. Ja vždy keď idem do lesa, tak ešte neprejdem ani okolo prvých stromov, a už okolo mňa hvízdajú guľky. A keď sa okolo seba obzriem, vidím v kríčkoch húfy poľovníkov ako na mňa mieria puškami. Na Slovensku tuším ani nie je rodina v ktorej by jeden alebo aj viac členov tragicky nezahynulo na zastrelenie poľovníkom. :(
04.02.2013 - 22:32:23
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Oblečenie a batohy / Okuliare)
keyboard_arrow_up