Očujte ....akú šírku riadítok si mám dať na bajk? Je na to nejaký "algoritmus" ?
Na predošlom bajku som mal 68 a teraz mám 58. Zdá sa mi to úzke. Existuje niečo na výpočet (dĺžka rúk/veľkosť rámu/výška postavy) ????
já teraz chcem tiež vymenit moje 600 za niečo širšie, vozim aj rohy a tak myslim že 660 by mi mohli vyhovovať. Mam vyhliadnuté tieto http://www.cykloobchod.sk/product_info.php?cPath=22_87&products_id=100258 Sice to sú 680, ale trochu zrežem asi len problém je v tom že dnes sú všetky rajdy skoro 31,8 a ja mam predstavec na tých 27 :/ takže sa mi to asi trochen predraží.
nadu sa aj lacnejsie... a nie nema to ziadne uskalia....povolis skrutku na kritke predstavca das ju dole povolis skrutky na predstavci das ho dole...nasadis novy predstavec a dotiahnes skrutky...a nasledne kritku predstavca..a hotovo
ahaa vďaka za radu, tak som si to aj predstavoval len som myslel že tá kritka a vlastne ten šrúb je taká tyčka čo sa spája s vidlou, ale to bolo asi tak len na starých bicykloch A dĺžku toho predstavca by si mi nevedel poradiť ? chcem tam dať desiatku, na XC by to bolo v poho nie ?
dlzku predstavca musis zvolit podla toho co ti vyhovuje..ak ti vyhovuje momentalna dlzka predstavca...tak kup rovnako dlhy(ten co mas zmeraj od stredu po stred ôk) a ten srob co drzi kritku naozaj z casti aj isti vidlu...vo vidle mas narazeneho jezka do ktoreho sa ten srobik skrutkuje....neboj sa jezko ti nevypadne je tam napevno...takze len odskrutkujes vymenis predstavec a nanovo zaskrutkujes...len ked das dole krytku aj predstavec tak nedvihaj ram vidlu uz nic nedrzi a mohla by vypadnut z ramu...niezeby to bol nejaky problem ju tam znovu zasunut...ale budes mat o jednu cinnost menej potom poriadne nasad novy predstavec a dotiahni ho skrutkami...nasledne nasad kritku a dotiahni srob ktory dodatocne isti vidlu...
Len pozor na to, že keď dáš širšie rajdy, musíš zodpovedajúco skrátiť predstavec, aby si zachoval pôvodný posed. Zhruba platí, že každé +2 cm na rajdách = -1 cm na predstavci.
Ideálne je, ak si zoženieš predstavce rôznych dĺžok a postupne skúšaš, ktorý ti sedí najlepšie.
dalsia vec je montaz predstavca- najprv nasadis predstavec a das krytku.. skrutkou dotahujes volu riadenia,aby nemalo volu pri hybani volantom so zabrzdenou brzdou, ale aby riadenie islo lahko a hladko. az potom utiahnes dalsie 2 skrutky na boku predstavca. rajdy tiez najprv daj do stavu kedy su konce mierne natocene k jazdocovi ale niesu s predneho pohladu dolu.nezabudni ich dat na stred predstavca.. vecinou je to pekne vyznacene... potom montuj radenie, paky a gripy.
díkes moc za rady hoši, tak podrobne vysvetlené som to ani nečakal dozvedel som sa všetko čo potrebujem Tak ten predstavec obednam asi 100 alebo 90 to bude este dilema mam teraz 120 a rajdy 600, kúpim 680 a zrežem ich na 660 to bude asi akurát. takže to je 6cm rozdiel, z čoho vyplívá že spíš ten 90, len či to už nebude krátke velmy, no uvidíme veď zasa taká čiastka to nieje zaň keby mi nesedel
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ideálne je, ak si zoženieš predstavce rôznych dĺžok a postupne skúšaš, ktorý ti sedí najlepšie.
rajdy tiez najprv daj do stavu kedy su konce mierne natocene k jazdocovi ale niesu s predneho pohladu dolu.nezabudni ich dat na stred predstavca.. vecinou je to pekne vyznacene... potom montuj radenie, paky a gripy.