Prosim vas podla coho sa riadit pri vymene rajd? potrebujem sirsie rajdy na bike rockrider 560., lebo su tam velmi uzke.. pozrel som mtbiker shop a su tam rozne sklony , neexistuju univerzalne? 790mm?
Prosim vas podla coho sa riadit pri vymene rajd? potrebujem sirsie rajdy na bike rockrider 560., lebo su tam velmi uzke.. pozrel som mtbiker shop a su tam rozne sklony , neexistuju univerzalne? 790mm?
A ako si prisiel na to ze ti treba vacsie rajdy? Ako kukam ten bike tak je to 27,5ka na nizkom zdvihu. Aj s uzsimi rajdami tam mas rovanku paku ako na nejakom vysokozdvihovom endure s 800mm rajdami. Je to len geometria -> cim vyssi zdvih a vacsie kolesa, tym sirsie rajdy potrebujes.
Aj s uzsimi rajdami tam mas rovanku paku ako na nejakom vysokozdvihovom endure s 800mm rajdami. Je to len geometria -> cim vyssi zdvih a vacsie kolesa, tym sirsie rajdy potrebujes.
Niekde som k tomu videl aj taky obrazok, kde to bolo podobne vysvetlovane. Tusim na pinbike alebo kde.
Tak samozrejme, ze to nie je take jednoduche a zavisi to od x faktorov, ale predpokladam ze na tom biku jazdi skor jednoduchsi teren a ak nema 2m tak, preto sa pytam ze odkial vie ze potrebuje sirsie rajdy. Lebo ako 790mm je uz teda riadna sirka.
Prevazne sa predavaju rajdy pomerne siroke s tym, ze si ich zrezes na dlzku ako potrebujes. To co potrebujes vedeiet, ak nechces menit posed je , aky zdvih riaditok mas teraz /bez, 12,15,20,25,35,50mm nav ysku) a ako su zahnute. Ale samozrejme zdvih riaditok sa da kompenzovat tym, ze posuniet predstavec hore/dole.
Neviem ake mas siroke teraz, ale pokial by si dal vyrazne sirsie a mas dlhy predstavec, tak to neni moc fajn.
Podla fotky co pozeram na decatlone , lebo specs to nepisu to vypada na asi 25mm vysku. Predstavec pisu 8cm ? A asi 31.8 .. na eshope pri vyssim zdvihu same 35ky, hmm.
Asi nieco taketo https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/riaditka-a-rohy/mtb-riaditka/pro-riaditka-frs-20mm-rise-cierne-318-800mm.html Ak budu moc siroke, zrezes. A decathlon nema nic ?
kecinko: podla mna na to prisiel tak, ze na tom jazdi a je mu to uzke
branec3 nedaj si do toho moc kecat a kľudne 660ky čo sú tam od výroby vymen za nejaky dnešný rozmer, potrebuješ rajdy s priemerom 31,8mm. Odporúčam kúpiť 760ky, pojazdit a prípadne zrezat ak bude treba. Zároveň ako už bolo napísané sa dá pracovať s dĺžkou a výškou predstavca, ale to by som riešil až keby to s tými novými nebolo ono. Dcthln ma na vymenu tuším len 720, čo je škoda skúšať ...
Dovod na vymenu je ze som cez vikend jazdil na pozicanom biku z decatlonu kde boli sirsie a velmi lepsie sa mi jazdilo aj na dlhsie km ako na mojom kde mam uzke rajdy...Tolko k dovodu a dakujem ITO aj IVAST za konkretne tipy ..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A ako si prisiel na to ze ti treba vacsie rajdy? Ako kukam ten bike tak je to 27,5ka na nizkom zdvihu. Aj s uzsimi rajdami tam mas rovanku paku ako na nejakom vysokozdvihovom endure s 800mm rajdami. Je to len geometria -> cim vyssi zdvih a vacsie kolesa, tym sirsie rajdy potrebujes.
tato uvaha je slusne povedane... nespravna
https://www.mtbiker.sk/forum/post1598573.html#p1598573
https://www.mtbiker.sk/forum/komponenty/sirka-riadidiel-vyznam-t43481.html
Tak samozrejme, ze to nie je take jednoduche a zavisi to od x faktorov, ale predpokladam ze na tom biku jazdi skor jednoduchsi teren a ak nema 2m tak, preto sa pytam ze odkial vie ze potrebuje sirsie rajdy. Lebo ako 790mm je uz teda riadna sirka.
Prevazne sa predavaju rajdy pomerne siroke s tym, ze si ich zrezes na dlzku ako potrebujes. To co potrebujes vedeiet, ak nechces menit posed je , aky zdvih riaditok mas teraz /bez, 12,15,20,25,35,50mm nav ysku) a ako su zahnute. Ale samozrejme zdvih riaditok sa da kompenzovat tym, ze posuniet predstavec hore/dole.
Neviem ake mas siroke teraz, ale pokial by si dal vyrazne sirsie a mas dlhy predstavec, tak to neni moc fajn.
Podla fotky co pozeram na decatlone , lebo specs to nepisu to vypada na asi 25mm vysku. Predstavec pisu 8cm ? A asi 31.8 .. na eshope pri vyssim zdvihu same 35ky, hmm.
Asi nieco taketo https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/riaditka-a-rohy/mtb-riaditka/pro-riaditka-frs-20mm-rise-cierne-318-800mm.html Ak budu moc siroke, zrezes. A decathlon nema nic ?
kecinko: podla mna na to prisiel tak, ze na tom jazdi a je mu to uzke