zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
Mavic SLR (originál bezdušové ráfiky) v kombinácii s Tubeles plášťom (nie TLR) mi držalo celú sezónu OK. (bez selantu)
Momentálne skúšam na tých istých ráfoch verziu plášťov TLR. Už mesiac tlak nepoklesol. (použitý selant - inak to do hodiny spľaslo))
U kamaráta v tej istej kombinácii ráf SLR s TLR plášťami dofúkava raz za týždeň. (použil iný selant ako ja)
Nuž držanie tlaku je relatívne.
NoTubes tmel a ventilky z Rubena kitu.
Keď to máš čerstvo nahodené, musíš s tým kolesom čo najviac manipulovať, aby sa selant dostal všade. Treba mať trpezlivosť. Niekedy to môže trvať pár minút a niekedy aj dní. Mne prestal TLR úplne spúšťať až na druhý deň. Poctivo som s kolesom často manipuloval. Toč s kolesom aj našikmo, aby sa selant dostal na bočnice. Momentálne už dobre drží celý mesiac.
Ano ma, ja som fukal domacim kompresorom z chladnicky, sice som nafukal, no patky plasta nesadli na rafik, ale drzali sa v tom zliabku v strede rafku.