Pozri lubo my rozumieme ze mas strach lebo objednavas nieco za velky peniaz. Takto to vsak dnes funguje vsade. Velke obchody ako bije discount si nemozu dovolit odrbat ta ked si im poslal peniaze,transakciu budes mat na vypise z uctu a fakturu ti poslu na mail a s tymi udajmi bysi ich mohol aj dat na sud kebyti to neposlali. To si obchod ako BD nemoze dovolit. Proste vammusi stacit to ze uz desiatky ludi tu z fora odtial objednavali a nebol ziaden problem. Zaruka serioznosti obchodu sa lahko zisti podla skusenosti a tych tu mame dost. Proste ukaz rodicom toto vlakno a nase vysvetlenia keby sa daco pytali nech napisu :-) pre kazdeho je to raz prvykrat :-) a s platbou kludne do banky a tam ti mozno aj pomozu a ukazu kde ktory udaj vyplnit
30.03.2013 - 08:10:21
00
takže oni sami zistia hej? nemusim nič im pisať svoje
30.03.2013 - 11:42:47
00
áno,ak správne vyplníš všetky políčka informáciami a symbolmi ktoré ti oni pošlú tak to zistia. Ja ešte zvyknem cez internetbanking písať do poznámky Objednávka a moje meno ale to je nepotrebné :)
30.03.2013 - 12:03:54
00
Ja rozumiem, ze je chlapec neznaly a v zivote nebol v civilizovanej a korektnej krajine. Na Slovensku sa vsade kradne, takze chapem jeho nedoveru voci "nejakemu" internetovemu obchodu zo zahranicia. Neviem, ale preco tolko spekuluje. Bud to chcem kupit, alebo nie...

Pritom stacilo keby zaplatil platobnou kartou a vec by bola vybavena (aj ked aj ja na Slovensku platim len dobierkou). Oni tie penaize strhnu vzdy az ked poslu balik, nikdy skorej. Ak by aj nic neprislo, prides do banky, vysvetlis situaciu a cele sa to riesi tak ako keby ti niekto tie peniaze z uctu ukradol.

Bezpecnejsie by si to uz mal len cez PayPal, co je zase len par minutova zalezitost. Kedysi som takto nahovoril Oca nech sa zaregistruje aby som mohol kupovat veci cez eBay, ktore na Slovensku neboli. Vzdy to zaplatil Oco cez jeho PayPal ucet a ja som mu dal peniaze. Nikdy nebol ziaden problem. Kedze mam uz aj vlastny ucet, tak som si prednedavnom zalozil PayPal ucet aj ja a bez problemov z Bike-Discountu kupoval veci. Podobne ako pri platbe kartou, peniaze ti strhnu z uctu az ked poslu balik.

Obchod je to seriozny, v Nemecku si nedovolia len tak ti zobrat peniaze, mam u nich vacsiu doveru (platit kartou) ako na Slovensku. Cize naozaj sa nieje coho bat.



Peto, len par veci na upresnenie,
- peniaze mas locknute hned ako vykonas transakciu (fyzicky na ucte su ale neda sa s nimi hybat).
- Co sa tyka vratenia penazi ked nic nedoslo, resp. urobil som nejaku chybu: az take jednoduche to nie je. banka ako taka nevie vratit peniaze ked uz odisli z uctu. je potrebne kontaktovat priamo prijemcu ktory ich posle naspat. pokial nie, je potrebne podat trestne oznamenie. riesil som uz 2x vratenie penazi naspat na ucet, kedze mobilni operatori radi menia variabilne symboly a vzdy bolo potrebne kontaktovat prijemcu a ziadat o vratenie penazi (komplet info z banky).
- paypal: najistejsia volba pri platbe do zahranicia. tiez uz som mal nejake reklamacie (nakup cez ebay) - paypal vystupuje ako prostrednik v spore a vie vratit peniaze naspat bez toho aby ich musel posielat prijemca (nutne prestudovat ako funguje paypal). k paypal este tolko ze je nutne mat pri registracii platobnej karty dve veci a to aby bola embosovana a musi obsahovat CVC (card verification code) (trojcislie za 16 miestnym cislom karty) - v dnesnej dobe to uz obsahuju skoro vsetky karty.

lubocura
zbytocne je tu zasratych cca 5 stran doslova o nicom, nauc sa nasledovne:
- na platbu ti je potrebne cislo uctu, pri platbe do zahranicia tzv. IBAN (co je to iste len medzinarodne - international bank account number) v ktorom mas zahrnute kod krajiny, kod banky, predcislie a samotne cislo uctu
- variabilny symbol - symbol na zaklade ktoreho prijemca urci od koho je platba. bezne sa udava cislo faktury, rodne cislo, cislo odberneho miesta atd (proste jedinecne cislo ktore prijemca nezameni)
- konstatny symbol a specificky symbol sa moze/nemusi udavat, blizsie specifikuju platbu
- mas google tak si daj do vyhladavaca "bike-discount+skusenosti", najdes ich plno aj tu na fore a zbytocne sa nevypytuj na to co si mozes dohladat ... vid ako ti pise Yourself, kupovali uz viaceri a nebol ziaden problem, obchod je velky a znamy a zo dna na den sa takym stat nemohol

... takze zhrnute: objednas a predajca ti naspat posle minimalne nasledovne udaje - IBAN a variabilny symbol. toto zoberies a das bud rodicom do ruky nech to zaplatia a ty im das peniaze, alebo zoberies rovno peniaze do banky a pri okienku popytas pani ze potrebujes poslat peniaze do zahranicia na nasledujuci ucet (vid IBAN), naspat dostanes potvrdenie ze si peniaze vlozil. za cca 2-3 dni by mali byt peniaze v zahranici na ucte a naspat by si mal dostat akceptacny mail ze obdrzali tvoju platbu a posielaju balik ... thats all
31.03.2013 - 12:40:41
00
a ak mam paypal a na karte peniaze ? tak zaplatim pay palom nie ? a mam to rychlejsie
31.03.2013 - 15:16:49
00
nemas to rychlejsie, mas to bezpecnejsie ... k paypal uctu potrebujes mat regnutu kartu (vid vyssie, niekto ti tu uz postoval odkaz na to ako funguje paypal)
31.03.2013 - 16:40:21
00
a to je ako mať "regnutu" kartu ?
31.03.2013 - 16:41:23
00
no ja mam tuto kartu ... s tou mozem ci nie ?
http://www.vub.sk/osobne-financie/ucty-platby/vub-konta/startkonto/start-konto/
31.03.2013 - 16:43:30
00
http://www.google.com ... write "paypal+ako funguje/paypal+ako nastavit" ... push enter
https://www.paypal-europe.com/cesky/
... na forum si sa vedel dostat tak trocha pohladaj ako sa registruje karta na paypal, je toho plny internet a trocha citaj prispevky ... v prvom som uviedol aku kartu ti je treba na registraciu do paypal uctu (embosovana s CVC kodom) ... to co je CVC a embosovana karta zistis bud opytanim sa priamo v banke alebo googlenim.
a zbytocne bude zasr*ta dalsia stranka tvojimi zbytocnymi ot. na ktore mas odpovede vyssie, staci len citat

ps: navyse odkaz je na produkt od VUB (konto) a nie na kartu aku vlastnis
31.03.2013 - 16:45:58
00
na paypal embosovanu kartu netreba, ale CVC kod musi byt (bezpecnostne trojcislie na zadnej strane karty)
01.04.2013 - 10:26:31
00
to co je CVC a embosovana karta zistis bud opytanim sa priamo v banke alebo googlenim.


To, ci je karta embosovana zistis tak, ze po nou prejdes prstami. Ak pismena trcia z plastu je embosovana a znamena to, ze sa nou da platit pomocou imprintera (zehlicky). Embosovanie nema ziaden vyznam pre elektronicke platby.
01.04.2013 - 13:36:05
00
paypal mam uz dobre dlhu dobu a este ked som registroval kartu bolo to potrebne ... preto sa nechcem hadat :) asi preto, ze v danej dobe mali iba embosovane karty CVC (neviem). ked si zaspominam tak prva karta bola bez reliefneho pisma a tiez bez CVC (nejaka visa electron k studenskemu uctu)
01.04.2013 - 21:03:40
00
ano, davnejsie akceptovali iba embosovane karty, teraz staci aj neembosovana, ja mam paypal uz 5 rokov a vzdy som mal iba neembosovanu visa electron a nikdy som nemal problemy
01.04.2013 - 21:26:55
00
vsetci co mu pomahate mate moj obdiv. ja by som to asi nezvladol.
10.04.2013 - 18:06:42
00
Najskôr si prever, ako je možné v danom obchode po objednaní tovaru zaň zaplatiť. Keď pozrieš napr. nemecké e-shopy, alebo nemecký e-bay, ako možnosť platby za tovar tam býva uvedené
- Nachnahme (dobierka): to ale pre teba neplatí, pretože si zo zahraničia
- Überweisung (prevod na účet): keď objednáš tovar, prídu ti údaje k platbe (číslo účtu v tvare IBAN, SWIFT code,...)
Dá sa to urobiť buď cez internet banking alebo na pobočke tvojej banky v spolupráci so zamestnancom banky, ktorý ti s tým pomôže. Ak si to ešte nerobil alebo to robíš prvý krát, je dobré zájsť do banky, nech ti s tým pomóžu, poplatok za to je okolo 1 EUR. Ak by si to robil z domu, treba si dať pozor, aby si to dobre vyplnil, pretože ak niečo zadáš zle, prípadne nebudú údaje kompletné, može sa ti platba vrátiť a poplatky za vrátenie bývajú rádovo v desiatkach EUR (moja osobná skúsenosť)
- PayPal: možeš využiť túto službu, keď máš zriadený virtuálny účet v tejto spoločnosti.

Tak ak nemáš ešte svoju platobnú kartu, prípadne otec nechce platiť svojou kartou, najlepšia možnosť pre teba by bol ten prevod na účet predávajúceho, čo býva dosť častý spôsob.


takže v podstate to mám chapať ako ze tam prídem a oni mi to spravia všetko objednaju mi ten tovar z Nemeceka ?
26.05.2013 - 23:06:58
00
keyboard_arrow_up