Na SVK je potrebne urobiť naozaj kategóriu HOBBY teda ľudia čo nemajú licenciu ani ju nikdy nevlastnili a bude to potom zvezenie pre Hobby jazdcov a tom to je !!!Ale napríklad do prace chodia aj členovia klubov ako napríklad CK Banská Bystrica Roman Zrelica:7. Si riadne pracujúcim občanom na tri smeny, ako sa dá skĺbiť
tréning a pretekanie na dobrej úrovni, ktorú dosahuješ, s prácou a súkromným životom?
Áno je to tak. Pracujem v strojárskej výrobe na tri smeny. Je to komplikované. Tréning si ešte naplánovať viem. Problém nastáva v regenerácií, keď po tréningu idem do práce. Ďalšou takou komplikáciou sú etapové preteky. Keď máte ročne 20 dní dovolenky a 9 z toho vám nariadi zamestnávateľ medzi vianočné sviatky, je to problém. Často sa mi stáva, že idem z cieľa pretekov rovno do auta a priamo na nočnú smenu. Niekedy si ešte suším dresy v šatni v robote a umývam
bicykel cez prestávku v dielni. Je to ťažké, ale treba sa vedieť prispôsobiť. Určite si viem predstaviť aj jednoduchšie fungovanie, ale momentálna situácia to nedovoľuje. Mám síce v práci nadštandardné vzťahy s personálnym oddelením, ale aj tak je to ťažké. Snažím sa to skĺbiť rôzne. Čerpám neplatené voľno, nadrábam si hodiny na náhradné voľno, ale to je zase na úkor tréningu. O nejakom súkromnom živote sa moc hovoriť nedá. Som 8 hodin v práci, potom 4 hodiny na tréningu, a keď dojdem domov, som rád že sa najem a padnem do postele. Niekedy ani neviem, aký je deň. Môj súkromný život začína vlastne až na etapových pretekoch, vtedy mám najviac času sám pre seba. A veľmi si cením, keď som doma a nájdem si hodinku na pivko a posedenie s priateľmi. Už som si zvykol, a ak by som mal viacej času, asi by som sa nudil. Mojim tajným želaním je stráviť aspoň rok len bicyklovaním, venovať sa tomu naplno, bez iných záväzkov, hoci aj za minimálnu mzdu, aby som spoznal svoje limity a hranice, keby sa nám s CK BB niečo podobné podarilo, bolo by to určite ďalším impulzom pre rast.
http://www.ckbb.sk/sk/profily-pretekarov/roman-zrelica