STUPAVA TROPHY 2013

27.07.2013 - 28.07.2013
MTB maratón
Stupava (Slovensko)

Propozície, Súťaž, Výsledky
Zúčastnených bikerov (49)
AbyraJoNander13danielson9DomestikdoubledynatomhirwilsImromanjamajkajanovargajurajko1975KaskajaKefrinkrossLacoMlesny_skriatokManoCoMarešekmartincaMatho2Maylomiloš.h636milsuMino888moncooborpaligatorPavol.Grujbarpeter1976peterbacilpeterppPolobotkaQuidoRiky_4romano410sandysimon97stawostephmaticSueswordiktervetuolatripeteTurbi123Vanquishvrtak1zuzu3011
asi 4km pred cielom predo mnou padla jazdkyna, a tak s cielom ju neprejst som sa prehupol cez nu (padom) a ostal som zamotany v biku. ako a tam zdviham tak nejaky jazdec do mna narazal kolesom ze nech uhnem lebo on chce ist. skoda ze neviem jeho cislo. ze by sa ma spytal ci som ok to nie. proste on musel ist. asi som jeden z mala co chodia aj na preteky pre radost z jazdy.
mam droty v kolene a tak jazdim tento rok kratke trate. uz sa tesim na dlhe lebo je to o inom povedomi cyklistov. na kratkej sa mi nikdy nestalo aby ten co siel 25 mi zakrical ze zlava alebo zprava alebo stredom. on sa tam proste natlaci a je si isty ze ja sa uhnem. nevadi ze zrovna menim stopu on proste ide tade. mam rad ked si jazdec zakrici a kedze som pomalsi tak mu uvolnim aj moju idealny stopu. ale to bude asi pre to ze to jazdim pre radost a nie na cas ;)
stalo sa mi to aj v kalnici aj v bojnej a aj v stupave. nie je to o organizacii (aj ked nikde som este nepocul ze by pred pretekom hlasili ze jazdci by si mali hlasit stopu pri obiehani a davat si pozor aj na ostatnych.
preteky super, organizacia perfektna.
p.s. neviem ci ju niekto poznate je na fotke Číslo fotografie - 1910/69962 (http://hviezda.faxcopy.sk) a netusim ci sa jej nieco nestalo
30.07.2013 - 14:38:32
01
P.s. Ak ma niekto zaruceny tip/pravidlo/postup/nariadenie akou presnou metodou obiehat na maratonoch, sem s nim. Pokojne ho zverejnime a odprezentujeme nielen mojim zverencom.

Juraj Karas/PROefekt


Ved ked si videl, ze sa neuhne naco sa tam trepes, ked tam bolo dostatok miesta ? Si rychlejsi, mas brat ohlad na toho pomalsieho pred Tebou, ides zo zadu, tak vidis snad okrem pretekara aj to miesto kade sa da predbehnut.

Nechapem preco by sa Ti mal uhnut on zo stopy, ked je o pol metra vedla taka ista stopa.
30.07.2013 - 15:09:50
02
Pan Schurger (vtedy som nevedel, kto to je) radikalne
zakrical, ze on sa neuhne. Tak som ho i napriek tomu predbehol z tej
strany, ktorej som planoval a predtym mu to zakrical. Kedze nevykonal ziadne vyhnutie, laktom som
sa okolo neho obsuchol. V cieli to zacal riesit ako by som ho schvalne
zhodil z bicykla.
Juraj Karas/PROefekt

Vážený pán Karas.
Vpravo bola voľná stopa!! Nebol žiaden dôvod ju nepoužiť.
Drgnutie lakťom ste si mohli odpustiť (viem trochu posúdiť čo je schválne a čo nie, obšuchnutie vyzerá ináč). Moja okamžitá rýchlosť v tej chvíli bol 30km/h, nechcem domýšľať ako to mohlo skončiť (mám skúsenosť).
Je nekorektné vyžadovať od jazdca ktorý ide svoju stopu aby sa uhol. (jazdím maratóny a bývam aj v opačnej situácii)
Milan Schurger
PS. týmto končím s ďalšími vyjadeniami na túto tému. Každý nech si urobí vlastný názor.


Naposledy upravil milsu dňa 30.07.2013 - 15:28:52, celkovo upravené 1 krát.

30.07.2013 - 15:26:21
03
Tak som ho i napriek tomu predbehol z tej
strany, ktorej som planoval a predtym mu to zakrical. Kedze nevykonal ziadne vyhnutie, laktom som
sa okolo neho obsuchol.

Problem je ta stopa,. ktoru si planoval. Nepochopim ako moze normalne uvazujuci clovek planovat obiehat na lesnej ceste v tej istej stope, v ktorej ide jazdec pred nim.
30.07.2013 - 15:27:26
04
Uz som dlho necital taky vtipny nazor o predbiehani ako PROefekt :-D

Ved kade bude jazdec predbehnuty urcute len a len on. Osobne sa tiez snazim nepliest rychlejsim jazdcom, ale ked idem po idealnej napr. lavej stope a za mnou mi niekto zakrici z lava, tak nemam dovod mu uhnut do horsej pravej stopy. To da rozum, ze ked je niekto sikovny a rychly tak nech ma predbehne aj v tej zlej stope. Ja vacsinou obieham do kopca a tam si musim riadne maknut v horsej stope aby som niekoho predbehol a ked sa neda tak proste musim pockat vo vlaciku. Podobne je to aj pri zjazde, ked mi proste biker neuhne a nieje ina stopa, tak to musim tych par sekund strpiet za nim, to je proste normalne a nie sa narvat do jeho stopy, trocha ho vytlacit a obehnut. To co sme na divokom zapade? Ved to si nemoze dovolit ani Vetel pri F1 ked obieha jazdcov o kolo a ti dostali pokyn na pustenie. Vzdy treba pockat co urobi jazdec pred tebou a obehnut ho po druhej strane ak sa neuhne.

Naozaj nachapem ako moze pocitat s tym ze mu kazdy uhne a ked nie tak ho troska vytlaci... Ked sa krici tak nie aby ti niekto uhol, ale aby on vedel ze tadial pojdes a nahodou ta tam v tej chvili nezblokoval.
30.07.2013 - 15:38:51
05
Ked sa krici tak nie aby ti niekto uhol, ale aby on vedel ze tadial pojdes a nahodou ta tam v tej chvili nezblokoval.

tak nejak...
30.07.2013 - 15:44:10
01
od budúceho roku budú zavedené vysielačky a keď sa zahlási všetci "obyčajní" zastavíme spravíme 3 kroky do lesa a budeme nádzať ružové lupienky aby "pán pretekár" preletel.. :tmi:
30.07.2013 - 15:45:50
04
Mne sa stala taká vec, keď som ku koncu konečne vystál rad pre obehnutie jednej českej 25kárky lebo dovtedy sme išli po takej úzkej cestička a strašne sa vláčila, som už potom celkom ironicky zakričal "vľavo", ale stále to bolo iba "vľavo " nič iné ! :shake: potom na mňa slovne vybehla že ty "debile/idiote mladej" a dodala "nevychovanec" som musel spomaliť a s úsmevom na tvári som jej vysvetlil že u nás v SR sa to tak hovorí keď chcem niekoho obehnúť to brala asi ako ďalšiu urážku a potom som už radšej zdrhal :rofl: každopádne som jej zakričal hodný kus pred tým ako som ju obiehal ale asi mala strach že padne. :tmi: to mám tak kričať ako kričali po mne na šele? že uhni kkte a tak?
30.07.2013 - 15:47:18
00
Ludia vidia Sagana na TdF vyhrat etapu, prihlasia sa na maraton a potom je to "pretekar" kam sa pozries a tak to aj vyzera. Kazdy si mysli, ze je najlepsi, nikto sa nikomu neuhne, kazdy po kazdom huci nieco, radost jazdit :) Kde su casy, ked boli maratony naozaj maratony.
30.07.2013 - 15:51:11
00
hlavne ze vas to bavi :lol:
30.07.2013 - 16:07:36
00
nechcem sa nikoho teraz dotknúť (jazdím aj cestu),
ale mám dojem, že do mtb maratónov preniká akási agresivita z cestných pretekov,
kde je považovaná za normálnu, niekedy skoro až za nutnosť
30.07.2013 - 16:08:02
00
Mna uz nie, prave kvoli "pretekarom"
30.07.2013 - 16:08:53
00


tiez som sa nasiel par x...dokonca mam aj prvu fotku zozadu... vdaka :)
30.07.2013 - 16:32:55
00
...len či sa to celé trocha nezveličuje. Jura tak trochu poznám a aj keď je to čistý závodník, neverím tomu že by vedome ohrozil ostatných účastníkov maratónu. Ostatne, neverím že by niečo podobné spravil ktokoľvek z Vás. Ako píše, ospravedlnil sa a celú situáciu objasnil – čo je najhlavnejšie nič vážne sa nestalo. Aj keď maratóny nejazdím, z počutia a videnia viem že štartové pole je plné rozdielnych výkonnostných kategórii, to znamená že tolerantní by mali byť aj tí pomalší, či v zjazdoch (o to viac keď ich niekto „varuje“) alebo vo výjazdoch – kde veľa tlačiacich jazdcov s obľubou „zapratáva“ ideálnu a jazditeľnú stopu. Predpokladám že na diaľnici tiež nejazdíte v rýchlom pruhu rýchlosťou 100km/h a potom nadávate že na vás niekto zabliká...Možno by nezaškodilo troška sebakritiky aj zo strany pomalších jazdcov. (Za túto vetu ma veľa z vás nebude mať rado ale čo už, je to tak)
30.07.2013 - 17:15:26
01
neverím tomu že by vedome ohrozil ostatných účastníkov maratónu.

a toto je čo?
Pan Schurger (vtedy som nevedel, kto to je) radikalne
zakrical, ze on sa neuhne. Tak som ho i napriek tomu predbehol z tej
strany, ktorej som planoval a predtym mu to zakrical. Kedze nevykonal ziadne vyhnutie, laktom som
sa okolo neho obsuchol.

čistý úmysel..

dialnica je torchu zlý príklad pretože tam je predpísané v ktorom pruhu máš ísť a v ktorom predbiehaš.. ale keď ideš napr na 4 prúdovke v meste (kde nie je určené že máš ísť vpravo) budeš sa tlačiť za auto pred tebou a vyblikávať alebo vojdeš do volného pruhu :?:

možno by nezaškodilo trochu ohladuplnosti od rýchlejších jazdcov.. a uvedomiť si že keďže dobiehajú chvost inej kategórie tak sú tam menej zdatní jazdci ktorým može robiť výrazný problém zmena stopy vo vysokej rýchlosti..
30.07.2013 - 17:56:18
05
keyboard_arrow_up