Ide skor o princip... vsade vo svete sa buduju traily a u nas sa zakaze vstup do lesa (prehnane povedane), pretoze cyklochodniky tu nie su skoro ziadne a ak niekto poklada za cyklochodnik vyasfaltovanu cestu napriec lesom tak je u mna ...... (doplnte si)....

Neni cas zalozit Slovenske bikove hnutie?

Je na čase, len neviem ako by to fungovalo, neviem si ale predstaviť pripomienky jazdcov, jeden je XC, další FR a pod. Každý z nich má ine nároky a požiadavky, jeden chce " putovať "krajinou a 2 stačí dolekopec. Myšlienka je to ale dobra, len najsť človeka ktorý by sa na to podujal a začal to všetko zastrešovať 8) Je prevda že o potrebu cyklistov sa nikto nestará a na tie cyklochodníky v meste sa im môžeme vysrať, my sme spojený s prírodou a jazdiť chceme v lese.
19.06.2007 - 09:29:17
00
Ak by taka zakonna hovadina vznikla, nemali by sme kracat k nerespektovaniu zakonov (pozri co sa deje na cestach, plno mrtvych, a to len preto, ze par debilov nerespektuje zakon), ale k cielu tak, aby taka sprostost v zbierke zakonov nikdy nevysla.

samozrejme suhlasim,treba najprv robit vsetko preto,aby k tomu nedoslo,ale ak by im to nahodou preslo,tak nech trenuju beh na dlhe trate.No nemyslim,ze by sa dalo jazdenie po lesnych cestach na biku zrovnavat s jazdenim autom po cestach,tam samozrejme nieje kompromisov... :!:
19.06.2007 - 09:31:44
00
napriklad akurat v piatok,ked som siel cez Cechy a pocuval som CZ radio,tak tam im uz postavali druhy bike park kdesi na Morave,no my zakazeme vstum do lesov...takto chceme prilakat turistov?Akurat sa odrezeme...
19.06.2007 - 09:33:46
00
Neni cas zalozit Slovenske bikove hnutie?



ANO
19.06.2007 - 09:37:58
00
Ak by bola peticia, jednoznacne sa pripajam. Ved toto je naozaj proti zdravemu rozumu. Tam zacnu vykrikovat ako cyklisti nicia lesy, sposobuju eroziu pody a podobne a na takych motorkarov a lesakov co zvazaju drevo a naozaj viditelne nicia cesty si ani nespomenu. A uz aj keby takyto zakon vznikol, tak co, stretnem nejakeho strazcu v hore tak okolo neho prefrcim a ide sa dalej. Ved po mne nemoze strielat a ako inak by ma mohol zastavit a naparit pokutu?
19.06.2007 - 10:16:15
00
A uz aj keby takyto zakon vznikol, tak co, stretnem nejakeho strazcu v hore tak okolo neho prefrcim a ide sa dalej. Ved po mne nemoze strielat a ako inak by ma mohol zastavit a naparit pokutu?


trosku sa mylis, moze pouzit donucovacie prostriedky... :shock:

minule som pocul o zatahu na motorkarov pri Bratislave, vraj dost uspesny...

skor je dolezite takemuto zakonu predchadzat, ale Robertko (nastasie?)nacuva hlas ludu, az potom schvaluje zakon, takze treba byt dost hlucny v pravy cas... :evil:
19.06.2007 - 10:28:12
00
neviete co je drzost :arrow: minule v nedelu poobede som sa isiel previest na 4 chotare a potom si myslim "jo uz som hore, teraz paradne zjazdovanie", prejdem dvesto metrov, co nevidim, nieco na principe LKT-cka (este to malo aj vlecku a tu nakladaciu ruku, alebo ak sa to vola) tam iba tak nakladal drevo, ma zbadal, tak sa uhol (som mu chcel aj kyvnut, ale dobre ze som to nespravil, idem dalej (pred tym pekna cesta, obcas daka ta kaluz) a uz len vidim stopy na ceste od toho monstra a dalej skoda reci, nielen ze to bolo rozbahnene, ale aj rozrypane, takze na zjazd som mohol zabudnut
sorry za OT, ale nato sa nedalo nereagovat :evil:
19.06.2007 - 11:14:09
00
Zrejme je tlak na vladu zo strany majitelov lesov a pody... Dnes je taka moda a slovenska natura, ze ak nieco vlastnis - chces z toho nieco vytrieskat (par korun sa vzdy zide...)... vid. priklady ludi, ktori zrestituovali cesty - dali si nane rampy a vyberaju za prejazd peniaze... Tak preco neskasirovat aj bikerov... Myslim, ze podobna legioslativa plati aj v EU my sa len snazime o harmonizaciu pravneho prostredia... Ale bude zalezat na ludoch - majiteloch toho lesa, ako sa toho zakona chytia (Ci vas ovlazia vodou alebo nasolia prdel brokmi...)
sukromne vlastnictvo ma svoje klady, ale (bohuzial) aj zapory (ked je majitel kreten...) a u nas je kretenov veeelaaaaaaaaaaa !!! takze sa vobev nebudem cudovat, ked bude stat v lese nejaky jarino s kasickou a brokovnicou a bude vyberat za prejazd nejake drobne :P
19.06.2007 - 12:01:01
00
Neda mi to a nemozem si tu informaciu, ktoru mi poskytol pista pred chvilou nechat pre seba. Je to citacia jeho podania:

"Dnes rano v zpravach citovali Novy cas. Vraj sa pripravuje novelizacia lesneho(?) zakona s eventualnou platnostou od 1.9. o zakaze jazdy bikom v lesoch mimo oznacenych cyklochodnikoch. Zneuziju leto, ked je kazdy na dovolenkach. Ak je to pravda mali by sme spustit peticiu. Bolo by fajn ak by tu niekto bol pravnikom a profesionalne to osetril."


Tak sa pytam co vy na to?

Je to blbost ! ! ! 8)
19.06.2007 - 14:06:55
00
najvačším nepriatelom a odporcom vstupu do lesa su polovníci, poľovné združenia a najomcovia polovných revírov
lebo:
1. rušime ich pri ich zábavke = kántrení zvere
(na bajku je človek relativne najrýchlejší "tichý" tvor v lese)
2. mohly by sme toho veľmi veľa vidiet.....
(napr, ako sa dodržuje poľovný, lesný zákon, požívanie alkoholických nápojov na polovačke, vstup motorových vozidiel do lesa, polovnícke "afterparty" a ich dôsledky na prírodu...
veľká vačšina polovníkov si občas niečo strelí LEN tak a v krčme sa vždy chvália, že napr: mäsko nekupujú..)
3. pod ruškom AKOŽE ochrany prírody sa snažia lobovat u ochranárov na vytlačenie všetkého živého dvojnoheho (aj dvojkolesoveho) z lesa za účelom "neobmedzeného" vládnutia a bačovania vo "svojom" revíre tzn: aj NAŠEJ prírode, ale napríklad hrubé poškodenie lesa a pôdneho fondu lesníkmi, niekedy úplne nezmyselné im vôbec nevadí...lebo sú to vlastne tí istí ľudia..
4. tzn. že :-) po rúškom: rozvoja turistického ruchu, zamestnanosti, oddychu, zdravého spôsobu života, poznávania prírody, prílevu kapitálu a nasledne peňazi z turistického ruchu musime tlačiť, každy, ako vie a môže...aj pomocou petície na to, aby nikoho ani nenapadlo niečo takéto navrhnúť..
19.06.2007 - 14:29:13
00
No mohli by mi fukat do r*t* aj s ich zakonom. Chcel by som vidiet toho policajta, ktory by sa isiel nahanat so mnou alebo s hocikym po lese.
Takyto blby zakon by sa mohol prijat naozaj len na Slovensku.
19.06.2007 - 14:40:24
00
to mate ako aj z ochranarmi osobne som nikdy nebol v narodnych parkoch inak neviem si predstavit ochranara ale skutocneho lebo jak by ma ubohy ochranar dobehol v lese kedze ochranar by nemal pouzivat vozidlo motorku a ani bike ked je zakazany tak si to neviem predstavit . Na aute vam opisu znacku a na biku vam co opisu ? velkost kostry ?
19.06.2007 - 15:41:02
00
Ty vole ak schvália takýto zákon tak sa na to aj tak vyebem.Neviem ako ma chcú ochranáry zastaviť.Bikerská vášen je pre mňa viac ako pud sebazáchovy.Ak bude petícia tak na ňu nahovorím celú rodinu aj dedka a babku. :lol: Tak toto sa môže stať len v tej največej riti sveta.Mongolsko,Kambodža,Somálsko a podobné rozvojové krajiny majú vyspelejšiu vládu ako je tá Róbertková :cry: :cry: :cry:
19.06.2007 - 16:08:10
00
2all: ak by uz k tomu doslo, ze by bol taky k...t zakon ako su tie vsetky ostatne, tak by som ani chvilu nevahal a siel by som do peticie...
bike pre polisov: kenzel, ctm, sobi20.. cim mensie kolesa tym lepsie, a samozrejme ziadne prevody!!!

aj ja mam ctm a nemam prevody... :evil: neviem co riesis.. nahodou u ctm mas za malo penazi vela hudby.. a ked vas chce zastavit fizel, tak trochu dotoho slapnete, a ani vas uz nevidi..
19.06.2007 - 17:20:26
00
Ked bude najhorsie treba lobovat u Dzurindu, ved aj on je biker, nie? :wink:
19.06.2007 - 17:35:16
00
keyboard_arrow_up