blackman ved preto pisem, ze uvazujem, ci je lepsi ako
silvia.
to neber tak, ze je nieco "vlozim kavu a stlacim gombik" a ze preto je to menej "kavickarovske". ako sam pises, tlak si regulujes ty sam. a to je prave to zle. voda musi kavou pretekat konstantnym tlakom 9 bar. uz fakt, ze vacsina domacich kavovarov obsahuje vibracnu pumpu, sposobuje, ze tlak mierne osciluje. preto sa neda na 100% dosiahnut vysledok ako z profi masiny. rotacna
pumpa drzi tlak konstantny. navyse mam pochybnost, ci tvoj kavovar vyrobi 9 bar.
na co narazam ja, je to, ze cerpadlo ti zaruci konstantny tlak a tak ty ako barista mozes riesit len hrubku mletia a utlacenie do paky (zjednodusene povedane). stlacit gombik a tym zapnut cerpadlo, to vobec neni ziadne znizovanie urovne a kvality. skor naopak.
moja kava je tiez zarucene cerstva. tiez sa prazi na objednavku a tiez sa mozem na praziara spolahnut. ale kava je len cast uspechu. technika je dolezitejsia.
neber to ako pretlacanie, len diskutujem:) mas moj palec hore uz len za to, ze si si zvolil nieco, co kave urobi dobre a nie lacnu plastovu hracku.