je na nej vyznaceny datum prazenia alebo klasika ze moze byt aj rok stara? cuba od primacafe je excelentna, aj z praziadne vo zvolene je vyborna.
uz som sa docital
". Vákuum umožňuje uchovať kávu Cubita čerstvú viac ako rok,“ zdôrazňuje špecialista Pablo."
dakujem ale za tu cenu neprosim.. radsej dolozim par eur a mam cerstvo prazenu
19.09.2013 - 13:19:29
00
kamos, co ti brani skusit aj tu http://espressoshop.sk/11-kava ? ceny su myslim porovnatelne s PC. ak si dokazal zobrat zo zvolena, zilina ti vadit nemoze :D a kava je zarucene cerstva. prazi sa na objednavku
19.09.2013 - 14:17:46
00
je na nej vyznaceny datum prazenia alebo klasika ze moze byt aj rok stara? cuba od primacafe je excelentna, aj z praziadne vo zvolene je vyborna.
uz som sa docital
". Vákuum umožňuje uchovať kávu Cubita čerstvú viac ako rok,“ zdôrazňuje špecialista Pablo."
dakujem ale za tu cenu neprosim.. radsej dolozim par eur a mam cerstvo prazenu


len kto ti to u nas uprazi s trstinovym cukrom ? prave ten sposob prazenia jej dava vybornu chut.
" torrefaction je tradičný proces praženia kávových zŕn. Na konci praženia sa pridáva trocha trstinového cukru pre vytvorenie jemnej karamelovej arómy "
19.09.2013 - 15:15:36
00
Ja robim doma kavu na tomto a v zasade kava mesiac po prazeni je viac-menej nepouzitelna. Aroma je prec, crema je prec...

Prílohy:

image.jpg
image.jpg 392.2 KiB thumb_up0thumb_down

19.09.2013 - 22:15:09
01
čo to je za prístroj? daj bližšie info
20.09.2013 - 09:00:36
00
masinka vyzera super. to je la pavoni?

len uvazujem, ci sa to vyrovna silvii :)

Prílohy:

Silvia 3-4.jpg
Silvia 3-4.jpg 218.75 KiB thumb_up0thumb_down

20.09.2013 - 09:06:43
00
Je to LaPavoni Stradivari. Mam ho 2 roky a som velmi spokojny. Rozmyslal som nad Silviou, ktora je lacnejsia, ale nakoniec som zobral tento. To ci je ten manual lepsi , zalezi len od toho ci vies robit kavu alebo nie :)
20.09.2013 - 10:08:39
00

youtube.com/watch?v=gQtNxWjiZFM&t=0

20.09.2013 - 10:17:02
00
jasne, ze vies robit kavu, ked si si dokazal kupit kavovar, nie plastovu hracku (delonghi a pod). narazal som skor na to, ci tym vies vyvinut konstatntych 9 bar. ma to pruzinu, ci pakou tlacis priamo na piest? vie to dat vobec 9 bar?
20.09.2013 - 10:33:40
00
pecko007 je to paka rovno na piest bez pruziny. To aky je pouzity tlak urcujes ty tlakom na paku. Treba sa s tym ale naucit robit kavu, nie je to zrovna stroj typu "vlozim kavu a stlacim gombik" :D Chvilu trva, kym si clovek najde spravnu hrubku mletia, mnozstvo kavy, spravny tlak atd. Ja kupujem cerstvu prazenu kavu od Hralu, kde mam istotu ze cerstvo uprazena=max. 3 dni stara(v utorok prazi a vacsinou vo stvrtok mam kavu doma). Z kavovaru potom lezie fajnove espresso s uzasnou cremou.
20.09.2013 - 10:46:16
00
blackman ved preto pisem, ze uvazujem, ci je lepsi ako silvia.

to neber tak, ze je nieco "vlozim kavu a stlacim gombik" a ze preto je to menej "kavickarovske". ako sam pises, tlak si regulujes ty sam. a to je prave to zle. voda musi kavou pretekat konstantnym tlakom 9 bar. uz fakt, ze vacsina domacich kavovarov obsahuje vibracnu pumpu, sposobuje, ze tlak mierne osciluje. preto sa neda na 100% dosiahnut vysledok ako z profi masiny. rotacna pumpa drzi tlak konstantny. navyse mam pochybnost, ci tvoj kavovar vyrobi 9 bar.

na co narazam ja, je to, ze cerpadlo ti zaruci konstantny tlak a tak ty ako barista mozes riesit len hrubku mletia a utlacenie do paky (zjednodusene povedane). stlacit gombik a tym zapnut cerpadlo, to vobec neni ziadne znizovanie urovne a kvality. skor naopak.

moja kava je tiez zarucene cerstva. tiez sa prazi na objednavku a tiez sa mozem na praziara spolahnut. ale kava je len cast uspechu. technika je dolezitejsia.

neber to ako pretlacanie, len diskutujem:) mas moj palec hore uz len za to, ze si si zvolil nieco, co kave urobi dobre a nie lacnu plastovu hracku.
20.09.2013 - 11:12:17
00
pecko007 Asi sme sa zle pochopili, vobec mi nejde o to kto alebo co je viac "kavickarovske", prave naopak. Trh je dost velky, kazdy nech si vyberie co mu vyhovuje. Nakoniec su aj ludia, ktorym vyhovuje "neska" :D Nemeral som aky tlak vyrobim zatiahnutim paky, takze ohladne otazky 9barov na la pavoni budes musiet pogooglit. Ja som si zvolil tento kavovar aj kvoli konstrukcnej jednoduchosti. Nema sa tam co pokazit :) Ako som spominal Silvia bol horucim kandidatom(pokial som nenasiel LaPavoni). Ako som spominal, na tomto stroji to proste chce na zaciatku kus cviku, ale dnes si doma vytlacim espresso neporovnatelne lepsie ako v ktorejkolvek kaviarni.
20.09.2013 - 11:24:55
00
presne take iste si pravim ja na svojej slivii:D akurat, ze existuje mala pravdepodobnost, ze sa moze nieco pokazit:)

dolezite je neprznit kavu. spravne a kvalitne si ju mozeme pripravovat ktorymkolvek dostupnym sposobom:)
20.09.2013 - 11:37:02
00
pecko007 aky mas mlynec? ja akurat cakam na Rancilio Rocky lebo moj stary uz bolo nacase vymenit.
20.09.2013 - 15:29:41
00
Rancilio Rocky bez davkovaca;)
20.09.2013 - 20:33:02
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up