Kategórie
Bike-techPrechod na 1x7 / 1x8 / 1x9 / 1x10 / 1x11 / 1x12 # prevody # výmena dielov # upgrade # poradenstvo # prevodník # kazeta # kompatibilita # technické otázky
Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
Akcia -13% SRAM XX1 Eagle DUB kľuky s prevodníkom, 170 mm, 1x12, 34T, pre Cannondale Ai
484 €
-13%
MOC 659 €
-20% SRAM X01 Eagle DUB Superboost+ Carbon kľuky, 1x12, 32T, Lunar/Oxy Red
od 404 €
-20%
MOC 539 €
-33% Shimano Deore XT FC-M8100 kľuky, 175 mm, 1x12, HTII, bez prevodníka
94,99 €
-33%
MOC 165 €
-6% SRAM X01 Eagle DUB Boost Carbon kľuky, 175 mm, 1x12, 32T, Lunar/Oxy Red
479 €
-6%
MOC 639 €
-7% SRAM sada tlmiacich vložiek medzi pastorok kazety XG-1290 RED 10-26
25,99 €
-7%
MOC 33,99 €
savings SRAM PG-1210/1230 náhradné pastorky kazety, 11T/13T/15T
16,79 €
savings
MOC 35,99 €
tak ale treba ist s dobou
Však nikto ťa nenúti zbavovať sa ľahších prevodov, dokonca by si mohol mať najľahšie ešte ľahšie ako teraz aj pri zväčšení malého prevodníka.
Minulý rok ale táto možnosť nebola,a dokupovať komplet Sram 1 x 11 za tú nehoráznu cenu sa neoplatí,bolo by treba meniť aj zadný náboj-resp.koleso,takže riešim to takto,treba vlastne vymeniť len tú hornú časť kazety,prevodník a prehadzovačku Shadow plus-tú som chcel meniť aj tak,nech tá reťaz tak neklepe.Kluky a pravé radenie ostáva pôvodné,takže nie je to cenovo nejako extra náročné.Navyše tá kazeta od Tiny dopadla pri teste dobre,a bude mať v ponuke 2 alebo 3 verzie.Ešte si počkám na cenu,čoskoro by to mala mať na stránke.
Samozrejme toto vlákno som nezaložil preto,aby som každého presvedčoval,že jednoplacka je to naj-to vôbec nie je.Je to len ďalšia z možností prevodov,ktorá je na výber,na určitý typ bikov sa to vyslovene hodí.
Takže asi tolko,nech si každý zváži,či to chce alebo nechce skúsiť.
Dnes príde prevodník Raceface,zajtra prehadzovačka,potom dám nejakú dlhšiu skúš.jazdu aj s fotkami.
dnes prišiel prevodník-tak DHL zabralo,v pondelok o 16.25 bol vyzdvihnutý v Belfaste,dnes o 14.07 doručený v BA
bolo to síce drahšie,ako obyčajne poštou,ale chcem ešte stihnúť nejakú jazdu cez babie leto ...
Co viem tak aj pri 1x11Speed Srame po cca 1000+ km uz nie je spolahlivost na prevodniku ako na zaciatku.
Kazdpopadne som zvedavy na vysledky tvojho testovania
Ten Sram 1 x 11 na nové modely bicyklov dávajú bez vodítka aj s vodítkom,ako ktorý výrobca tomu verí-prípadne to má otestované.
Dnes som ten prevodník nahodil,sústružník mi z duralu urobil podložky-rozmery sú:vnútorný priemer 10 mm,vonkajší 15 mm,šírka 2,5 mm.
Dal som ich preto,lebo orig.skrutky z trojpíly by boli dlhé,a navyše sa tým posunula reťazová linka do stredu kazety.
a urcite vratane dojazdu na hrad
K tej životnosti prevodníka len 1000 km,to je teda tragicky málo-meniť reťaz aj prevodník tak často by bolo finančne trochen náročné-to by som radšej nahodil nejaké vodítko.
No dúfam,že Raceface si neurobí hanbu , veď aj na dvojplacke vydrží velký niekolko tisíc km,a bolo tu spomenuté,že je na ňom reťaz cca 90 % výjazdu.