zdravim, moze sa dat retaz od sram na kazetu shimano?
respektívne može sa stat, že som si vytahal kazetu až tak, že mi na nej bude preskakovat nová retaz?
ano retaze shimano a sram su plne kompatibilne..
a stat sa moze aj to druhe, ak je moc zjazdena kazeta nova retaz bude strielat.. ale niekedy sa stane ze striela aj ked je kazeta este celkom ok, chvilu treba obcas vydrzat a kazetu menit az ked to po nejakych 50-100 km nesadne..
najlepsie riesenie je striedat 2-3 retaze naraz.. vytahas trocha jednu, v polke zivotnosti vymenis za 2, potom za 3, potom uz mas trocha zjazdenu aj kazetu tak nasadis zasa 1 a dorazis, 2 dorazis, 3 dorazis atd..
striedanie troch retazi praktizujem aj ja.menim ich postupne kazde cca 350
km.potom ho vyperem v pracke a ulozim v oleji.na tych troch uz mam
5500 km a su v pohode.
Cau Root!
Dufam, ze poradis. Je natiahnutie retaze cca 110 cl. o 6 mm vela?
Alebo poradi niekto iný?
to si meral celu retaz? ...a odkial si zobral vyrobnu hodnotu pre 110clankov? ...vyrobca udava len tu na 7 clankov ci kolko to je, nie? ... teoreticky by tych 6mm na 110 clankov este nemuselo byt vela, ale smerodajna je dlzka udavana na mierkach, nie na celu retaz...
ehm, 6 mm? tolerancia je 0,8 mm na dlzku 132,2 mm...maximalna...
Dlzka 132,2 mm? To bude asi rozmer toho meradla.
Clanok je pol angl.palca (12,7 mm)
Ako pisu dalej chlapci, tak to meradlo (nemam, nepouzivam) meria cez 7 clankov? Ci cez viac?
Dnes vecer dam vediet kolko clankov mam na retazi, aby nevznikali pochybnosti.
Jednoducho som dal novu retaz, a dajako sa mi zda, ze asi bude kazeta v kybli.
ktoré už kazeta nemusí rozhodiť. LX kazeta po 1800km, 4-5 pastorok + stredná pila (LX) to neprežili.
Naštastie nie moja, proste zabudol vymeniť a náhodne som mu ju premeral pri inej činnosti
ktoré už kazeta nemusí rozhodiť. LX kazeta po 1800km, 4-5 pastorok + stredná pila (LX) to neprežili.
Naštastie nie moja, proste zabudol vymeniť a náhodne som mu ju premeral pri inej činnosti
To sa mi az nechce verit, ze stredna pila neprezila jednu retaz a 1.800 km
Ved normalne prezije niekolko retazi...
Mozem to premerat este posuvnym meradlom, cez čapy.
Aka ma byt vzdialenost medzi 11 clankami ak je retaz nova?
Urobim meranie, mam 2 konce co mi zostali pri skracovani novych. Potom hodim vysledok a foto ( sa ospravedlnujem za kvalitu, ale makro mam bez blesku a v pivnici su iba ziarovky)
http://www.campagnolo.com/pdf/C10HD_L_CHAIN.pdf - campagnolo manuál k reťazi Record. Na strane 35 je obrázok a text ako sa meria - v angličtine. PDF súbor je blokovaný, nepodarilo sa mi orezať len anglický text. Sorry.
To sa mi az nechce verit, ze stredna pila neprezila jednu retaz a 1.800 km Ved normalne prezije niekolko retazi...
žial je to tak. Namotávalo reťaz nakolko zo zubov boli háčiky. Po obrúsení háčikov začala strielať. Ono to bude dané povahou jazdca bývalý kulturista 100 kg, nohy ako ja pás a silové šlapanie. Ked si toto spočítaš tak dostaneš výsledok ....
Teraz tam je kovová pila Deore tak uvidím akú bude mať životnosť
To sa mi az nechce verit, ze stredna pila neprezila jednu retaz a 1.800 km Ved normalne prezije niekolko retazi...
žial je to tak. Namotávalo reťaz nakolko zo zubov boli háčiky. Po obrúsení háčikov začala strielať. Ono to bude dané povahou jazdca bývalý kulturista 100 kg, nohy ako ja pás a silové šlapanie. Ked si toto spočítaš tak dostaneš výsledok ....
Len tak na okraj: chcem dojazdiť reťaz a aj kazetu a potom to vymeniť, chcem sa opýtať či je potrebné meniť aj prevodníky ( v servise tvrdia že nie )
to petos: to zistíš ked ti bude preskakovať.
moja pila LX vypovedala poslušnosť (2500km) po minuloročnom "pekle Súľova", kde začala namotávať reťaz (háčiky). Našťastie jej pomohlo obúsenie a zatial funguje (6200km), aj ked je to už len otázka času kedy povie zbohom. Skôr sa obávam o pastorky, nakolko majú tvar pekného natiahnutého "U" a to som lahká váha a reťaz mením podla mierky cca po 1200 - 1600km podla náročnosti jazdenia.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
respektívne može sa stat, že som si vytahal kazetu až tak, že mi na nej bude preskakovat nová retaz?
ano retaze shimano a sram su plne kompatibilne..
a stat sa moze aj to druhe, ak je moc zjazdena kazeta nova retaz bude strielat.. ale niekedy sa stane ze striela aj ked je kazeta este celkom ok, chvilu treba obcas vydrzat a kazetu menit az ked to po nejakych 50-100 km nesadne..
najlepsie riesenie je striedat 2-3 retaze naraz.. vytahas trocha jednu, v polke zivotnosti vymenis za 2, potom za 3, potom uz mas trocha zjazdenu aj kazetu tak nasadis zasa 1 a dorazis, 2 dorazis, 3 dorazis atd..
km.potom ho vyperem v pracke a ulozim v oleji.na tych troch uz mam
5500 km a su v pohode.
Cau Root!
Alebo poradi niekto iný?
Alebo poradi niekto iný?
to si meral celu retaz? ...a odkial si zobral vyrobnu hodnotu pre 110clankov? ...vyrobca udava len tu na 7 clankov ci kolko to je, nie? ... teoreticky by tych 6mm na 110 clankov este nemuselo byt vela, ale smerodajna je dlzka udavana na mierkach, nie na celu retaz...
Alebo poradi niekto iný?
Cca 110 clankov to je kolko? 111, 109 alebo nebodaj 112?
To meranie retaze ma isty predpis.
Dlzka 132,2 mm? To bude asi rozmer toho meradla.
Clanok je pol angl.palca (12,7 mm)
Ako pisu dalej chlapci, tak to meradlo (nemam, nepouzivam) meria cez 7 clankov? Ci cez viac?
Dnes vecer dam vediet kolko clankov mam na retazi, aby nevznikali pochybnosti.
Jednoducho som dal novu retaz, a dajako sa mi zda, ze asi bude kazeta v kybli.
Kdy tedy měnit?
* když měrka ukáže
* po dosažení vzdálenosti 132,9 mezi čepy 11 článků řetězu
Moze byt az 133, ale to uz je strop...
To sa mi az nechce verit, ze stredna pila neprezila jednu retaz a 1.800 km
Ved normalne prezije niekolko retazi...
spolocny bod starej a novej (nova je vpravo)
a koniec (retaz vlavo ma 106 clankov)
Mozem to premerat este posuvnym meradlom, cez čapy.
Urobim meranie, mam 2 konce co mi zostali pri skracovani novych. Potom hodim vysledok a foto ( sa ospravedlnujem za kvalitu, ale makro mam bez blesku a v pivnici su iba ziarovky)
U Shimana HG-53 a HG-73 to byva cca 132,2 mm, ale napr u Campy C-9 je to 132,0 mm...
žial je to tak. Namotávalo reťaz nakolko zo zubov boli háčiky. Po obrúsení háčikov začala strielať. Ono to bude dané povahou jazdca
žial je to tak. Namotávalo reťaz nakolko zo zubov boli háčiky. Po obrúsení háčikov začala strielať. Ono to bude dané povahou jazdca
Len tak na okraj: chcem dojazdiť reťaz a aj kazetu a potom to vymeniť, chcem sa opýtať či je potrebné meniť aj prevodníky ( v servise tvrdia že nie )
moja pila LX vypovedala poslušnosť (2500km) po minuloročnom "pekle Súľova", kde začala namotávať reťaz (háčiky). Našťastie jej pomohlo obúsenie a zatial funguje (6200km), aj ked je to už len otázka času kedy povie zbohom. Skôr sa obávam o pastorky, nakolko majú tvar pekného natiahnutého "U" a to som lahká váha a reťaz mením podla mierky cca po 1200 - 1600km podla náročnosti jazdenia.
U Shimana HG-53 a HG-73 to byva cca 132,2 mm, ale napr u Campy C-9 je to 132,0 mm...
Nuz ja mam retaz tusim cn-ug51 a nameral som 129