Lokalizácia
Formulár sa odosiela
ta peticia sa asi podari, zatial 9129, to jaroh: bude tych 10000 podpisov stacit prezidentovi na vratenie toho zakona do parlamentu? pravda dobre by bolo keby tych podpisov je aspon zo 100000, ale idealny stav neexistuje :(
Zobraziť komentár 28.06.2007 - 21:06:52
00
ta peticia sa asi podari, zatial 9129, to jaroh: bude tych 10000 podpisov stacit prezidentovi na vratenie toho zakona do parlamentu? pravda dobre by bolo keby tych podpisov je aspon zo 100000, ale idealny stav neexistuje :(

Pre rozhodnutie prezidenta nie je počet hlasov pod petíciou záväzným kritériom. Rozhodnutie je na ňom samom a na jeho svedomí. Z hľadiska práva je jedno, či je pod petíciou podpisov 5 alebo 50.000. Avšak čím viac bude podpisov, tým viac ho ovplyvnia pri rozhodovaní. A o to ide - blížia sa voľby, iste bude zvažovať... Tie podpisy sú preto dôležité, aby si uvedomil, že toto rozhodnutie nerobí nejako skryto, tajne, ale že sa naňho pozerajú tisícky ľudí a tisícky ľudí ho podľa toho bude posudzovať... 10.000 ľudí za 4 dni, to zas nie je tak málo, aby to mohol úplne ignorovať. Ja verím, že ešte pár dní a bude 15.000 podpisov.

Trochu nevychádzajú sily, ale radi by sme to ešte podporili ďalšou medializáciou a aj nejakou akciou. Ak sa nájde niekto v Bratislave, kto chce pomôcť (najmä organizačne), dajte vedieť na súkromnú správu.
Zobraziť komentár 28.06.2007 - 21:19:27
00
29. júna sa bude v Kosiciach konat protestne stretnutie cyklistov CRITICAL MASS, toto stretnutie bolo planovane kvoli problemom s s cyklodopravou v samotnom meste, no teraz je nan aj dalsi dovod, vyzyvame cyklistov na celom slovensku, nech v tento den usporiadaju podobnu akciu aspon v najvacsich slovenskych mestach.

CRITICAL MASS je celosvetovo organizovana akcia cyklistov, ktory su nespokojny s cyklodopravou. Protest sa uskutocnuje kazdy posledny piatok v mesiaci. A jazdci na svojom protestnom "pochode" blokuju cesty v meste pod heslom: "My dopravu neblokujeme, my sme doprava".

LEN AK HLASNO A ZRETELNE DAME VEDIET SVOJU NESPOKOJNOT, MOZME NIECO OCAKAVAT.

O ktorej a kde to je ?
Zobraziť komentár 28.06.2007 - 21:20:11
00
29. júna sa bude v Kosiciach konat protestne stretnutie cyklistov CRITICAL MASS, toto stretnutie bolo planovane kvoli problemom s s cyklodopravou v samotnom meste, no teraz je nan aj dalsi dovod, vyzyvame cyklistov na celom slovensku, nech v tento den usporiadaju podobnu akciu aspon v najvacsich slovenskych mestach.

CRITICAL MASS je celosvetovo organizovana akcia cyklistov, ktory su nespokojny s cyklodopravou. Protest sa uskutocnuje kazdy posledny piatok v mesiaci. A jazdci na svojom protestnom "pochode" blokuju cesty v meste pod heslom: "My dopravu neblokujeme, my sme doprava".

17:30

O ktorej a kde to je ?
Zobraziť komentár 28.06.2007 - 22:59:31
00
No to je pekné, že o 17:30, ale Košice nemajú sto metrov na dĺžku, ani na širku, takže by bolo asi lepšie povedať, kde je zraz.

EDIT:Už som si to zistil. Je to o 17:00 pred Imacuatom
Zobraziť komentár 28.06.2007 - 23:37:36
00
prisiel mi mail od Miklosovho asistenta ze akcia 3.7. sa zatial odklada kvoli tomu ze podobnu akciu organizuje ekoforum 5.7. na Devine a chcu to skoordinovat aby sa nekonali dve rovnake akcie za dva dni.Datum bude upresneny.
Zobraziť komentár 29.06.2007 - 12:28:32
00
dnes v sme:

Horský park je vo štvrtom stupni ochrany a pre cyklistov tu platí zákaz.
Cyklisti, ktorí jazdia v Horskom parku, novelou zákona o lesoch neprídu o svoje trasy. Už teraz sú tam totiž načierno.
Kamil Procházka z Nadácie Horský park vysvetlil, že park je vo štvrtom stupni ochrany. Zakazuje pohyb mimo cesty, cyklisti tam nemajú prístup vôbec.
V praxi to však viacerí porušujú, o zákaze často nevedia. Neupozorňuje naň žiadne značenie.
„Nadácia pracuje na tom, aby ešte tento rok boli v parku vyvesené tabule,“ povedal Procházka. Cyklistov kontrolujú, odradiť by ich mali aj zábrany. Procházka upozornil, že horská cyklistika je momentálne najdevastujúcejším vplyvom na územie parku.
„Jedna-dve jazdy horského cyklistu vytvárajú totiž eróznu ryhu. Prudké búrky, ktoré pre klimatické zmeny pribúdajú, splavujú potom cez ryhy humusovitú pôdu vo veľkom rozsahu.“

Dodal, že Horský park s malou rozlohou a prevažne svahovitým terénom je na horskú cyklistiku primalý, vážne ho ohrozuje.
Zobraziť komentár 29.06.2007 - 13:00:49
00
dnes v sme:

Horský park je vo štvrtom stupni ochrany a pre cyklistov tu platí zákaz.

Horsky park - to je ten na Mudronovej, vedla intrakov? :)
Zobraziť komentár 29.06.2007 - 13:42:54
00
Vcera som si dal v Karpatoch "Prepadle" po zelenej, tento krasny technicky singlac ju uplne rozmrdany traktormi po tazbe a stala sa z neho 4m sirkoka lesna cesta... mam tym lesnikom vlastne podakovat??? :evil:

hm, a je mi luto tych chalanov, co sa o nu tak pekne starali, postavili tam zopar prekazok, ocistili od konarov, atd...
Zobraziť komentár 29.06.2007 - 13:47:44
00
no tak napisal som maila všetkým poslancom ktorí hlasovali ZA tento zákon, a verte neverte ozval sa mi AŽ jeden: tak vám posielam čo mi napisal a aj moju odpoved ale je to na dlhšie čítanie:

Váž. pán XXX

pracujem v lesníckej prevádzke 25 rokov a preto pri všetkej skromnosti si dovolím tvrdiť, že lesu trochu rozumiem.
Nikto nikomu nezakazuje pestovať cykloturistiku po lesných cestách a po cyklotrasách v prírode na to určených a označených.
Prečo nechceme dovoliť cykloturistiku po turistických chodníkoch určených pre pešiu turistiku a po ochranných chodníkoch?
Sú na to predovšetkým tieto dôvody :
- ohlasy peších turistov na ohrozovanie ich zdravia zo strany cykloturistov na turistických trasách určených pre peších turistov
- ohlasy neštátnych lesomajiteľov ohľadom poškodzovania ochranných chodníkov cykloturistami a to predovšetkým vo flyšovej oblasti. Pripomínam, že výmera lesných
pozemkov neštátnych vlastníkov predstavuje výmeru 52% z celkovej výmery lesného pôdneho fondu na Slovensku
Nie je pravda, že touto novelou zákona o lesoch vyháňame ľudí z lesa. Mnohí z nás po návrate z cudziny chválime a uvádzame príklady, akú pozornosť venuje ten - ktorý štát ochrane prírody. Všade a teda aj v prírode musíme aj my dodržiavať určité normy správania sa v prírode a my dospelí by sme mali ísť príkladom predovšetkým pre mladú generáciu.
Žiaden zákon nebude po všetkých stránkach výhodný pre všetkých. V tomto prípade zrejme nebudú celkom spokojní hlavne aktívni cykloturisti. Avšak demokracia je v prvom rade o väčšine. V tomto prípade mám za to, že zdravie peších turistov na turistických chodníkoch určených pre pešiu turistiku a záujmy neštátnych majiteľov lesa predstavujú v tomto konkrétnom prípade väčšinu. Súčasne pevne verím, že cykloturistických trás v prírode bude pribúdať ako je tomu vo vyspelých krajinách napr. vo Francúzsku, Rakúsku atď.
S pozdravom
Ľuboš Martinák

a moja odpoved:
Vážený pán Martinák,

cením si na Vašej odpovedi to, že ste bol jediný z parlamentu, kto sa vôbec ozval na môj mail, ktorý, ako ste si iste všimol, som poslal všetkým poslancom, hlasujúcim ZA tento nezmyselný a jednoznačne lobisticky presadený zákon.

Ostatné Vaše argumenty sú polopravdivé, neopodstatnené a v niektorých prípadoch až smiešne..
- ohlasy peších turistov na ohrozovanie ich zdravia zo strany cykloturistov na turistických trasách určených pre peších turistov

doteraz som sa nestretol so žiadnou relevantnou informáciou o zranení turistu cyklistom a ani o takomto ohrozovaní, ak máte nejaké pravdivé a zdokumentované informácie prečo ich nezverejníte ?

naopak zo svojej praxe som v 99 % prípadoch stretu cyklistu s peším turistom pozoroval napríklad priateľské gesto alebo odpoveď na pozdrav.

Na druhej strane nechcem tvrdiť že v lese na bajku sa pohybujú len slušní cyklisti, proti týmto treba prijať represívne a som aj za tvrdé opatrenia, ale, ak vieme určiť pravidlá správania sa napr. na zjazdových tratiach, nemôže byť až taký problém určiť aj jasné pravidlá pre pohyb v lese aj s prípadnou tvrdou sankciou,

napríklad absolútne pravo prednosti chodca pred cyklistom a na druhej strane pri prípadnom strete a zranení napr. refundáciu nákladov zdravotnej poisťovne voči previnilcovi, ale prijať tvrdú reštrikciu proti všetkým, aj tým slušným, ktorých je drvivá väčšina je iba slabá výhovorka, ako zákryt skutočný dôvod a pre mňa len slabosť ducha predkladateľa a schvaľovateľov.

Už spôsob, akým bol zákon navrhnutý, predložený a schválený hovorí o „ozajstnej“ demokracii všetko.

- ohlasy neštátnych lesomajiteľov ohľadom poškodzovania ochranných chodníkov cykloturistami a to predovšetkým vo flyšovej oblasti

v tomto môžem s vami súhlasiť, ALE iba v jednom, určite dochádza k ohlasom lesomajiteľov, ale nie s dôvodu poškodzovania, sú za tým iné, všetkým, ktorí do lesa chodia jasné, najmä ekonomicko-tažobno-poľovne dôvody.

Ako jeden z príkladov Vám môžem uviesť, že bývam na okraji tzv. „súkromného“ lesa, neďaleko mesta a tento sa stal „zbierkou“ všetkého komunálneho, technického, biologického a iného odpadu.

Po písomnom upozornení majiteľ, časom sa pokúsil inštaloval mechanickú zábranu vstupu, ktorá mala životnosť asi 2 – 3 mesiace, ale odpad neodstránil, ani inak nekonal, aj keď dostal relevantné dôkazy o pôvodcoch, napríklad faktúry a iné doklady s menom a adresou a tento stav trvá doteraz množstvo odpadu narastá a TO je len jeden konkrétny príklad starostlivosti neštátneho lesomajiteľa.

Čo sa týka „nejakého akože poškodzovania“ cyklistami, tak tento argument považujem FAKT za smiešny, píšete o svojej 25 ročnej praxi, ak sa pri tom ozaj aj občas vyskytujete reálne, v lese tak Vám musí byt nadovšetko jasné KTO je najväčším a ozajstným poškodzovateľom lesa – ťažká lesná technika, spôsob a čas v ktorom sa pohybuje po lesnom poraste. Bez zaváhania prebieha tažba a približovanie drevnej hmoty aj po turistických chodníkoch, na ktoré ste zakázali vstup cyklistom a po vyčíňaní LKT sú tieto mnohokrát nepoužiteľné ani pre pešieho turistu, nelogické a predpokladám, že bez povolenia „budované“ nové paralelné lesné cesty a skratky, lebo mnohokrát sú tie pôvodné po zásahu lesníkov a techniky neprejazdné ani LKT-čkom. Ak o tom mate akékoľvek pochybnosti, môžem zverejniť na webe Vašu mailovú adresu na ktorú Vám denne budú dochádzať desiatky fotografii s popisom miesta a času ako dôkazov o tejto činnosti.

Všade a teda aj v prírode musíme aj my dodržiavať určité normy správania sa v prírode a my dospelí by sme mali ísť príkladom predovšetkým pre mladú generáciu.

V tomto sa dá v Vami čiastočne súhlasiť, ALE to nikdy nedosiahneme spôsobom, aký si zvolila táto vládna garnitúra, tzn. plošnou reštrikciou IBA určitej komunity.

Mlada generácia hneď pochopila o čo komu ide, dala to jasne na webe najavo a určite to bude mat aj príslušný dopad aj v tak obľúbených preferenciách predsedu vlády.

Avšak demokracia je v prvom rade o väčšine

Áno tak by to malo byt, ale v tomto prípade sú „demokracia a väčšina“ len prázdne slová o čom Vás možno presvedčí prebiehajúca internetová petícia proti tomuto nezmyselnému zákonu, ktorú len za tri dni podpísalo cez 7500 ľudí a tiež mnoho internetových diskusii na tuto tému.

Súčasne pevne verím, že cykloturistických trás v prírode bude pribúdať ako je tomu vo vyspelých krajinách napr. vo Francúzsku, Rakúsku atď.

V tomto prípade buď neviete, alebo nechcete vedieť o čom hovoríte, v mojom okolí poznám IBA jednu oficiálnu cyklotrasu v lese a aj tá je odo mňa a od mesta vzdialená cca 15 km a po prijatí Vašeho zákona prístupná pre všetkých len po ceste 1. triedy.

14.7. budú prebiehať v neďalekom Rakúsku MTB preteky Salzkammergut Trophy, www.salzkammergut-trophy.at na ktorých sa zúčastňuje každoročne cez 2000 účastníkov skoro z celého sveta, vrele by som Vám aj kolegom v parlamente odporučil návštevu tejto oblasti na bližšie oboznámenie sa s touto problematikou, ale aj s problematikou budovania a udržiavania lesných, ale aj cyklo ciest v prírode, spôsobe a výkone ťažby v lese a neposlednom rade ekonomickom prínose cyklistiky v oblasti, ale to sú argumenty, ktoré nikoho z predkladateľov a schvaľovateľov tohto Vašeho zákona doteraz žiaľ nezaujímali.

S úctou

XXX

PS: a môžete s týmto mojím názorom oboznámiť aj kolegov v parlamente, hlavne tých, ktorým sa doteraz nepodarilo ani otvoriť svoju mailovú schránku a prečítať si môj prvý odkaz, aj z toho vidno ich záujem o veci verejné.

Ešte raz ďakujem za Vašu pozornosť

V prípade Vašeho ozajstného záujmu o problematiku Vám odporúčam

www.cemba.cz

ktorá poskytla promptne priestor slovanským priaznivcom MTB
Zobraziť komentár 29.06.2007 - 14:25:37
00
29. júna o 17:30 pri Immaculáte sa bude v Kosiciach konat protestne stretnutie cyklistov CRITICAL MASS, toto stretnutie bolo planovane kvoli problemom s s cyklodopravou v samotnom meste, no teraz je nan aj dalsi dovod, vyzyvame cyklistov na celom slovensku, nech v tento den usporiadaju podobnu akciu aspon v najvacsich slovenskych mestach.

Zobraziť komentár 29.06.2007 - 15:04:26
00
Dakujem. Myslim, ze si nam prehovoril z duse. Na temu pozornosti venovanej poslancami mailovej komunikacii by sme sa mohli rehotat aspon tyzden. Mozno by stalo za to iniciovat poslanecky prieskum na temu schopnosti poslancov pouzit ten svoj 100tisicovy notebook inak nez ako ozdobnu bizuteriu.
Zobraziť komentár 29.06.2007 - 15:06:07
00
to LL, skutocne trefne napisane. Bohuzial s tymi teliatkami to ani nehne.
Zobraziť komentár 29.06.2007 - 15:23:03
00
"Prepadle" po zelenej, tento krasny technicky singlac ju uplne rozmrdany traktormi po tazbe a stala sa z neho 4m sirkoka lesna cesta...

hadam nemyslis cast od chaty cementar po stocenie zelenej znacky doprava? tu, co zacinala lavickou cez spadnuty strom, potom boli brvna cez potok a singlik cez kriky? asi sa tam pojdem v nedelu pozriet... ak je to cele znicene, tak je to velmi smutne... ten singel po zelenej patri medzi moje oblubene...
ano cast tejto znacenej turistickej trasy z opacneho smeru od odbocky z cervenej na kozich chrbtoch az po prepadle bola uz asi 2 roky stale rozrypana od lesnej techniky a od motorkarov/stvorkolkarov, ale aj tak som tam celkom casto jazdil prave kvoli tomu cca 500m singletrailu ktory smeruje k chate cementar... tak dufam, ze ten singlik ostal tak, ako bol...
Zobraziť komentár 29.06.2007 - 15:29:43
00
Dakujem. Myslim, ze si nam prehovoril z duse. Na temu pozornosti venovanej poslancami mailovej komunikacii by sme sa mohli rehotat aspon tyzden. Mozno by stalo za to iniciovat poslanecky prieskum na temu schopnosti poslancov pouzit ten svoj 100tisicovy notebook inak nez ako ozdobnu bizuteriu.

pozri sa tu:

http://www.sme.sk/c/3370424/Prichyteny.html

veľmi pekné, trefné a smutné...
Zobraziť komentár 29.06.2007 - 17:09:07
00
keyboard_arrow_up