chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Bavíme sa o nových plášťoch? Alebo zjazdených? Ide o to že rocket ron bude držať prvých 300 až 500km, potom to už bude horšie. Nový ralph drží dobre, pokiaľ nejazdíš vyslovene blato, a vydží vzadu možno 3x až 4x toľko.
ralf drží vzadu na počudovanie celkom dobre aj v naročnom terene kubínske chodníčky aj fatranske hrebene.... dokonca aj blatový fatran zvladol... len ta odolnosť
už nejazdim po sezone oba odišli do večných lovíšť, jeden som zodral a duhý rozsekal, oba na zadnom a to som ešte striedal aj misak , dlhu životnosť teda nemali cca 1500km/kus......,zas som na starých mišakoch
PS: papier je papier
Nazdar.... tak som uz dost domotany ....
coskoro mi pride novy x-contorol 229, nemam skusenosti s plastami ako vy takze by som potreboval poradit ...
jazdim cestu malo cca 80/20.. planujem pochodit par maratonov a chcel by som plaste ktore su dobre v terene ( nie zrovna v nejakych blatach ) ale aby ma na ceste nejako moc neobmedzovali ..... aby mali aspon priemernu vydrz a boli aspon trochu odolne proti defektom ....
dufam ze moje poziadavky su realne ,...
Tak napriklad Continental Race King ma celkom odolnost (ale papierove boky) v terene dobry, do mokra uz velmi nie (blato vobec), valivy odpor minimalny a velmi dlho vydrzi.
dartmoor - podobne, ale v menšom mi "bublinovali" staré barumky na cesťáku, keď som začínal s cyklistikou Dosť nepríjemná záležitosť. Ak by strelili na prednom kolese, niekde v zjazde z Makova (Melocíka) alebo Fačkovského sedla...
zihadlo 5, nehanbíš sa? Ešteže mám zásobu starších xcr mišákov. Tie nové sa mi nepozdávajú a švajble už nechcem - stále meniť alebo lepiť duše... Vývoj ide ku lepším ziskom a nie ku kvalite. Alebo sa zo mňa stal lepšie informovaný optimista = pesimista.
tiež sa mi tie nove nezdaju ide to od 10 k 5 s tým dezénom... šajble som mal k biku, tak som vyskušal. tuto sezonu ešte na mišakoch a buducu skusim asi Maxis alebo Geax
Litvo - X-King zadná 5.000 km (ostalo ešte zo 10%) predná málo (možno má ešte 70-80%)
Na opotrebovanie pneu pôsobí samozrejme jazdený podklad ako aj spôsob jazdy. U mňa ako podklad prevažovali lesné cesty. Asfalt, ak sa dá, zďaleka obchádzam.
Race-Kingy mi vydržali dvojnásobok ale tie sú stavané na pevný podklad. Tie by som odporučil" asfaltérom".
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
PS: papier je papier
coskoro mi pride novy x-contorol 229, nemam skusenosti s plastami ako vy takze by som potreboval poradit ...
jazdim cestu malo cca 80/20.. planujem pochodit par maratonov a chcel by som plaste ktore su dobre v terene ( nie zrovna v nejakych blatach ) ale aby ma na ceste nejako moc neobmedzovali ..... aby mali aspon priemernu vydrz a boli aspon trochu odolne proti defektom ....
dufam ze moje poziadavky su realne ,...
zihadlo 5, nehanbíš sa?
take nieco potrebujem .... a kolko priblizne vydrzia..?
Na opotrebovanie pneu pôsobí samozrejme jazdený podklad ako aj spôsob jazdy. U mňa ako podklad prevažovali lesné cesty. Asfalt, ak sa dá, zďaleka obchádzam.
Race-Kingy mi vydržali dvojnásobok ale tie sú stavané na pevný podklad. Tie by som odporučil" asfaltérom".
Kuva. Pneu pankáč