ako jeden z hlavných páchateľov zakladám túto tému, aby sme tu na jednom mieste diskutovali záležiťosti súvisiace s výjazdami, teamami a rebríčkami, ktoré od dnes nájdete vo vynovenej sekcii bikeri.
Viac informácií je aktuálne na http://www.trm.sk.
Tešíme sa na spätnú väzbu, nech už bude akákoľvek
Vyhovovalo by mi, neviem ako ostatným, aby defaultne bolo pri výbere jednotky nastavené kcal, pretože mi tachometer meria kalórie v kcal a nie v kJ,. Neviem, v akých jednotkách merajú iné tachometre či pulzmetre.
A posledná vec, keďže mi tachometer zaznamenáva aj maximálnu rýchlosť počas výjazdu, bolo by možno vhodné taký údaj priradiť k výjazdu. Aspoň by bolo možné z čoho robiť nejaké štatistiky
Okrem TRM používam aj starý tréningový denník, ktorý mi ukazuje aktivitu za posledné dva mesiace - a myslím si, že to má väčšiu výpovednú hodnotu, ako sledovať (a prípadne sa porovnávať) kilometre každý mesiac od nuly na začiatku mesiaca do maxima na konci mesiaca.
Samozrejme, doterajšie kalendárne mesačné (ročné) rebríčky by mali byť zachované, user by si mohol zvoliť typ rebríčka.
keď nie, kde teda svoje TRM vypnem?
Vzdialenosť, prevýšenie a čas už máme rozpracované, budú čoskoro. A následne aj informácie z tepového senzora, kadencie, prípadne wattmeteru by mohli ísť tiež. Ale zvyšok formuláru, t.j. mnoho dôležitých informácii, žial v GPX nieje.
Naopak, myslím si že maximálne hodnoty (rýchlosť a kadencia) sú nič nehovoriace hodnoty a podľa mojich skúseností s Garminmi sú občas mimo realitu.
Rebríčky nechať ako boli na trm.
JoKo -v nápad je zaujímavý, ale len ako nový rebríček.
Ešte by bolo zaujímavé vedieť pozrieť poradie aj na iných miestach ako 1.- 15.
Čo ti ešte chýba?
Odpoveď na túto otázku nájdeš vo všetkých rebríčkoch. Ale možno by sa hodilo počet riadkov v aktuálnych rebríčkoch mať ako ďalší parameter v ich nastaveniach. Zapisujem do to-do.
@JoKo: toto zapracujeme tiež. V takom duchu je postavený už teraz ten mini rebríček v homepage sekcie bikerov, ktorý eviduje posledný týždeň.
@CraObs: To je tvoj osobný názor, na ktorý máš samozrejme nárok. Ale konkretne konštruktívne poznámky by boli užitočné možno aj pre ostatných (reakcia na koeficienty).
aha, toto som nepostrehol
Keby som nenapísal tak neviem
aj tak si väčšina ludí bude porovnávať a porovnáva kilometre prípadne hodiny v sedle a či na MTB alebo ceste..
Celú zimu sa napríklad chodilo aj potme či v daždi, v teple či v mraze.. pri behaní , turistikovaní či skialpinizme.
@gebula: Úprimne - radšej nič nesľubujem, ale myslíme aj na to.
@zihadlo 5: Samozrejme máš pravdu. A v záade s tým nemám problém, len to bude treba urobiť veľmi citlivo, keďže potom sú už prípady využitia značne "rozkošatené".
Mal by som jednu pripomienku: mozno by bolo dobre zvazit automaticke nastavenie notifikacie na komentar k vyjazdom, nemuselo by byt emailom ale aspon notifikaciou v hlavicke, niekto by to mozno ocenil.
Este som bol osobne zvyknuty, ze pri zapisovani casu jazdy / nastupanych metrov trm-ko automaticky vyhodilo zadany cas / naklesane metre (setrilo to cas
Inac dobry napad to prepojenie, ja som doteraz na statistiku mala len Excel a do TRM (ani ziadneho ineho podobneho treningoveho manazera) sa mi nechcelo registrovat.