zavitova vidla ma na krku zavit a srubuje sa do hlavoveho zlozenia a "hladka", teda ahead sa do hlavoveho nasuva, do krku sa nabije "jezko", pomocou ktoreho sa vidla pritiahne
hej Billes ma pravdu. RST este robia aj zavitove. Hladka ide do vsetkych novsich bikov. Pokial mas nejaky stary model a chces kupit odpruzenu vidlu, moze sa stat, ze budes musiet kupit zavitovu. Zalezi od toho aky to je bike, hlavne aky stary.
staci ostat pri pomenovani "zavitove" a "nezavitove" (hladke).. aheadset je konkretny produkt.. canecreeku myslim
Je dost mozne, ze ten rozporuplny vyraz "ahead" patri konkretnej znacke.
Nezavitove vidlice riesia znamy neduh povolovania misiek. Najprv mtb, potom to vzala aj cestna cyklistika.Celkom mudre riesenie.
Hlavové zloženia typu HEAD (závitové), najdeš na všetkých lacnejší bikoch aj v dnešnej dobe do 7.000,- skoro všetky.
AHEAD (hladké) už bolo povedané ...
Duves má pravdu, že závitové ma snahu sa stále povolovať. Prestalo ma to baviť a tak som to vyriešil veľmi jednoducho.
Zobral závitovú vidlu (Head) kúpil som nové hlavové aj predstavec (AHEAD). Nakolko závit a predstavec nepasoval, zohnal som redukciu na sedlovku, natlkol ježka a vznikol hybrid, ktorý sa už vôbec nepovoloval, slúžil svojmu účelu a slúži aj dnes (cca 4000km) ... a aj bude, jazdí manželka.
..... Prestalo ma to baviť a tak som to vyriešil veľmi jednoducho.
Zobral závitovú vidlu (Head) kúpil som nové hlavové aj predstavec (AHEAD). Nakolko závit a predstavec nepasoval, zohnal som redukciu na sedlovku, natlkol ježka a vznikol hybrid, ktorý sa už vôbec nepovoloval, slúžil svojmu účelu a slúži aj dnes (cca 4000km) ... a aj bude, jazdí manželka.
Uf.... , to som teda vedle jak ta jedle. Iba som nad takym dacim uvazoval. Ale myslim, ze mohli byt este problemy s rozmerom axialneho loziska, ci nie?
..... Prestalo ma to baviť a tak som to vyriešil veľmi jednoducho.
Uf.... , to som teda vedle jak ta jedle. Iba som nad takym dacim uvazoval. Ale myslim, ze mohli byt este problemy s rozmerom axialneho loziska, ci nie?
Prestalo ma to baviť a tak som to vyriešil veľmi jednoducho.
zdar mohol by si pre menej chapavych blizsie opisat....
manzelka ma ram na starsie typy vidlic(zavitove)?
spravne chapem? jezko do zavitovej vidlice na nu redukcia potom a-head hlavove a nakoniec new predstavec a-head ?
aku redukciu si potreboval? jezko siel v pohode natlst do zavitovej?hruba sila?
Nie vzdy to takto ide. Zalezi aj od priemeru. Robi sa 1" so zavitom aj bez a tak isto 1 1/8", co je aj pripad tvojho otca. Ku konkretnemu hlavovemu zlozeniu pasuje konkretne vidlica aj ram (najdu sa aj kombinacie,ale vynimocne).
chvílu som tu není a už sa to na mňa sype....
takže poporade. Rám bol zakúpený 1996 pre mňa (dobre sa to pamätá, lebo o mesiac sme zistili, že sa nám poposúvali priority z dôvodu tehotnosti ... nie mojej) Uchytenie vidly je pre klasické 1" závitové vidly. Z dôvodu neustáleho povolovania, som to musel riešiť ....
v roku po 2004 (ked ma to chytlo vážnejšie) sa robili aj 1" ložiská pre prevedenie Ahead a aj vidly boli v prevedeniach s závitom, alebo bez závitu. Dovtedy som mal RST460 a tá už nefungovala .... tak som potreboval riešiť problém rýchlo a naraz. Nakolko som už mal doma (RST Gila ) so závitom, tak som kúpil 1" ložisko Ahead (Suzzi logic) aj s ježkom a taktiež predstavec UNO (ahead) ale ten už bol na rozmer 1 1/8". Vzniknutý rozmer som vyriešil redukciou na sedlovku, čo sa ukázalo ako dobrá volba.
Momentálne bike jazdí manželka .... a čestne prehlasujem, že sa jej nechcem zbaviť (zatial) .
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://lh6.google.com/duves1/Rl0MSIhoWQ ... imgmax=512
Hladká bude asi ahead, to su vsetky nove vidlice, neviem ci v obchode kupis závitovú, možno tak na detský bike a pod.
staci ostat pri pomenovani "zavitove" a "nezavitove" (hladke).. aheadset je konkretny produkt.. canecreeku myslim
Je dost mozne, ze ten rozporuplny vyraz "ahead" patri konkretnej znacke.
Nezavitove vidlice riesia znamy neduh povolovania misiek. Najprv mtb, potom to vzala aj cestna cyklistika.Celkom mudre riesenie.
AHEAD (hladké) už bolo povedané ...
Duves má pravdu, že závitové ma snahu sa stále povolovať. Prestalo ma to baviť a tak som to vyriešil veľmi jednoducho.
Uf....
Uf....
Co to? Kde? Take mame? Okrem vidlice a tlmica?
Ano, reč je o vidlici.
zdar mohol by si pre menej chapavych blizsie opisat....
manzelka ma ram na starsie typy vidlic(zavitove)?
spravne chapem? jezko do zavitovej vidlice na nu redukcia potom a-head hlavove a nakoniec new predstavec a-head ?
aku redukciu si potreboval? jezko siel v pohode natlst do zavitovej?hruba sila?
takže poporade. Rám bol zakúpený 1996 pre mňa (dobre sa to pamätá, lebo o mesiac sme zistili, že sa nám poposúvali priority z dôvodu tehotnosti ... nie mojej) Uchytenie vidly je pre klasické 1" závitové vidly. Z dôvodu neustáleho povolovania, som to musel riešiť ....
v roku po 2004 (ked ma to chytlo vážnejšie) sa robili aj 1" ložiská pre prevedenie Ahead a aj vidly boli v prevedeniach s závitom, alebo bez závitu. Dovtedy som mal RST460 a tá už nefungovala .... tak som potreboval riešiť problém rýchlo a naraz. Nakolko som už mal doma (RST Gila ) so závitom, tak som kúpil 1" ložisko Ahead (Suzzi logic) aj s ježkom a taktiež predstavec UNO (ahead) ale ten už bol na rozmer 1 1/8". Vzniknutý rozmer som vyriešil redukciou na sedlovku, čo sa ukázalo ako dobrá volba.
Momentálne bike jazdí manželka .... a čestne prehlasujem, že sa jej nechcem zbaviť (zatial)