Zdravim, potreboval by som radu pri kupe pedalov. Bicykel som kupil celoodpruzeny AM ci mam dat na neho spd alebo klasicke pedale. Som zaciatocnik. Co by ste odporucili?
Dakujem
v pohode len vyklbene rameno a boli ma lave koleno ale je to len narazene..padol som do hliny.bike mal zlomene sedlo inak vsetko v pohode..za tyzden budem ok dufam
je to v pohode.uz som aj bol na biku znovu..ruka boli,nad hlavu ju nedokazem dat bez bolesti a koleno ok ale budem jazdit na klasickych pedaloch urcite aspon mesiac
no, dlho som jazdil SPD a následne crank, ale vážne uvažujem návrat ku košíkom, nie moc upevnenými k nohe. Silný impulz k tomu bola zlomenina zápästia keď som nestihol vyskočiť z koľaje v lese a vypnúť už vôbec nie, V podvedomí to zostane a teraz už strmšie kopce v predstihu vycvakávam a celý komfort SPD je preč, Taktiež náročnejšie pasáže a zjazdy. A vypnutá tretra na SPD je nestabilná úplne, čistý pruser. Kupodivu, v košíkoch som kedysi zjazdil veci kde teraz už dopredu vzdávam, je to asi len v hlave. Je mi jasné že je to krok nazad, vyskúšam, ale týmto príspevkom chcem iba demonštrovať aké je to u toho ktorého jednotlivca individuálne.
Crank brothers, ked nie som upnuty je to velmi nestabilne a pruser je, ked pri vyslape vypnem v predtuche katastrofy a podari sa mi zaslapnut system znovu Ale je to v hlave, kamosu nedaju na to dopustit a stihaju vycaknut, ja nie.
skusam teraz asi mesiac zjazdy bez SPD a je to vyborne..nohu dam dole kedy chcem...skace sa horsie samozrejme ale neboli ma koleno jak slak.s tym spd to bolo vazne zle.jazdim bez neho..sice do kopca funim riadne ale je to v pohode.na cesty si kludne dam naspat spd ale nie do lesa
mozno som to mal zle nastavene..kufre som si montoval sam ale podla svagrovich spd som si to nastavil priblizne.mam problem s kolenami a tie spd mi veru moc nepomahali..navyse som mal mensiu nehodu a neviem si predstavit co by sa stalo keby som mal vtedy este spd na sebe
mozno som to mal zle nastavene..kufre som si montoval sam ale podla svagrovich spd som si to nastavil priblizne.mam problem s kolenami a tie spd mi veru moc nepomahali..navyse som mal mensiu nehodu a neviem si predstavit co by sa stalo keby som mal vtedy este spd na sebe
Treba nosit chranice. Alebo nechodit z domu a smyknut sa a prizabit vo vlastnej kupelni.
hej hej, citat je jedna vec zazit druha ( hlavne ten pad ). Bral by som to skor ako novy trend. Mozno sa o par rokov dozijeme toho ze SPD budu standardne montovane na skoro vsetky bajky...
Ach, zase jeden z tých nekonečných sporov, ktoré nikdy nebudú mať víťaza. Prihodím svoj postreh, pretože napriek všetkému zmysel to má o tom debatovať - prinajmenšom preto, lebo to môže napomôcť pri rozhodovaní budúcim váhavcom, Tak ako mne, ja som to riešil relatívne nedávno s kúpou nového bajku. Po dlhom čítaní (čítam po mnohých fórach po celom svete) a premýšľaní o svojom štýle jazdy som sa rozhodol pre platformy a som o tom pevne presvedčený, že pre mňa je to lepšie riešenie. Jednoznačne je to tak, že pre isté situácie a jazdcov sú lepšie spd a pre iných platformy, bodka. Lezie mi na nervy, ako stále narážam na také tie bohorovné postoje espedéčkarov, ktorý budú stále opakovať, že je to otázka praxe, vedieť sa dobre vypínať a kto to nevie, tak je buran, čo by mal jazdiť na trojkolke. Ja mám takmer pri každej jazde situáciu, kedy by som stopercentne vypnúť nestihol, kedy človek len-len že dá dole nohu aj z platformy, keď vás nečakane zatne nejaká prekážka pri technickom výšľape, to sa nedá vždy predvídať. A potom sa rozbehnúť do takého stupáka!
A keby človek bol superrýchly pri vypínaní - proste ide o ten pocit nebyť primontovaný, ja budem vždy chcieť jazdiť na bicykli, nie s bicyklom.
Inak aj medzi kolegami z práce som sa stretol s takými reakciami. Hoci som z nich najstarší, bárskedy im ujdem do kopca, ale oni stále rýpu, že nech si už kúpim "normálne" pedále, teda spd.
Lezie mi na nervy, ako stále narážam na také tie bohorovné postoje espedéčkarov, ktorý budú stále opakovať, že je to otázka praxe, vedieť sa dobre vypínať a kto to nevie, tak je buran, čo by mal jazdiť na trojkolke.
nj, niektori su strasni pretekari... mne zase kazdy v buzi gatiach pripomina Stillera v Dodgeball
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ako som pisal to je len o zvyku a treningu, ani raz som nepadol zapnuty a naslapy jazdim cca od roku 2004.
Skore uzdravenie
Treba nosit chranice.
A keby človek bol superrýchly pri vypínaní - proste ide o ten pocit nebyť primontovaný, ja budem vždy chcieť jazdiť na bicykli, nie s bicyklom.
Inak aj medzi kolegami z práce som sa stretol s takými reakciami. Hoci som z nich najstarší, bárskedy im ujdem do kopca, ale oni stále rýpu, že nech si už kúpim "normálne" pedále, teda spd.
nj, niektori su strasni pretekari... mne zase kazdy v buzi gatiach pripomina Stillera v Dodgeball
Duroslav, neviem aké brutálne stúpania na tvojom Canyone dávaš, však ťa geometria aj tak veľmi nepustí