Dal som link asi na to najmenšie na 160ml čo sú 3 šálky :) Nejaký ručný mlynček by sa tiež neskôr zišiel. Len škoda, že som nechcel takúto zmenu skôr, ale až teraz na "staré" kolená...
22.07.2014 - 17:24:24
00
mam tento http://www.pressicko.sk/rucne-mlynceky/rucny-mlyncek-na-kavu-tiamo-fat-zeleny/ , nemam s cim porovnat ale pride mi dobry
22.07.2014 - 17:31:03
00

Ja to používam, jednoduchá príprava....
majú to v každej predajni domácich potrieb
22.07.2014 - 17:37:00
00
Len treba dat pozor v pripade ze mas indukcnu platnu, tie hlinikove vacsinou nefunguju.
23.07.2014 - 08:54:29
00
pozeraj ale na kolko salok je, aby si nerobil zbytocne vela kavy ;) ja mam od Bieletty, zatial spokojnost cena cca 20e

Tak už mám aj ja niečo lacnejšie :) ale:

1) čítal som, že sa to má byť otvorené aby sa nekondenzovala voda do kávy (čo mi aj tak príde ako zbytočnosť a blbosť), ale keď je to otvorené, tak káva prská po celom šporáku. Tak neviem či niečo robím zle. Moc silný "plameň", má to pekne vytekať?

2) viem, že momentálne nemám kvalitnú čerstvú plantážovú kávu, ale po prvom prevarení (aj tak nie na pitie, len na presiaknutie konvice kávou) vyšla z toho horká káva čo som takú po niekom nedopíjal ani najlacnejšiu zalievanú. Tak zas niekde som čítal že má ísť tam studená voda aby sa káva pomaly robila, inde zas, že teplá aby sa rýchlejšie spravila a nespálila. Čo je lepšie? Možno mi aj pomôže ak dám menej kávy...
25.07.2014 - 09:54:24
00
Pomôže pokus - omyl :)
Ja som po pár pokusoch prešiel na french press....
25.07.2014 - 09:58:35
00
k té mokakonvičce:
určitě musí být zavřená, pomáhá to i rychlejšímu ohřátí vody, dál - až přestane chrčet, bublat - je hotová, hned sundej - na to přijdeš rychle... Vodu dávej teplou, aby se co nejmíň nahřívala a tím "přepalovala" káva.

Řekl bych, že tak prvních 5 káv ti chutnat nebude - přišlo mi, jakoby se ten materiál "opaloval", nebo jak to říct. Potom už to bude ok.

Neumývej to mycími prostředky, jen vodou, nemusí to být 100% čisté, uvidíš, že čím dýl ji budeš používat, tím bude káva lepší :)

Káva se mele hrubší, než na espresso.

No, snad jsem pomohl :)
25.07.2014 - 10:05:57
01
hej treba s tym trochu experimetovat, zalezi na hrubke mletia, mnozstva kavy (utlacenia) aj sile plamena. Voda by nemala moc rychlo pretiect cez kavu, ale ani moc pomali
25.07.2014 - 10:12:44
00
Tak 2. pokus lepšie, už to neprskalo, pekne vytekalo, aj mi to urobilo menšiu penu, len tá chuť, blee :?: To fakt 5 káv vylejem? Bodaj by si mal pravdu...
25.07.2014 - 10:18:21
00
milos21: řekl bych, že 5 káv tě to bude stát :) ...ale ve výsledku budeš spokojený. Jo a pozor, nečekej od toho espresso, je to něco jiného, nemá to pěnu a chuť mi přijde výraznější právě z té mokakonvičky...

Miso1: přesně jak píšeš. Já jsem skoro rok vařil jen z mokakonvičky a byl jsem moc spokojený....člověk si to časem "vychytá" :)
25.07.2014 - 10:30:19
00
skus toto: daj vody len tak aby sa hned nenamocila kava, trochu menej ako plny spodok konvicky. ci teplu alebo studenu je proste jedno. kavu trochu utlac a mozes do nej skusit spravit spajdlou par dierok (neskusal som ale niekde pisu) a co je najdolezitejsie idealne na plynovom sporaku na najmensom horaku na najtichsi planem. vsetky pokusy u mna na elektrickej platni skoncili horkym neuspechom.
25.07.2014 - 11:15:03
00
tu to mas celko dobre popisane ako na to http://klimo.blog.sme.sk/c/721/Pamatas-sa-na-kotogo.html
25.07.2014 - 13:14:35
00
mnavak voda sa dava vzdy maximalne po bezpecnostny ventil ktory je naboku, vyssie nie ;)
25.07.2014 - 13:18:22
01
přesně jak píše blackman ;)
25.07.2014 - 13:48:51
00
pani, nastal cas na novy kavovar. budem asi "pohan", ale pozerame po nejakom automatickom espresso kavovare. viem ze to nie je to prave orechove, ale nemam cas ( a obcas ani nervy ) si este kavu mliet :)

nejake tipy? ( max tak do 600-700e, cisto iba na dobre espresso, ziadne napenenie mlieka a podobne discipliny :) )
25.07.2014 - 17:33:20
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up