Kupil som si novy cestny bike, je dost drahy a tak sa trochu bojim, ci sa nemoze stat, ze ma niekto z neho zhodi a ukradne mi ho. Stretli ste sa niekto s niecim podobnym? Robi sa to vobec na Slovensku?
Aj keby mal stitok a bolo to rozsirene, stale sa to da predat na komponenty .. .
Co som videl tak sa pri registracii zapisuju aj vyrobne cisla komponentov (vidla, tlmic) co by mohlo znamenat ze keby sa vidla z ukradnuteho biku dostalal niakemu manikovy co si ju chce zaregistrovat do daneho systemu tak zisti z akeho biku pochadza a komu patri...potom kontaktovat spravneho majitela a kontaktovat policiu odkoho bola dana vidla kupena...myslim ze by to mohlo fugovat....samozrejme sila bude v komunite....
Maju zverejnene API na kontrolu SN? Ak nie, tak nech sa strcia API by sa mohlo vyuzit mtbikerom - kazdy komponent, bicykel by sa musel zadat s platnym seriovym cislo, ktore by bolo nasledne skontrolovane Len neviem, ako by sa riesili validacie, kedze vyrobcovia neuvadzaju, aky ma byt spravny format (+ nemaju korekcne znaky ;P)
V kazdom pripade register by mal byt jednotny, idealne pre vsetky krajiny a nie len vytvoreny za ucelom zisku a pre falosny pocit zabezpecenia Ale mozno sa im podari to presadit tak, ako banskobystrickej firme a bude z toho dalsia KO
Ani nie - kradez bicykla, ako aj telefonu, je vzdy dobry biznis. Preto sa nikdy mobilni poskytovatelia nesnazili blokovat ludi na zaklade IMEI Ukradnuty telefon vzdy znamenal potencialny novy zakaznik + ze si stary zakaznik kupi novy telefon Rovnako je to aj s bikami. Predajcov to serie len vtedy, ked im vykradnu predajnu a ked to nie je poistene, inac je su z toho vzdy $$$.
a ten čo si kúpil ten kradnutý bike, nedal napr. zarobiť tomu predajcovi...čiže ľudia čo predávajú akýkoľvek tovar sú radi, že sa kradne, lebo majú potom vyššie tržby...super logika...
andrej25 ked im dovoluje blokovat telefon na cudzie simkarty, preco by im nemala dovolit do svojej siete "vpustit", len overene zariadenia - napr len zakupene u nic alebo s vopred registrovanym IMEI.
ja o tom co mozu a co nie vela neviem, preto radsej okolo toho nebudem fabulovat, boli by to len domnienky...
kazdopadne ak nahlasis krades mobilu na policii, tak spolupracuju a prave podla aktualne pouzivanej sim (cisla) dokazu vypatrat pouzivatela
Pokial po "amortizacii" telefon stale presahuje trestnopravnu sumu - tj 266 € tak sa tym MOZNO bude policia zaoberat. Moj bike, co som im zdokladoval co vsetko ma stal cez 600 € to po tejto formulke riesia ako priestupok. A po 6 tyznodch mi prislo vyrozumenie, ze sa pachatel nenasiel a vec sa uklada. Tolko k policii a riesieniu kradezi. Ako neveril som tomu, ze by ho nasli, ale skor to, ze to je pre nich priestupok a vylepsuju si statistiky.
to je dost stary clanok, nie? ale aspon dobru reklamu mi hodilo, vyzera zaujimavo https://www.thetileapp.com
inak zrovna som pred par dnami objednal z ciny na skusku nejaky tracker za cca 15 eur, velkostou nieco ako ten 'tile', ked to dorazi, supnem tam sim kartu a dam vediet, ako to nefunguje
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Co som videl tak sa pri registracii zapisuju aj vyrobne cisla komponentov (vidla, tlmic) co by mohlo znamenat ze keby sa vidla z ukradnuteho biku dostalal niakemu manikovy co si ju chce zaregistrovat do daneho systemu tak zisti z akeho biku pochadza a komu patri...potom kontaktovat spravneho majitela a kontaktovat policiu odkoho bola dana vidla kupena...myslim ze by to mohlo fugovat....samozrejme sila bude v komunite....
V kazdom pripade register by mal byt jednotny, idealne pre vsetky krajiny a nie len vytvoreny za ucelom zisku a pre falosny pocit zabezpecenia
IMHO odsudene na zanik
dovoluje im legislativa nieco take?
kazdopadne ak nahlasis krades mobilu na policii, tak spolupracuju a prave podla aktualne pouzivanej sim (cisla) dokazu vypatrat pouzivatela
youtube.com/watch?v=_DbD84jPZAQ&t=0
post868915.html#p868915
http://www.gizmag.com/spybike-gps-tracker/22999/
https://www.thetileapp.com
inak zrovna som pred par dnami objednal z ciny na skusku nejaky tracker za cca 15 eur, velkostou nieco ako ten 'tile', ked to dorazi, supnem tam sim kartu a dam vediet, ako to nefunguje
https://www.youtube.com/watch?v=pcZSU40RBrg