Kategórie
Bike-techPrechod na 1x7 / 1x8 / 1x9 / 1x10 / 1x11 / 1x12 # prevody # výmena dielov # upgrade # poradenstvo # prevodník # kazeta # kompatibilita # technické otázky
Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
-20% SRAM X01 Eagle DUB Superboost+ Carbon kľuky, 1x12, 32T, Lunar/Oxy Red
od 404 €
-20%
MOC 539 €
Výpredaj -19% Truvativ Stylo 6K Eagle DUB pravá kľuka, 175 mm, 1x12, 34T, Cannondale Ai
82,99 €
-19%
MOC 127 €
-6% SRAM X01 Eagle DUB Boost Carbon kľuky, 175 mm, 1x12, 32T, Lunar/Oxy Red
479 €
-6%
MOC 639 €
Akcia -13% SRAM XX1 Eagle DUB kľuky s prevodníkom, 170 mm, 1x12, 34T, pre Cannondale Ai
484 €
-13%
MOC 659 €
-33% Shimano Deore XT FC-M8100 kľuky, 175 mm, 1x12, HTII, bez prevodníka
94,99 €
-33%
MOC 165 €
-7% SRAM sada tlmiacich vložiek medzi pastorok kazety XG-1290 RED 10-26
25,99 €
-7%
MOC 33,99 €
savings Shimano náhradný pastorok pre 12-kolo kazetu CS-M9100, 14T
4,90 €
savings
MOC 8,39 €
savings SRAM PG-1210/1230 náhradné pastorky kazety, 11T/13T/15T
16,79 €
savings
MOC 35,99 €
odstupnovanie na hornom konci kazety na skutocnych kopcoch je velmi dobre,tam nemam namietky.
Nič v zlom, ale trochu nahrávaš neprajníkom, zdá sa mi. Najprv si trvdil, že ti to funguje bezchybne, teraz že OneUp je shit.
Inak ja môžem konečne pridať vlastné praktické skúsenosti z terénu, dnes tretí deň po sebe. Ako som tu už spomínal, môj setup je XT Shadow + s RAD cage (1. generácia) , XT kazeta s OneUp 16 a 42t a 32t prevodník od Works Components. Moje očakávania to splnilo, nebudem tu vymenúvať, čo sa mi na tom páči, všetko sú to všeobecne známe veci. Podstatné je, že mi to radí (takmer) bezchybne, žiadne váhanie okolo 16 ani 42t pastorkov. Hovorím takmer, lebo paradoxne, ako som tu už spomínal, občas to koktavo radí na 32 - ale jedine tam a nech som hocikoľko ladil všetky možné veci, nepodarilo sa mi to vyžehliť. Ale to bude skôr môj špecifický problém, možno mám niečo s tým pastorokom, musím ho podrobne prezrieť.
Ale dnes to nebude, dnes sa zapíja sezóna a rok - všetkým na zdravie!
najvacsi problem je aj tak v tom,ze sa teraz malo jazdi,neni moc priestor potestovat.
One up znacka sa mi paci,jedine s tym pastorkom si neviem poradit(iba ten som myslel)-mozno ho este skusim otocit ako na sram kazetu,ci nahodou... Skusim este 16z pastorok z werk.cz,200 kacek je v podstate zadarmo.
A co sa hejterov tyka,nech si hejtia a riesia tu nekonstruktivne hovadiny kolko chcu.
Cielom bol pohon, ktory ma nebude rusit v narocnych rychlych zjazdoch a budem sa moct sustredit na jazdu a nie padajucu retaz. Mam s tym absolvovany bikepark a niekolko lokalnych oblubenych zjazdov a neviem si vynachvalit. Vzdy ked zaslapnem,je retaz tam kde ma byt a je to tiche. Zatial mi na tento ucel viac vyhovuje verzia 11 13 15 19...,to vlastne popisujem v prispevku vyssie.
Je to take hranie a riesenie problemov,co ma celkom bavi. 1x11 by bol ideal pre mna, mozno buduci bike ... hlavne viem,ze dvojprevodnik uz nechcem. A zavrhnut nieco pri prvom probleme je pre slabochov...
Dnes som si vyšľapal jeden svoj "referenčný kopec", ktorý som robieval ešte nedávno na 22/36, bol som zvedavý, ako mi to pôjde s 32/42. Vyšiel som ho bez problémov a s pocitom, že ak tam vôbec je nejaký rozdiel, tak len vrámci bežnej variability, teda podľa toho, aký mám deň, aký je zrovna podklad atď. Až hore som sa pozrel a zistil, že som tam mal celý čas 32/36. Keď človek nešpekuľuje nad prevodmi a šlape, tak môže sám seba prekvapiť.
Časom sa veci zmenili a teraz zase skúšam od augusta jazdiť len 32 z. prevodník a som rozhodnutý ísť do 1x9 30-11/34... Ale všetko je to len na 26" zimák, ktorým som výnimočne najazdil toľko, čo na hlavnom bicykli, ten je 29“ a zostáva tam dvojprevodník
Ono to co jazdis pravidelne nie je problem odjazdit bez lahkych prevodov,ale dlhsi vylet do neznama...