listie ma az tak netrapi, skor to co je pod nim.

prave som sa vratil zo super vyjazdiku, v karpatach to vyzera ako v rozpravke :) teraz som doma len kazde 2 tyzdne, takze zakazdym cumim na prirodu ako puk. proste super. ale zakazdym je aj iny povrch, takze ma to seriozne vozi po trailoch.

jednak bolo dnes dobre namrholene, takze na sutroch som sa smykal ako na lade, par krat som v stupani zastavil a zadne koleso pekne presmykovalo, takze nasledovalo modlenie sa aby sa vypli SPD, ale stihol som to ;)

to ma asi najviac sere, mokre listie a pod tym mokre konare a sutre, to nieje sanca moc predvidat, iba ist pomalsie a opatrnejsie. brzdenie v ziadnom pripade nie agresivne no a klopenie zakrut neprichadza do uvahy.

plastne mam continental vapor 2,1

a potrebujem asi hmlovky :)
13.11.2005 - 19:49:57
00
to stink: inak co hovoris na tie vapory? su medzi mojimi kandidatmi na nove plaste...
14.11.2005 - 12:28:25
00
na suche traily, kamene a korene su super. rychle a zaberaju.

no len na mokrom to uz je horsie. ale zas v blate sa im dari, zaber nieje najhorsi a nehadzu tolko blata.

cena je tiez celkom prijatelna.

zatial najlepsie plaste ake som mal.
14.11.2005 - 17:01:44
00
to robo:

s touto temou som vyrukoval preto, lebo myslim ze je aktualna (je jesen :) a aj preto, ze obdobie ked som si myslel, ze som vo vsetkom najlepsi mam uz za sebou...

jednoducho stale niekto pride s niecim novym, popripade s nejakou dobrou radou ako technicky zvladnut "tricky" useky :)

momentalne jazdim vpredu Specialised Enduro 2,35 a vzadu nejaky zodraty Maxxis, ale uz zajtra idem skusit namiesto toho maxxisu Fat Alberta 2,20 tak uvidime co a ako...

inak dnes to brutalne smykalo...a bolo aj tak hnusne jesenne sychravo...vlhko a kosa...podla mna na tom mokrom listi sa to vobec neda naklopit, lebo koleso hned ustreli...
14.11.2005 - 18:04:26
00
pravda velmi zalezi od podmienok.mokre listie tiez nemam v laske. ale ked mam pocit ze nedrzi tak znizujem tlak v pneumatikach. nemam rad pocit neistoty.
podla mna je velmi dolezite spravne zatazit predne koleso, kt. je zaklad istoty. nesuhlasim s brzdenim len zadnou brzdou. v prip. jazdy priamo sa da kludne brzdit takmer naplno aj na mokrom listi. opatrnejsie uz treba s prednou brzdou narabat pri nakloneni(ale aj tak je asi dolezitejsie spravne zatazenie kolesa). zadna brzda ma skor stabilizacnu ulohu. specialny pripad je ked je ale pod listim smyklave blato, to uz naozaj vie pripravit zaujimave momenty. ale nizsi tlak vie naozaj spravit hodne. napr ja pri 60kg a 2,35 idem aj pod 40psi.
my tu (v za) zatial mame sucho a nemam pocit ze by bol problem. ale akonahle zacne byt mokro pojdu prec bulldogy 2,3(kt. pouzivam len preto ze boli na biku original) a konecne obujem tiogu factory dh 2,35. tomu plastu neobmedzene doverujem.
14.11.2005 - 19:15:32
00
to stink and bobo: myslim ze vsetky Continentali maju skoro take iste vlastnosti (drzia, cistia sa). ja mam uz objednane Continental Explorer 2,1 takze, bobo, na jar mozme konzultovat, nakolko v zime toho moc ci drzia nezistim. :) iba ak na snehu ale to je nieco ine...
14.11.2005 - 19:58:33
00
ale ved sneh este nieje, tak makaj testovat! :) by som chcel vediet ako rychlo pojde dole vzorka na tych exploreroch, na vaporoch vyzera byt predsa len tej gumy viac...
14.11.2005 - 21:38:28
00
viesco ta vzorka no... ked ides po asfalte tak sa ti dobre ze nedere pred ocami, ale inak je to v ramci normy.


este som nasiel toto, pre porovnanie s nejakymi DH maxxismi. som siel so znamym a vecer jak sme sa vracali tak sme zabludili na paradne rozoranu cestu, takze tak. objektivne musim povedat ze obaja vazime tak isto, a ja som isiel za nim, s tym ze kazdu chvilu som musel zastavovat ze on sa zahrabal do blata az po pedale a ja som v pohode presiel... raz sa on zrubal, smyklo ho v takom peknom jarku, v ktorom ale aj mna smykalo ale nemal som problem som to ustat. a nebolo to nedostatkom skusenosti :) znamy bicykluje uz aspon 5x dlhsie jak ja. hned po vylete vyhlasil ze ide do continentaliek. okrem toho tie maxxisy su strasne tazke, takze ten jeho "odlahceny" bike straca s nimi zmysel.

vapor fakt dobre tahal a nezasral az tak moc bicykel, no to posudte sami.

moje continental vapor 2.1 http://storage.matejmojzes.sk/continental.jpg

znameho maxxis, dh, nevem ake presne ale tusim 2.3 http://storage.matejmojzes.sk/maxxis.jpg
15.11.2005 - 09:28:54
00
no trochu to rozdiel je. :) ale taq ako s tymi maxxismi som ja bol zasrany na mojich (ani znacku to nema). takze fakt sa tesim na tie continentali. ale tie bude az v decembri mozno az okolo vianoc... a teraz testovat? ja som do snehu mimo prevadzku. :) ved je teraz zima jak v psinci. so snehom pride zima sice tiez ale aspon bude zabava!!!
15.11.2005 - 20:55:23
00
keyboard_arrow_up