Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Tak je tu na predaj Trek madone 5.2,novatec kolesá w150, len neviem ci nebudem na tie kolesa ťažký, 83 kilečiek.
Zobraziť komentár 18.12.2014 - 19:07:50
00
Nemozem velmi radit, pretoze jazdim len MTB a s cestou nemam skusenosti. Chcem vsak prispiet lebo som prave v podobnej situacii ako ty a neviem sa rozhodnut :). Nad cestakom som zacal rozmyslat po tom ako som si uvedomil, ze na asfaltkach som posledny rok najazdil 80% objemu (casto kvoli zlym podmienkam v lese ale asi hlavne aj kvoli tomu, ze asfalt ma zacal bavit alebo co :) Doteraz na asfalt pouzivam upravene mtb s pevnou vidlicou hladkymi plastami a blatnikmi. S tymto setupom som celkom spokojny ale aerodynamickejsi posed, barany, ceste prevody a lahsie kolesa ma lakaju. A tiez ked obcas idem so silnicarmi dlhu streku citim sa trochu menejcenne :). Z cistokrvneho cestaku mam trochu obavy ked pomyslim ako dostava bike zabrat na cestach okolo BA... Pri hladani som narazil na jeden bike, ktory sa asi snazi spojit to naj z mtb a cesty - specialized diverge 2015. Kotucove brzdy a uchyt na blatniky by hlavne v zime mohli byt prakticke. Ale neviem ci sa taketo cosi hodi pre zaciatocnika...
Zobraziť komentár 18.12.2014 - 23:04:05
00
Rasto1: z coho konkretne mas obavy pri cistokrvnom cestaku ? jedine, co dostava vazne zabrat na nasich cestach su kolesa, tam staci kupit nejake trocha kvalitnejsie nemas problem.
Zobraziť komentár 18.12.2014 - 23:43:21
00
Tak napr. brzdy. Na zimaku teraz jazdim vecka. Ked je na asfalte mokro a blato (cize cez zimu a jesen v malych karpatoch skoro stale) tak je obcas dost problem zabrzdit. Nie su v tomto cestne rafkove brzdy este horsie? Potom tiez blatniky...
Druha vec co som nespomenul su "prieskumy". Jazdy kde sa ide povedzme 100-200 km po dobrom asfalte ale je tam mala terenna vlozka, ktorej je obcas tazke sa vyhnut, napr. makadam, strk, 5-10 km prejazd lesom lukou a pod. Tarmac s rafik brzdami (ten s kotuc brzdami je na mna uz moc drahy) sa mi geometriou aj celkovo paci viac ale neviem ako by znasal taketo jazdenie a hlavne tiez chcem moznost uchytu blatnikov.
Zobraziť komentár 19.12.2014 - 10:40:27
00
Cestne dvojcapove brdzy su na tom ucinnostou a davkovatelnostou urcite lepsie ako klasicke vecka, akurat maju problem, ze sa velmi lahko zanesu blatom. Ja jazdim teraz v zime cisty cestak merida 909 magnesium, je pravda, ze offroad cielene nevyhladavam, ale zatial nebol problem ked som sa dostal na usek bez asfaltu ani raz, ci uz to bola totalne rozbita cesta zhora do Medenych Hamrov (kde miestami nebol vobec asfalt, ale iba kameniste rozbite useky), alebo kusok polnacky pri ceste na Devin. Problem by asi nastal ak by sa kolesa zaborili hlbsie do blata, tam by uz mali brzdy urcite problem.
Zobraziť komentár 19.12.2014 - 12:30:13
01
No ja som tiež jeden z tých ktorý na mtbčku jazdil 98% po cesta a prišla ponuka na cestak najprv som si ho len požičal a v tej chvíli sa to zlomilo. Kúpil som a neľutujem a V podstate som prešiel na cestu a v budúcej sezóne sa chystám na dlhšie výjazdy.
Zobraziť komentár 19.12.2014 - 19:24:03
02
Janherich tu cestu na medene hamre jazdim casto a je fakt, ze miestami je to tam slusny offroad, aktualne tadial tecie navyse rieka :). No uvidim mozno este posetrim na toho tarmaca s kotucami alebo cosi podobne a bude to taky slusny kompromis.
Zobraziť komentár 19.12.2014 - 22:42:06
00
Ahojte dost casto mam nutkanie si zaobstarat cestak a moje mtbcko dat prec... jazdim vacsinou po ceste. Myslite ze vymenou za moj bicykel by sa dalo nieco obstojne zohnat ?
Zobraziť komentár 20.12.2014 - 00:03:25
00
Ahojte ja som na cestaku pobehal aj Kralovu holu da sa aj ked miestami som sníval o MTB ale domov 140km po asfalte bolo fajn nemenil by som.
Zobraziť komentár 09.01.2015 - 10:13:12
01
Kralova hola

Prílohy:

Fotografia0191.jpg
Fotografia0191.jpg 668.49 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 09.01.2015 - 10:15:09
01
Tak Kralovku na cestaku si neviem predstavit, hlavne tu prvu cast po tej sotoloine a makadame.
Zobraziť komentár 09.01.2015 - 10:17:47
00
Gumy som neprerazil tak som to dal.
Zobraziť komentár 09.01.2015 - 10:22:34
01
Gumy som neprerazil tak som to dal.

Dal si to na biku aj na tej šotoline ? Ak maš cestne tretry tak ani ina možnosť nebola. . .
Dole sa ako išlo ? Teda musim aj ja skùsiť :)
Zobraziť komentár 09.01.2015 - 13:12:27
00
ako sa ti pekne zmestil do záberu aj ten zákaz biku :D
Zobraziť komentár 09.01.2015 - 13:34:07
00
Tak ten zákaz som si nevšimol na Kralovu nieje zákaz. Zákaz je dalej po hrebeni.Nemal som tretry to by som v nich asi nezvládol hlavne ten spomínaný prvý úsek pochádzam z Helpy tam som sa pripravil a vyrazil.Cestou dolu som ticho závidel bickerom na MTB ako okolo mňa frčali ale užíval som si to určite to zopakujem.
Zobraziť komentár 09.01.2015 - 16:20:59
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Bicykle / Cestné)
keyboard_arrow_up