,ktory si myslia ze ked maju super kvalitne kotucovky ze mozu na snehu bajkovat a na retaz,kazetu a kolieska na prehadzovacke ,ktore sa zanesu snehom nemyslia,jednoducho bikovat po snehu sa neda,jedine a maximalne ale za cenu velke nicenia a finacne narocne zjadovat jedine zjazdy ale po lese napadanom sa neda robit tury mam oskusane .len dufam ze tento sneh sa roztopi do buduceho vikendu
bikovat na snehu sa neda? dovolil by som si s tebou nesuhlasit...neviem o akom niceni to tu rozpravas, jasne ze po jazde vyzaduje bike trochu viac starostlivosti ako po jazde v suchu, ale je to takmer to iste co po riadnom dazdivom vylete, fakt netusim o com tocis...skratka trochu osusim, namazem a koniec...
Bikovanie na snehu je neopakovatelny zazitok, kto sa toho vzdava len preto, lebo si mysli ze znici bajk, nevie co robi. Dominik, jazda v dazdi skodi tiez?
Nehovorim o jazde po nasolenej ceste, ale ked sa o to po diojazde postaras, neni problem.
Tak nech sedi ten dominik doma a bike si zavesi na stenu a pozera sa nan. Pokial nejazdis po nasolenych cestach ale po cistom bielom snehu, bike dostava zabrat menej ako v lete, staci ho priadne namazat a trochu viac sa on postarat ked prides domov. Ale je to fakt zazitok...
ved sa donho hned neobuvajte ocividne to nieje z jeho hlavy, nakukal mu to urcite nejaky popleteny kamos...keby totiz mal trochu skusenosti, tak vie ze to je viac menej volovina...
Jazdim v zime ale presedlavam na stary bike ktory nevyzaduje ziadnu udrzbu a ked ho nahodou odserem tak sa nic nedeje.Ale obcas aj novy vyvetram ked nie je cerstvy sneh ale pekne uhladeny
2 Dominik: skus na retaz kolecka a podobne olej FinishLine Cross Country. ten je urceny pre dlhe tury v narocnych podmienkach a za snehu a dazda ho mam perfektne odskusany a tak preto vrelo doporucujem. a nepocuvaj tych ktory v zime nejazdia lebo ver ze chudak bajk trpi a smuti ked ides von bez neho.
ide len o to ze na retaz,kazetu,kolecka na prehadzovaci sa nanesu snehom takze retaz nezapada na ,,zuby,,na kazete takze vie o tom asi viac nez vy o nicenie tu nejde kazda vec sa pouzivanim nici to je vec znama a co je pre vas nezname je sai len ta vec so snehom...
...inak nic proti uspech v chatovani a celkovo je v tom ze ludia su anonymyte a robia viac frajerov ako su skutocnosti to badat aj tu a priamo v tom clanku
..pisal som pohustom akom inak zasnezenom terene
...ale ak viete ako sa tym vysporiadat kazeta retaz tak napiste budem len rad.
...mozno namotovat nejaky ohrievac ktory roztopi sneh a tim umozni ABY RETAZ ZAPADALA NA VYPROFILOVANE ZUBY NA KAZETE
presne tak...niekto tu robi frajera a nevia ani riadne napisat o co mu ide, ze dominik...by ma zaujimalo, kde si vtedy, ked si to pisal nasiel dost snehu na to, aby si nim znefunkcnil kazetu, co sa teda mne osobne este nestalo, a par zjazdoviek som uz zjazdil (a v inych snehoch, nie ako teraz)...a definuj mi prosim ta "husty a inak zasnezeny teren" ... no ale k veci, fakt sa mi to este nikdy tak neupchalo, koliesko na prehadzovacke v pohode a na kazete sa tiez vzdy nejaky ten cisty zub nasiel, prehadzovanie nebol problem...ale mozno toho mas najazdeneho viac, ja mam skusenosti len s prasanom, v nejakom mokrom snehu to moze byt ine
ide len o to ze na retaz,kazetu,kolecka na prehadzovaci sa nanesu snehom takze retaz nezapada na ,,zuby,,
CHLAPCE, TY SI ASI NIKDY NESEDEL NA KOLE V SNEHU,ALEBO SI JAZDIL V TRIDSAT STUPNOVYCH TEPOTACH POD NULOU, KED TI TEN SNEH NA KAZETE ZAMRZOL SKOR AKO SI RAZ OTOCIL NOHAMI...
...mozno namotovat nejaky ohrievac ktory roztopi sneh a tim umozni ABY RETAZ ZAPADALA NA VYPROFILOVANE ZUBY NA KAZETE
A TOTO MA UZ UPLNE DOSTALO, TY TO ROBIS NASCHVAL, TY NAS CHCES LEN POBAVIT, ZE?
INAK ODPORUCAM, ZAVES BIKE NA STENU A KUP SI SNEZNY SKUTER, LEBO TAM SA SNEH NA RETAZ NEDOSTANE A JE TAM TEPLO OD MOTORA...
Skus strčiť prst medzi kazetu a reťaz. A zistíš akou silou pôsobí reťaz na kazetu. No a prestaneš písať somárčiny, lebo sa rukolapne presvedčíš, že to bolí a aj ten sneh alebo ľad radšej ustúpi.
A ozaj - myslíš si, že sneh je horší ako dobre lepivé blato?
Mas pravdu, ze kazeta sa zanasa snehom a retaz potom skace, ale stava sa to hlavne po zjazdoch,ked netocis pedalmi. Ked normalne slapes a nejdes na jednom prevode tak sa to akosi somo cisti. Ta retaz aj tak po case vzdy zapadne a prestane skakat. Ale ak vie niekto nejaky zlepsovak, nech ho hned napise!!!
Este neviem ako ohrievac by si montoval na ten bike:) ? Ale ked sa ti to podari, posli foto:)
Mam pre Dominika jeden zlepsovak. Ako vsetci vedia z fyziky, trenim vznika teplo. Takze pokial retaz s prevodmi pracuje je dost pravdepodobne ze produkuju teplo. (jedna sa tu o zmenu jedeho typu mechanickej energie na druhy, kedy ucinnost nie je stopercenta (v reale nie je nic stopero) a zvysok energie sa prejavi vo forme tepla (I. zakon termodynamiky: U=Q+W)) Je pravda ze pokial je retaz s prevodnikmi pokryta ladom (snehom) znizuje sa trenie a zvysuje ucinnost premeny energii, ale nic to nemeni na fakte ze stale vznika nejake teplo. Preto mily Dominik, neprestavaj slapat a zachranis si retaz aj pastorky (a mozno aj kolena). My skoroprofici vsak na taketo uvahy zvysoka kasleme a jazdu po snehu si proste vychutnavame bez blbych uvah.
Tomas ma uplnu pravdu. Denne stravim niekolko desatin hodin jazdou po snehu do skoly, aby som tam nacerpal nove vedomosti a mohol machrovat pred Dominikom (a Tomasom). (Dufam ze nikto nevie ze chodim do skoly do Blavy kde maju sneh a lad akurat tak v chladnicke)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nehovorim o jazde po nasolenej ceste, ale ked sa o to po diojazde postaras, neni problem.
radsej hamovat ako banovat....
...inak nic proti uspech v chatovani a celkovo je v tom ze ludia su anonymyte a robia viac frajerov ako su skutocnosti to badat aj tu a priamo v tom clanku
..pisal som pohustom akom inak zasnezenom terene
...ale ak viete ako sa tym vysporiadat kazeta retaz tak napiste budem len rad.
CHLAPCE, TY SI ASI NIKDY NESEDEL NA KOLE V SNEHU,ALEBO SI JAZDIL V TRIDSAT STUPNOVYCH TEPOTACH POD NULOU, KED TI TEN SNEH NA KAZETE ZAMRZOL SKOR AKO SI RAZ OTOCIL NOHAMI...
A TOTO MA UZ UPLNE DOSTALO, TY TO ROBIS NASCHVAL, TY NAS CHCES LEN POBAVIT, ZE?
INAK ODPORUCAM, ZAVES BIKE NA STENU A KUP SI SNEZNY SKUTER, LEBO TAM SA SNEH NA RETAZ NEDOSTANE
MY NORMALNEJSI, TESME SA NA KYM PORIADNE NASNEZI.
A ozaj - myslíš si, že sneh je horší ako dobre lepivé blato?
Este neviem ako ohrievac by si montoval na ten bike:) ? Ale ked sa ti to podari, posli foto:)