Kedze ja regeneraciu povazujem za najefektivnejsi trening za podmienky,ze nasleduje po narocnom tren.dni,za mna dnes absolutne bez biku.
Kludne sem davajte akekolvek treningove aktivity,kt.podla Vas vedu k zlepseniu cyklistickej formy.
rano 62, poobede 63 min v zone 137-146, kadencia 120-140. moja definicia prisilneho vetra pre cisto aerobny trening: je to taky silny vietor, ze ani pri najlahsom prevode nedokazem udrzat kadenciu 120 FEDERER
tiez to u seba pozorujem. Vsimol som si, ze to suvisi s kludovym tepom, cim nizsi, tym to je vsetko posunute nizsie. Uz dlhsie sa zastrajam spravit taku kvazi studiu na sebe ohladom variability tepu/pocitu/laktatu pri rovnakej zatazi a vonk.podmienkach, ale zatial mi chyba laktatomer.
Uz aby zacali robit merace implantovane snimace laktatu, nech mozeme jazdit kontrolovane na pocit.
xemanpet
ten max. tep by som az tak neriesil.dolezitejsi je vykon pri tom tepe.moze byt tipek,co ma 200+ a ty ho kludne mozes dat aj s tymi Tvojimi 170timi.
jo, ale vykon si nemam ako zmerat
pouzivam pulzometer, dokonca co mam ciclosport, ten mi vypocital 194 max to by som bol uz asi na inom svete asi
presunul som svoj príspevok do temy (post934230.html#p934230) - neviem ci som to tu nezaspamoval :p )
Tak napríklad, oproti môjmu bratovi, ktorý je odo mňa o 4 roky starší, mám o cca 10 tepov max. viac oko on. Ja mám TF max cca 194, on 184. Máme po tridsiatke, keď jazdíme vedľa seba do kopca, on si ide na svojich 155, ja 165. No je aj iný somatotyp postavy, je vyšší a kilo ľahší. Na jeho hodnoty sa ale nedostanem, priemerný tep pod 140 je pre mňa utópia /pri priemerke cca 30km/h a 100 ot/min./
cize mas vyssi? u mna priemer tep sa mota (vacsinou ked idem sam) do 140. ak idem s makacmi tak nad 140(maraton uz bol aj okolo 150 priemer), vtedy mam ale dost
pekne.mas k tym valcom nejaky monitor?mozes ist napr.aj 315W,ci najmensi skok je na 330?
ja dnes aerobne v pocasicku,treti den v rade 2x60min.zajtra sa uz tesim na 40minutovku v leze na 337W.to bude masaker.som zvedavy,ci nebude 1.fail
ono to ukazuje aktuálne W, snažil som sa držať kadenciu 80, záťaž valcov bola na maxime, tak aby som zvýšil W tak buď by som musel zvýšiť kadenciu, alebo ako som spravil dal si ťažší prevod a tam je zrovna ten 30W skok, ultegrácka kazeta 11-28 nie je zrovna moc plynule odstupňovaná
ja som zase nazoru,ze intervalovy trening by mal byt
1.merany
2.za rovnakych podmienok.
inak nemas co porovnavat.
a navyse realne podmienky pri standardnom treningu vonku aj tak nemas, pretoze nemas balik - superov. Telo/hlava funguje pocas preteku uplne inak..
V tom pripade si mozes len vybrat medzi jednou a druhou simulaciou, kt. ma kazda svoje pre a proti.
ja bysom až taký skeptický čo sa týka intervalového výjazdu vonku nebol...dokonca aj včerajsie kopce v snehových prehánkach ma celkom bavilo, zoceluje to psychiku a organizmus
včera si dával intervaly vonku, či si len jazdil cez kopce? ja som sa tiež pohrával s myšlienkou ísť von, nakoniec som bol rád, že som zvolil valce, lebo po 20 minutách na nich sa vonku spustila riadna mela.. inak na dýchacie cesty sú nič moc veľké intenzity keď je vonku zima, ale tak každý máme inú odolnosť. aj profíci chodia buď do tepla, alebo makajú na trenažéroch / valcoch
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Viac info mozno tu: http://home.trainingpeaks.com/blog/article/follow-your-heart-using-hr-to-gauge-fatigue
FEDERER
tiez to u seba pozorujem. Vsimol som si, ze to suvisi s kludovym tepom, cim nizsi, tym to je vsetko posunute nizsie. Uz dlhsie sa zastrajam spravit taku kvazi studiu na sebe ohladom variability tepu/pocitu/laktatu pri rovnakej zatazi a vonk.podmienkach, ale zatial mi chyba laktatomer.
Uz aby zacali robit merace implantovane snimace laktatu, nech mozeme jazdit kontrolovane na pocit.
ten max. tep by som az tak neriesil.dolezitejsi je vykon pri tom tepe.moze byt tipek,co ma 200+ a ty ho kludne mozes dat aj s tymi Tvojimi 170timi.
pouzivam pulzometer, dokonca co mam ciclosport, ten mi vypocital 194 max
presunul som svoj príspevok do temy (post934230.html#p934230) - neviem ci som to tu nezaspamoval :p )
ja dnes aerobne v pocasicku,treti den v rade 2x60min.zajtra sa uz tesim na 40minutovku v leze na 337W.to bude masaker.som zvedavy,ci nebude 1.fail
1.merany
2.za rovnakych podmienok.
inak nemas co porovnavat.
a navyse realne podmienky pri standardnom treningu vonku aj tak nemas, pretoze nemas balik - superov. Telo/hlava funguje pocas preteku uplne inak..
V tom pripade si mozes len vybrat medzi jednou a druhou simulaciou, kt. ma kazda svoje pre a proti.