Zdravim, potreboval by som radu pri kupe pedalov. Bicykel som kupil celoodpruzeny AM ci mam dat na neho spd alebo klasicke pedale. Som zaciatocnik. Co by ste odporucili?
Dakujem
Z vlastnej skúsenosti je lepšie zainvestovať do 5.10, ak máš pevný rozpočet tak hľadaj skôr nejaké sk8tové boty, alebo boty s plochou podrážkou, mne nevyhovovala turistická topánka na platformách - menšia vztyčná plocha. Ale normálna topánka veľa nevydrží, mäkká guma sa rýchlo prederie a keď kvalitné piny stretnú kožu, hmm nepríjemná skúsenosť. Ja by som zainvestoval do five.tenov, je vidieť, že to je robené na bike
Dakujem za reakciu takze vravis ze trekove nie tiez sa mi ta podrazka nezdala nejak extra vhodna na bike. Ano doteraz som vozil skate boty Nike noha drzala velmi dobre ale co sa tykalo vydrze tak to bola bieda, five teny su moj maly sen ale to budem riesit ked si kupim ozajstny AM bike Ak by si mal nejaky tip na skate boty ktore by nieco vydrzali kludne hod link inak natrafil som este na toto http://www.sportisimo.sk/lotto/jumper-iii/46057/ vyzera to byt lepsie riesenie ako trek boty co ty nato ?
Dakujem za reakciu takze vravis ze trekove nie tiez sa mi ta podrazka nezdala nejak extra vhodna na bike. Ano doteraz som vozil skate boty Nike noha drzala velmi dobre ale co sa tykalo vydrze tak to bola bieda, five teny su moj maly sen ale to budem riesit ked si kupim ozajstny AM bike Ak by si mal nejaky tip na skate boty ktore by nieco vydrzali kludne hod link inak natrafil som este na toto http://www.sportisimo.sk/lotto/jumper-iii/46057/ vyzera to byt lepsie riesenie ako trek boty co ty nato ?
Dnes prva jazda na spd a sa sam sebe cudujem ze som doteraz jazdil platformy... efektivita a kontrola nad bajkom sla hore... akurat ked som sa zarozpraval pri navsteve obcerstvenie s niekym tak som sa zabudol vycvaknut inak uplna pohoda ako kedy som ani nebol pripnuty
Dnes prva jazda na spd a sa sam sebe cudujem ze som doteraz jazdil platformy... efektivita a kontrola nad bajkom sla hore... akurat ked som sa zarozpraval pri navsteve obcerstvenie s niekym tak som sa zabudol vycvaknut inak uplna pohoda ako kedy som ani nebol pripnuty
ahojte. pridám sa sem. mám problém s tretrami. nech sa snažím kufre nastaviť ako koľvek, tak keď šlapem tak ma bolí na ľavej nohe kĺb pod dvoma najmenšími prstami. ako keby som silu prenášal cez nich. na pravej sa nič také nedeje. na platformách sa nič také nedeje. mám tretry shimano 087 a pedále M520. myslíte že by to vyriešili pedále s klietkou na ačšiu podporu nohy? alebo proste na to nemám nohu. pripomínam že tretry sú super nikde netlačia,sedia perfektne. to isté sa mi robilo na lidl tretrách no pripisoval som to ich spracovaniu. preto som si myslel že pri prechode na shimano to prestane.
Máš súmerne pedále? Ja som teraz zistil, že mám pravý o viac ako 5 mm ďalej od rámu a tým pádom môžem čarovať v kuframi ako chcem, na úroveň ľavého sa nedostanem.
Teraz som kvôli tomu menil stred, ale ešte to nemám vyskúšan, či to pomohlo.
ahojte. pridám sa sem. mám problém s tretrami. nech sa snažím kufre nastaviť ako koľvek, tak keď šlapem tak ma bolí na ľavej nohe kĺb pod dvoma najmenšími prstami. ako keby som silu prenášal cez nich. na pravej sa nič také nedeje. na platformách sa nič také nedeje. mám tretry shimano 087 a pedále M520. myslíte že by to vyriešili pedále s klietkou na ačšiu podporu nohy? alebo proste na to nemám nohu. pripomínam že tretry sú super nikde netlačia,sedia perfektne. to isté sa mi robilo na lidl tretrách no pripisoval som to ich spracovaniu. preto som si myslel že pri prechode na shimano to prestane.
V tomto pripade by som riesil nejake sportove vlozky do tretier, pobehaj obchody a poskusaj. Moze byt, ze pri slapani tlacis najviac v tom mieste kde ta to boli, vlozka by lepsie preniesla silu.
Toto by bola nekonečná debata v ktorej by pravdepodobne nikto nevyhral. Osobne hodnotím, že nášľapy sú super na XCčko a naháňanie kilometre, kde mi ide o rýchlosť. Možno aj na zjazd, kde musí byť človek s bikom jedno " telo". No ako ide technika dopredu,stráca sa tá pravá hodnota nášho športu. Spoznávam prírodu, krásne traily atď. čiže na zlatý stred- AM/EN si myslím, (a je to len môj názor, no aj skúsenosť), že nieje nič lepšie ako flaty....a mysli si kto chceš čo chceš.
Ahojte, cez vikend som kupil na skusku platformy Shimano Saint MX80. Dal som na nich jeden 50km vyjazd(dost blata) a dnes som si vsimol ze pravy pedal nema uplne plynuly pohyb ked ho krutim okolo vlastnej osi. To sekanie sa da najlepsie opisat ako krutenie "krokoveho" kolecka na mysi pri scrollovani. Jemne a striedave sekanie po velmi kratkych usekoch. Je to normalne, rozbeha sa to ci to mam ist reklamovat? Skusal som moje v podstate nove M520, ktore maju najazdene tak 400km a ich chod je uplne perfektny. Vdaka.
Toto by bola nekonečná debata v ktorej by pravdepodobne nikto nevyhral. Osobne hodnotím, že nášľapy sú super na XCčko a naháňanie kilometre, kde mi ide o rýchlosť. Možno aj na zjazd, kde musí byť človek s bikom jedno " telo". No ako ide technika dopredu,stráca sa tá pravá hodnota nášho športu. Spoznávam prírodu, krásne traily atď. čiže na zlatý stred- AM/EN si myslím, (a je to len môj názor, no aj skúsenosť), že nieje nič lepšie ako flaty....a mysli si kto chceš čo chceš.
Je to asi len o zvyku, no myslím že kto si raz zvykne na nášlapy, tak sa k flatom tak ľahko nevráti aj keď začne jazdiť náročnejší terén, teda pokiaľ bajkuje pravidelne, ale máš pravdu, že v tejto debate asi nikto nevyhrá, proste si každý musí nájsť to svoje čo mu najviac vyhovuje ja mám už dávno vybraté
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Neviem odkiaľ si, ale v Ba mali u baťu v danubii z času na čas skate topánky za úplne smiešne ceny ( moje som kúpil za 14€)
Alebo potom ten basketbalový obchod pri ikea - tam mávali orchid V akcii okolo 40-50 € a verzia s podrážkou zo surovej gumy bola skoro nesmrteľná.
Kolkatku mas nohu??
Skoda, moje 5.10 by som ti posunul za rodinnu cenu nech sa ti splni sen ak by ti sadli
Hmm veru skoda a akej su velkosti ?
doma mrknem a dam ti vediet, ale myslim ze 44.5
Teraz som kvôli tomu menil stred, ale ešte to nemám vyskúšan, či to pomohlo.
V tomto pripade by som riesil nejake sportove vlozky do tretier, pobehaj obchody a poskusaj. Moze byt, ze pri slapani tlacis najviac v tom mieste kde ta to boli, vlozka by lepsie preniesla silu.
Je to asi len o zvyku, no myslím že kto si raz zvykne na nášlapy, tak sa k flatom tak ľahko nevráti aj keď začne jazdiť náročnejší terén, teda pokiaľ bajkuje pravidelne, ale máš pravdu, že v tejto debate asi nikto nevyhrá, proste si každý musí nájsť to svoje čo mu najviac vyhovuje
Azonic BLAZE platformové pedále, neon green
32,99 €