Teraz ma napr. fox CTD a ked si das mod Trail tak mozes na nom kludne jazdit cely den bez pohupovania a stale to bude pohodlne vozenie Descent si das iba dole kopcom a ten climb vyuzijes fakt len v nejakom dlhom asfaltovom vyslape



Ta debata sa dostala niekde do absurdity - pointa bola, ze dizajn zadneho odpruzenia je vzdy otazkou nejakych kompromisov, rovnako ako geometria celeho biku a vyber komponentov - a to sa este navzajom ovplyvnuje. Cize nejaky konkretny ram moze byt fajn jazdivy s 2x10 ale s 1x10/11 pohonom sa ta vlastnost moze stratit (vyrazne mensi antisquat v celom spektre prevodov) - ale v konecnom dosledku to nemusi byt "minus", ked je dana vybava urcena napriklad viac k jazdeniu smerom dole - vyssia vidla atd - cize ked si budem kupovat bike na pohodove trailovanie a vozenie sa na celodenkach, je to pre mna minus, ale ked jadim vyjazdy prave kvoli zjazdom, je to pre mna plus. :) Inak povedane, porovnavat bicykle cisto len cez osadenie komponentami nepovie vzdy vsetko.

Su biky kde je cele CTD zbytocne, lebo ich nepotrebuju a takisto su biky kde to vobec nefunguje, lebo nie je zladeny chod zadnej stavby s ladenenim tlmica a i tak sa najdu mnohi spokojni majiteia. :) Najlepsie si zajazdit a vyskusat ako to cloveku sedi na jeho styl bikovania...
14.04.2015 - 17:14:51
00
Magnez. Nepotrebujem mať extra konfort, pri jazde v teréne zadný tlmič vôbec nezamykám, akurát si potrebujem podľa potreby uzamykať prednú vidlicu, to je snáď logické, keď ideš do kopca, nebudeš plýtvať energiou do toho aby si rozhúpal bike..
skor rozhupes zadnu stavbu ako vidlu,teda ked slapes v sedle nie zo stoja,takze skus pritlmit tlmic a uvidis ten rozdiel hore kopcom,odpruzenie biku bude tuhsie a efektivnejsie


Naposledy upravil Samalama dňa 14.04.2015 - 17:23:31, celkovo upravené 1 krát.

14.04.2015 - 17:20:38
00
Kaprak! Niektoré vidlice sa nedajú uzamknúť, s tým tlmičom mi je to jasné, na to som sa nepýtal, a tiež mi je jasné, že sa dá uzamykať a odomykať každých 5 min, mal som celoodpružený bike, pýtal som na na tú vidlicu RS Pike, či je uzamykateľná alebo nie..


..za ten cas si to uz 10x mohol nahodit do googlu a zistil by si ze to je najdrahsia vidla RS v danom segmente, takze taku trivialnu vec ako zamykanie (ktore maju aj 50 eurove Suntoury) samozrejme bude mat
14.04.2015 - 17:21:40
00
Mna ten link na antisquat celkom zaujal, aj prekvapil. Medzi 2014 a 2015 bol Spectral prepracovany co sa tyka geometrie, ale ci sa to tyka aj dacoho ineho nez dlzky tak to neviem.
Sranda je ze timovi jazdi (ako Barnes napr.) tam maju jednoplacku vpredu tiez (aj ich do toho sponzoring zase nutit nemusi, sram ma tiez 2x variantu), a volia ho casto na slapavejsie pasaze. Najskor to je vykompenzovane v tlmici a na kolko to je menej idealne riesenie nez v ramovej kinematike, netusim, som totalny laik.

V recenziach si toto nikto nevsimol takze by som to tak dramaticky az nevidel. Ale kazdopadne, zaujimave vediet.
15.04.2015 - 00:03:40
00
1 placky maju ine vyhody - mensia hmotnost, cistejsi kokpit, menej udrzby, ovela jednoduchsie radenie atd. V rozbitom terene percento antisquatu az take dolezite nebude, hlavne vo vacsej rychlosti, to tlmic lieta hore dole tak ci tak. :) A okolo 80% je stale slusne cislo, cize to nie je ze by to bol nejaky poblem ci nebodaj pruser - len skratka ten bike nie je navrhnuty okolo 1 kolecka a to rozumne rieseny tlmic s nejakym "propedalom" v tomto pripade vyriesi. Na klasicke jazdenie pre beznych smrtelnikov bude ale aj tak 2x10 na ten bike vacsinou lepsim riesenim IMHO.
15.04.2015 - 00:33:52
00
keyboard_arrow_up