tak podla teba treba odstranit tych co chodia predpisovo? :), zaujimave je ale ze ti co podla teba vedia jazdit aj 70tkou vacsinou zapricinia dopravnu nehodu , lebo sa furt niekam ponahlaju a obiehaju 'mantakov' a nezvladnu obiehaci manever

Príčina a následok.
Akokoľvek je to v určitých kruhoch nepopulárne tvrdenie - veľa riskantných manévrov je vyprovokovaných nezmyselne pomalou jazdou. Tu sa nebavíme o pirátoch ciest, ale o ľuďoch, ktorí idú primerane, no úplne ich vynervuje niekto, kto sa na ceste vyslovene motá. Čo, mimochodom, je tiež porušením predpisov, ale na takých ľudí sa policajti nikdy nezameriavajú. Ten pomalý nenták nebude figurovať ako vinník nehody, ale je dôležitým prehliadaným faktorom nehodovosti.
Raz mi hovoril jeden beusácky manažér, že museli prepustiť šoféra elektičky, čo mal hádam 30 nezavinených nehôd s autami. Ak mu niekto stál v ceste, na prejazde, tak doňho ťukol (aj keď by vlastne dokázal zabrzdiť). Vyhováral sa, že nechcel použiť rýchlobrzdu, atď. a v skutočnosti len nenávidel šoférov áut a takto ich "vychovával". Lenže manažment rozoznal, že tento psychopat spôsoboval obrovské škody, asi si vieme predstaviť, čo sa udialo po takejto nehode, vyšetrovanie, zablokovaná trať, atď. Ale opakujem, že nikdy nebol vinný, len mal dajako 15x viac nehôd ako ostatní kolegovia.
12.05.2015 - 10:08:04
02
Veľa "predbiehačov" by nepredbiehala, keby ich nezdržiavali ľudia, čo idú zbytočne pomaly.
Potom ešte máme šialencov, ktorí jazdi 120 v obci, ale to je iná kategória. Ja hovorím o frustrácii normálneho človeka, ktorý sa tralaláka za niekým, kto je "izolátor".

Som rad, ze som spoznal jedneho z tych frustrovanych "normalnych" predbiehacov valiacich tachometrovych 58 km/h, lebo je to v tolerancii. Zial, takito ludia nedokazu mysliet dalej ako po prvy semafor a pojem zelena vlna im nic nehovori. A su to presne oni, kto narusuje plynulost premavky a kvoli ktorym sa tvoria kolony aj tam, kde by sa nemuseli.
12.05.2015 - 10:08:14
06
Príčina a následok.
Akokoľvek je to v určitých kruhoch nepopulárne tvrdenie - veľa riskantných manévrov je vyprovokovaných nezmyselne pomalou jazdou...

ak dokáže niekoho vytočiť pomalšia jazda v zmysle predpisov a vyprovokovať ho k ich porušeniu, tak by sa mal rovno predbehnúť pred toho tvojho mantáka-spomalovača, aj v rade na odovzdanie vodičského..
len taká kontrolná otázka - dokážu ťa takto vytáčať aj cyklisti, za ktorými musíš spomaliť, alebo ich obiehaš stoj čo stoj?
z vlastnej skúsenosti poznám ten typ, čo mu aj auto idúce 90 prekáža - mám asi dva-tri úseky cestou autom z práce, kde zo skúsenosti viem, že absolútne nemá zmysel predbehnúť auto predo mnou, ktoré ide 80, pretože sa stretneme o cca 7km ďalej - ak by polovica z nich nesilila, tak sa postupne plynule zaradíme do kolóny na konci a nemusím za vami (a s vami) vyčkávať.. paradoxne, úplne rušia plynulosť, ktorou argumentuješ..
aby som ťa ukludnil - nechodím 50 na tach, zvyčajne tam mam +-60, ale vždy sa snažím pochopiť tích čo idú pomalšie.. zvlášť niekde, kde to nepoznám - už mi to pár krát pomohlo - výtlky, merači atď..
12.05.2015 - 10:23:23
05
Vyhováral sa, že nechcel použiť rýchlobrzdu, atď. a v skutočnosti len nenávidel šoférov áut a takto ich "vychovával".

Ale opakujem, že nikdy nebol vinný, len mal dajako 15x viac nehôd ako ostatní kolegovia.

Bol vinný.
Ale inak pali toto celé nem dobre čo píšeš. Zabudol si asi, že aj ty si bol "nenták" s čerstvým vodičákom v zadnom vrecku nohavíc. Toť minule sa mi u nás v devínskej rovno pred nosom snažila dievčina zaparkovať medzi stojace autá. Už z toho ako prechytávala volant a kontrolovala všetky zrkadlá bolo zrejmé, že vodičák má krátko. A hoci mi blokovala svojimi manévrami cestu a nemohol som prejsť nechal som ju kľudne krútiť sa po ceste a keď sa jej to podarilo bez straty kvetinky - bez poškriabania okolostojacich áut a trafenia obrubníka tak som sa na ňu usmial a ukázal jej palec hore (nie prostredník). No čo som mal na ňu trúbiť pretože je "nenták" a snažiť sa okolo nej premyšičkovať? Komu by som tým pomohol?
Ja by som práve predpokladal, že s vekom prichádza kľud, vyrovnanosť a pokoj aj pri šoférovaní a nie nervozita z mladých bažantov a "nentákov", ktorí "nevedia jazdiť", hmmm...
12.05.2015 - 10:29:50
015
to vás fakt nikoho nevytočí keď musíte ísť 70 km/h medzi mestami aj 10 km kde je zákaz predbiehania, lebo pred vami ide nejaký pseudošetrič paliva, ktorý sa nikam neponáhľa.. mne to teda vadí oveľa viac ako keď ma niekto obehne v 140 cez plnú čiaru...
12.05.2015 - 10:49:30
07
Viacerí sa tu dopúšťate jedného omylu. Ja sám som vcelku pokojný šofér a nenaháňam sa, keď nemusím a nie každému sa podarí ma znervózniť. Ale mám oči a vidím, čo sa na cestách deje. Zdržiavači na ceste tvoria pre bežných ľudí viac stresu, ako si mnohí uvedomujú. Vyšetrovania príčin a následkov v širších súvislostiach je tak trochu súčasť mojej profesie. Urobte si malý mentálny testík:
Ste na diaľnici s tempomatom na 120. Nikam sa extra neponáhľate. Blížite sa ku kamiónu pred vami, pohľad do zrkadla, blinker, predbiehate. Vtedy zbadáte v zrkadle blížiace sa auto. Nemusí nutne ísť proti predpisom, ale je jasné, že nedokončíte manéver bez toho, aby ste ho pribrzdili. Čo urobíte:
a) Som nerád brzdou pre druhých, mierne pridám, zaradím sa pred kamión, uberiem plyn a idem ďalej na tempomate 120.
b) Nevšímam si ho, musí pribrzdiť, dokončím manéver svojou rýchlosťou, ale zbytočne nezdržujem a zaradím sa do pravého hneď ako sa dá.
c) Mám výborný pocit, že som toho rýchleho hajzla za sebou naučil móresom. V ľavom pruhu idem ešte dlho potom, ako som kamión minul, aby si ten hajzlík uvedomil, ako to na tomto svete chodí. Potom sa uráčim zaradiť do pravého pruhu.

Teraz si pekne urobte svoje vlastné vyhodnotenie, tento test veľa napovedá o tom, čo ste zač, koľko máte rozumu, empatie, či iných - menej príjemných charakteristík.
12.05.2015 - 11:00:06
01
tak zo začiatku to bolo o 50, ale pali to písal dosť všeobecne a práve mám pocit, že myslel presne to čo som napísal ja, že také situácia vyprovokujú človeka k riskantným manévrom... inak stačí byť trochu tolerantný, aj pomalší voči rýchlejším a naopak, je dosť každého vec ako rýchlo ide.. stačí ísť už len napríklad do česka a tam je docela bežné že sa vám takýto pomalší uhne na krajnicu.. a nie niekomu schválne pridávať ze dedinou a robiť naschvály a akože ho vyškoliť..
12.05.2015 - 11:01:26
00
d) nemám tempomat
12.05.2015 - 11:03:43
00
Ked sa niekto potrebuje ponahlat na ceste, mal vystartovat skor...
12.05.2015 - 11:04:21
04
Pali65 Nerad brzdim, takze povacsine A.
12.05.2015 - 11:10:36
00
Takisto A, pripadne dalsia moznost, ked vidim, ze by som ho naozaj vyrazne zbrzdil, kludne dam dole nohu z plynu/mierne pribrzdim a obieham az po nom. Ci ide niekto agresivne, lepi sa na kufor, najradsej by auto pred sebou vytlacil z cesty, alebo naopak ide presne/menej ako MPR, tlaci sa na stredovu cieru, vytesuje sa z toho ako "skoli" kazdeho kto by si nedajboze dovolil ho predbehnut, vyssie uvedenu situaciu na dialnici zasadne riesi sposobom C, je to v podstate prejavom toho isteho, tvrdohlavosti, prilis velkeho ega a nedostatku empatie.
12.05.2015 - 11:25:46
00
za seba tiež A, ale je to o tom, či ten "rýchlik" ide "plný kotol" alebo MPR +- tých 10-15km/h - tam sa dá potom ľahko určiť vzdialenosť a ak by som ho tým manévrom mal obmedziť, tak radšej vypnem tempomat a predbieham potom...
12.05.2015 - 11:27:31
00
Ak najazdíš 40-50.000km ročne, spočítaj si, koľko ti zo života vezme rozdiel 10km/h v rýchlosti.

Toto je krásna demagógia.
Prečo vykonávaš činnosť, ktorá ťa oberá o život? A potom tým ešte zdôvodňuješ svoje správanie?
12.05.2015 - 11:34:51
00
To je sranda, že aj tu sa delí svet na dve časti. Jedni už pochopili a druhí ani bohovi, možno sme im stúpili na otlak. Tak ďalší pokus:
Klesanie od Vyšehradného k Novákom. Plná čiara, ešte dlho pred tabuľou obce vedie pelotón áut multikára. Pufká si to, pufká a ide na Prievidzu. No polovica štvorprúdovej cesty je v rekonštrukcii, tak všade zákaz predbiehania. Za multikárou sa tvorí parádna kolóna. Keby ste boli jej šofér:
a) Uvedomujem si, že zdržujem ostatných, každý kilometer - dva sa stiahnem na krajnicu a nechám všetkých predbehnúť.
b) Robím čo môžem, však neporušujem predpisy, aj ja tu mám právo byť. No čo už, mrzí ma to, ale neuhnem.
c) Šichta mi beží tak či tak, plat mi beží, nejakí iní šoféri ma absolútne nezaujímajú. Aj tak im väčšionou beží pracovná doba, tak čo sa tu stresujú, či urobia niečo skôr? Kvôli nejakým idiotom, čo neudržali svoje spermie na uzde sa tu hádam nebudem obmedzovať, čo na tom, že by s tými svojimi pankhartmi mohli byť viac času, keby došli domov skôr?
:lol:
12.05.2015 - 11:54:53
00
A preco sa to tu teraz snazis otacat na prieskumy co by kto robil mimo obce, ked debata bola o pätdesiatke v obci a o tom, ze navadzas jazdit viac?
12.05.2015 - 12:03:54
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up