Ahoj Tomas,
ja osobne jazdim na :
http://www.cannondale.com/nam_en/f29-389Cerstvo kupeny, este nema 1000km. Geometria rovnaka s karbonom, osadenie sa sice odlisuje a LEFTY z karbonu ma remote lock pohodlnejsi. Ale to su prkotiny na pocit z jazdy. Aspon pre mna maximalna spokojnost. Pocit jazdy je paradny. Pred kupou som si vyskusal prave F29 carbon 1 nad ktorym uvazujes. Koli ramu, ci sadne velkost a samotnemu pocitu z jazdy. Bike je lahulinky, nemas pocit ze jazdis na 29". Ci uz valis dole kopcom, aj uzsiu a klukatejsiu trasu zvladne paradne a drzi stopu, alebo pomaly lezies aj po hrbolatom kopci, nadhera..
Len to musim prezut, mam na tom rapid roba, tam som citil,ze vredestein black panther xtrac posluzi lepsie.
Ak je dostatocna bonita z Tvojej strany a mas to viac ako konicka, urcite investuj do noveho. Ale tak ako napisal JOJO1976.
V kazdom pripade, nakup by som neriesil cez Eshop a radsej si vyber predajnu, kde si na to sadnes a sam zhodnostis pocity. Ak planujes jednorazovo zaplatit 5.5K, sadni na to, nie len na 1 km ale dohodni si poriadny test. A nech Ti pekne spravia kaficko a
bike pred odjazdom doladia a nastavia SAG, aj ked nemas komplet vybavu pri sebe.. Ci uz riesis peniaze,alebo nie, urcite si to najprv skus. Aj ked Cannondale ram uz mas a jazdis, velkost mas predstavu predpokladam.
Kamarat ma FSi, ale to uz sa bavime o cloveku, ktory jazdi zavodne. A karbon, ktory porovnavas ma ako treningovy bike. Je maximalne spokojny a odporuca jedine FSi, zlepsenie osobneho maxima a celkovy pocit z jazdy je markantny rozdiel. Lenze on najazdi aj 800km mesacne. Pozera sa na to inak, ako jazdec co realne vnima trat inak ako ja, co spravi a tyzden 80km
Ten rozdiel v cene je dost aj pre cloveka s dostatocnym rozpoctom, Ty si zvaz, co mas v plane. Ak najazdis 250km mesacne, uzijes si to aj na lacnejsom biku a nebudes nadavat.
Ostane Ti dostatocna suma na slusne celopero napr..
Ak sa venujes XC seriozne, nevahaj a kup FSi. Ak neriesis prachy a chces vzdy to najlepsie, chod do FSi, na trhu XC nenajdes lepsie si myslim..
Neviem ake novinky chysta Cannondale na 2016, ale vazne zmeny v FSi by som necakal.
S pozdravom
Peter