ked jazdis dlhodobo v blate-dazdi , je dobre rozobrat aj pedale, vycistit premazat..........
ked jazdis len za sucha a neumyvas bicykel tlakovou vodou, je viacej komponentov ako Ty hovoris bezudrzbovych.

vsetko co sa hybe sa opotrebuva a ked je to ciste a premazane, opotrebuva sa pomalsie.
:idea:


Dobre vravíš Ja?No.

Bezúdržbové diely sú hlúposť. Všetky diely, ktoré sa krútia, pohybujú na biku treba občas skontrolovať, vyčistiť, premazať ak nejazdíš len po asfaltke, ale hlavne po našich horách. Kde najdeš rôzne povrchy - prach, šotolina,blato, sneh ......... Nečistoty sa ti nedostanú len pod nechty, ale hlavne pod prachovky a gumenné tesnenia.

NO ja som tiež zažil praskanie v stredovej oske. Určitý čas som to ignoroval, ako aj rýpavé poznámky kámošov z bikovania, že či vraj si udávam tým praskaním tempo. Viac krát som to rozobral komplet, vyčistil, premazal a pevno podoťahoval vrátane pedálov, tak ako to tu už niekto poradil, ale výsledok vždy rovnaký. Praskanie si na mňa počkalo pri najbližšom výšlape a už som sa ho nezbavil ani na rovine.
No nakoniec som sa rozhodol vymeniť stredovú os a zrazu zázrak - praskanie bolo fuč. Závity na miskách, plochy na tisíc-hrane, závity na pedáloch som len minimálne premazal olejom, aj to len preto, aby som to v budúcnosti bez problémov mohol rozobrať, ak bude treba.
Problém bol v stredovej oske, ktorá mi ani nie po roku od kúpy biku odišla (SHIMANO BB-ES30 octalink). A to ma ešte obchodník nepotešil, že vraj je to už dopredajový model, ktorý už SHITMANO nebude vyrábať v tomto rozmere. Takže ak sa mi aj táto oska odporučí do pukacích lovíšť. Budem nutený prejsť na ISIS, alebo vymeniť rám.
Poškodená oska mala miniatúrny vakel a to len v určitej polohe otočenia osky, inak vyzerá a krúti sa ako funglovka.

A pozor na praskavé zvuky na biku. Všetko sa prenáša. Kamarát na biku tiež riešil praskavé zvuky a nakoniec zistil, že mu to robí sedlovka. Vymenil sedlovku a praskanie bolo preč.
Pôvodná sedlovka nebola vôbec poškodená, je doteraz plne funkčná, ale na inom biku. Proste si tá sedlovka asi nerozumela s rámom alebo čo. Rozmery vyrazené na obidvoch sedlovkách boli rovnaké a predsa to nebolo to isté.
19.03.2008 - 06:56:12
00
Mne to tiez robi iba v urcitej polohe pedalov a iba ked su zatazene,nie naprazdno...
Ak to bude oska,alebo lozisko,co ma to cca moze stat v servise??
05.05.2015 - 21:50:18
00
mne tiez nieco puka na cestaku, ale len ked idem do kopca :) lahky prevod a velke sily asi. tipujem to na stred alebo kluky ale neviem, ale tam dakde to citim

druha vec je este zahadnejsia, take jemnucke pukanie, ale len ked idem, myslel som ze sedlo ale ne, stred tiez ne, mozno vidla abo daco okolo. ale robi to len ked idem na biku,ked stojim tak nic. a napr ked sa jemne pritahujem a odtlacam od riaditok tak tiez, ale len ked idem :)) no netusim ale sere ma to
05.05.2015 - 22:37:20
00
to chce sluchadla :D
05.05.2015 - 23:16:19
00
:))) no ja len dufam ze tam kdesi neni daco nalomene to by ma najviac nahnevalo, ale tak ked skacem po rame tak vyzera ok, tak dufam ze len kdesi cosi povolene
05.05.2015 - 23:20:57
00
Ja mam podobny problem s pukanim...len sranda, ze to nepuka stale..npr az po 2-3 minutach, potom na chvilku prestane, potom zacne...ale na velkom prevode npr 3x8 to nepuka skoro vobec..Uz som rozobral sedlo, kluky, pedale, este stredove zlozenie, len musim zohant ten stahovak..Ked uz sme u toho, da sa nejako zistit rozmery zlozenia bez demontaze, aspon by som si usetril cestu :) Je to stvorhran, bike Specialized. D.
22.05.2015 - 11:54:48
00
Rozmer je podľa kľúk,takže hoď ich model do Google a pozri si čo hovorí dokumentácia
22.05.2015 - 21:08:32
00
Kluky mam FCM 460, cize podla toho by som mal mat BBUN54...je to spravne? Alebo alternativa, lebo ten model uz nie je v predaji...teda aspon som nenasiel...
24.05.2015 - 08:22:51
00
Cau
teraz som namontoval nove stredove zlozenie(BB-52) a jak si piska tak si piska.
cim to je ?
je to hned od vyroby nejake zle ? ci som to mal poriadne namazat ?
dik
03.06.2015 - 08:52:21
00
keyboard_arrow_up