Ale ved v BA mame zachytne parkovisko - pekne ta tam skasiruju, MHD si musis zaplatit a hlavne kym sa na MHD dostanes, tak uz to potrvaa..
Ked som bol minuly rok kusok od Frankfurtu, tak tam z okolitych dediniek ludia pouzivali auta len na dojazd na P+R parkoviska pri zeleznicnych staniciach a zvysok uz odjazdili na vlaku + MHD
Neviem, koľko je na tom pravdy, ale dostal som info, že v Dingolfingu má BMW veľké parkovisko mimo mesta (zadarmo) a na parkovisko pri závode nepustia žiadne auto, ktoré nie je plne obsadené a musí mať povolenie. Tak na záchytnom parkovisku nechajú svoje autá a do závodu idú v jednom, prípadne autobusom, ktorý je zdarma.
ale to by Bratislava najskor musela mat funkcnu MHD. Len blbec odparkuje pri Avione auto aby potom cestoval hodinu a pol MHD po meste.
Bez metra nemaju zachytne parkoviska akykolvek vyznam - namiesto cakania v kolone v aute bude cezpolny cakat v dopravnom prostriedku MHD?
PhilJ Ved. Funkcna MHD je zaklad a argument, ze metro BA nepotrebuje je dost stupidny - nemusi tu byt metro, staci podzemna elektricka )) V Kodani su supravy metra tiez krpate, nie su plne obsadene a predsa to jazdi a naozaj je aut menej. Ale zas tam je cyklistov viac, ako aut
Ja to chápem a schvaľujem. Mám obavu, že je nemožné to na Slovensku z ekonomického hľadiska zrealizovať. Ako bolo spomenuté, chce to koľajové prostriedky MHD.
Keby nebolo na ceste tolko aut, tak by bol autobusom hocikde do 45 minut ( keby isiel od avionu ) co by bolo v konecnom dosledku mozno aj menej ako ked ide autom a stoji v zacpe. Samozrejme by sa museli poupravovat grafikony,preriedit a pretriedit linky,ale šlo by to. Ale samozrejme metro je uz ina kava a tiez by som ho na slovensku zaradil do rubriky sci-fi...
Nejde o auta. Ide o absolutne nedostatocne pokrytie Bratislavy zastavkami, nenadvazujuce spoje, a nekonecne cakanie na meskajuce autobusy. Cestoval som MHD v Bratislave viac ako polovicu svojho zivota, a nefungovala ani pred 20timi rokmi ked bolo na cestach podstatne menej aut. Bez metra ani fungovat nebude. To by museli zatvorit pre auta cele sirsie centrum a vsade potiahnut kolaje elektriciek. Inak nie je sanca.
Ja som s MHD skoncil. Pre mna je to len lacna alternativa k taxiku ked idem v noci domov z krcmy a nahodou mi ide nejaky nocak. Nic viac.
strasne sa smejem Zas ruska nehoda - nakladne auto naburalo do dalsieho vezuceho farbu Yellow driver, car crash in Russia (Part 1) – Фура въехала в грузовик с желтой краской (Часть 1)Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
to mi pripomenulo toto, tiez je v hlavnej role farba.
ako pisu v komentoch, esteze neniesla tu farbu cervenu Girl Carrying Paint Gets Hit by CarOtvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
dnešný zážitok. Idem si na cesťáku,asi 25km/hod, asi meter od krajnice. Samozrejme,vždy sa nájde niekto,kto je schopný líznuť ma späťákom. Tento krát to bol vodič bielej dodávky. Musel som sa uhnúť ku krajnici,inak by ma ´´dal dole´´
Hoci som na to nie hrdý,ukázal som mu fakera. nepatrí sa to,to viem. Kedže o pár desiatok metrov odbočil na vedlajšie cestu a zaparkoval si pred domom, nedalo mi sa pri ňom nepristaviť. Hoc to asi vyzeralo,že budem to riešiť nejak agresívne - kedže spolujazdec ako sa hovorí - začal robiť formu,opak bol pravda.
Slušne som dohovoril vodičovi - 60 ročný pán že takéto líznutie spôsobí to,že skor či neskôr niekoho zrazí,alebo zmrzačí.
Jeho odpoved bola v zmysle : ´´ Ale šak já som sa dobre kukau,medzi nami bolo dosť placu,hádam aj 35cm...
A potom mi ešte,ako človek neznalý veci vyčítal,prečo jazdím meter od krajnice.
Vysvetlil som mu,prečo mi cesťáci jazdíme ako jazdíme,aké sú dôvody a čo nás k tomu vedie.
Takže tak...rozišli sme sa v dobrom,popriali si pekný deň,ale túto jeho vetu, o 35cm myslenú celkom vážne mi rozum neberie...
Celkom by som prívítal v médiach kampaň v zmysle : bajker je tiež účasník cestnej premávky,navyše velmi zranitelný - obchádzaj ho aspoň vo vzdialenosti 1m...
PS : ja viem,vy čo jazdíte v mestách možno nad tým kývnete hlavou a 35cm je možno ešte aj pekná miera...
Zalezi od rychlosti. Ked auta stoja, ty ides okolo nich 10km/h tak kludne aj na 5cm. Ale ked ja idem 30 a auta okolo mna 90 tak si nechavam meter napravo na manevrovanie a z lava sa ich snazim upozornit aby sli do druheho pruhu.
35cm na okreske je dosť málo tam je to o hubu. Ale z mesta som si zvykol chodiť na centimetre tam je to trochu iné Raz som si dokonca šúchal rameno o autobus v zákrute ale to bol extrém.
110mat110 to vystihol. Nejde o absolútne číslo pri obchádzaní. Odstup má byť tým väčší, čím väčší rozdiel rýchlostí je medzi cyklistom a autom. Ešte viac to platí pre nákladiaky, ktoré hrozia takovou vlnou úplne zmietnuť cyklistu z dráhy.
Pokiaľ nebude v zákone schválený odstup od cyklistu 1,5 m pri predbiehaní, tak to budú stále iba také tupé odpovede typu, veď tam bolo dosť miesta 35 cm.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ked som bol minuly rok kusok od Frankfurtu, tak tam z okolitych dediniek ludia pouzivali auta len na dojazd na P+R parkoviska pri zeleznicnych staniciach a zvysok uz odjazdili na vlaku + MHD
Bez metra nemaju zachytne parkoviska akykolvek vyznam - namiesto cakania v kolone v aute bude cezpolny cakat v dopravnom prostriedku MHD?
PhilJ Ved. Funkcna MHD je zaklad a argument, ze metro BA nepotrebuje je dost stupidny - nemusi tu byt metro, staci podzemna elektricka
Ja som s MHD skoncil. Pre mna je to len lacna alternativa k taxiku ked idem v noci domov z krcmy a nahodou mi ide nejaky nocak. Nic viac.
https://www.facebook.com/biathlonworld1/posts/866593416721362
Yellow driver, car crash in Russia (Part 1) – Фура въехала в грузовик с желтой краской (Часть 1)Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
ako pisu v komentoch, esteze neniesla tu farbu cervenu
Girl Carrying Paint Gets Hit by CarOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
nie vždy... Po D1 jel neosvětlený cyklista, opel ho mrštil do protisměru. Nepřežil
Otras mozgu? Akého, keď nemá?
Hoci som na to nie hrdý,ukázal som mu fakera. nepatrí sa to,to viem. Kedže o pár desiatok metrov odbočil na vedlajšie cestu a zaparkoval si pred domom, nedalo mi sa pri ňom nepristaviť. Hoc to asi vyzeralo,že budem to riešiť nejak agresívne - kedže spolujazdec ako sa hovorí - začal robiť formu,opak bol pravda.
Slušne som dohovoril vodičovi - 60 ročný pán že takéto líznutie spôsobí to,že skor či neskôr niekoho zrazí,alebo zmrzačí.
Jeho odpoved bola v zmysle : ´´ Ale šak já som sa dobre kukau,medzi nami bolo dosť placu,hádam aj 35cm...
A potom mi ešte,ako človek neznalý veci vyčítal,prečo jazdím meter od krajnice.
Vysvetlil som mu,prečo mi cesťáci jazdíme ako jazdíme,aké sú dôvody a čo nás k tomu vedie.
Takže tak...rozišli sme sa v dobrom,popriali si pekný deň,ale túto jeho vetu, o 35cm myslenú celkom vážne mi rozum neberie...
Celkom by som prívítal v médiach kampaň v zmysle : bajker je tiež účasník cestnej premávky,navyše velmi zranitelný - obchádzaj ho aspoň vo vzdialenosti 1m...
PS : ja viem,vy čo jazdíte v mestách možno nad tým kývnete hlavou a 35cm je možno ešte aj pekná miera...
To si ešte stretol pomerne slušnú osobu...
stanlee - na akej ceste to bolo?