Kaktus bike Bratislavský MTB maratón

13.06.2015
3. kolo - Župný pohár
5. kolo - XCM Tour
MTB maratón
Bratislava (Slovensko)

Propozície, Pozvánka, Výsledky, Reportáže
Nie je to také zlé. V nedeľu som bol zbierať fáborky a šípky na dvoch okruhoch okolo Kobyly. Našiel som na tých okolo 16 km jednu tubu od gelu. :-)

tušim sa už ludia pomaly učia čistote.. inac namarikovej bola pekne označena zona vyhadzovania odpadu pri obcerstvovačke, vsetci pohadzali z vačkov co pojedli a les bol čistý...
16.06.2015 - 14:52:38
00
Kristina sa vyjadrovať nebude? Domestik si je istý svojim tvrdením? Vedomé odhadzovanie odpadkov inde, než na miestach na to určených, je čisté chrapúnstvo. Na pretekoch by som dal za to DSQ a zákaz štartovania na ďalších ročníkoch.

Inak tiež som bol v čistiť trať a našiel som len jednu prázdnu tubu od magnézia v prudkom stúpaní na konci okruhu. Takže sa buď ľudia trochu lepšia alebo na trati nebolo veľa miest, kde by bol čas jesť. :-)
16.06.2015 - 15:04:20
02
Pamatam si zo strednej, ze som mimo obcerstovaciek videl len 2 cyklo smeti na trati.
16.06.2015 - 15:26:01
00
ja co zjem tak davam naspat do vrecka. nevazi to zase tolko aby ma to omedzovalo a hlavne ked uz to je prazdne. a potom na obcerstvovacke to pekne viem vyhodit alebo to doveziem az do ciela a tam to vyhodim. ked to uz dokazu pretekari nosit vo vreckach plne tak preco to uz nedokazu odniest aj prazdne ked to uz skoro nic nevazi.
16.06.2015 - 15:39:07
02
Obaly pod lem kratasou, eventualne zadne vrecko a na obcerstovacke vyhodit. Vacsinou na to zabudnem a vyhadzujem to potom vsetko v cieli :-). Najvacsieho sedlaka co som videl, bol chlapik na Dubnicaku, 2 roky dozadu, co do seba tlacil jeden gel za druhym a jeden z obalov na drzaka odhodil na dvor rodinného domu. Ked som ho upozornil nieco si len zamrmlal a slapal dalej. Dnes uz by som ho poslal naspat pre ten obal.
16.06.2015 - 15:41:12
02
Jazdím na dlhých vpredu a zodpovedne môžem povedať, že z nás odpadky (šupky z banánov za odpad nepovažujem, keďže je to kvalitné hnojivo) nevyhadzuje nik. Sám toho skonzumujem na trati pomerne veľa, ale obaly si vždy odkladám a ak stíham vyhadzujem na najbližšej občerstvovačke, príp. poprosím regulovčíka o odhodenie no a ak nie, tak až v cieli.
Ak je niekto nevychovaný, tak to bude robiť stále a je jedno, či je to na preteku, na bajku doma, alebo niekde z auta,... :-/
16.06.2015 - 15:50:26
00
bio hnojivo je v lese potrebné,šupky sú v pohode.
16.06.2015 - 16:09:58
01
tmax Kristina sa vyjadrovať nebude? Domestik si je istý svojim tvrdením?

tmax som sa za nou vliekol hodnu chvilu a asi aj dost znervoznoval... vyzerala tak... a pritom ja ani nefucim :D
... ked to na nu prislo odtrhla v zuboch vrch vyplula ho na zem a po skonzumovani vyhodila na cestu aj obal...
(pre mna je aj lesna cesta les preto som v mojom predoslom prispevku napisal do lesa)
16.06.2015 - 19:17:37
00
dnes som si cestou na babu vyskusal aj zaverecny singel do ciela :-) bude sa to dat jazdit aj nadalej ci?
16.06.2015 - 20:02:58
00
Kristina sa vyjadrí, keď bude mať na to chuť a hlavne čas. Kristina si obaly z tyčiniek dáva späť do vrecka. Prázdny obal z gelu do vrecka dresu už nedá. Má doma niekoľko totálne zničených nevyprateľných dresov od prázdnych obalov od gelov, ktoré si v minulosti poctivo strkala do vrecka. Prázdny obal z gelu hodí pod seba na zem tak aby ho zberači značenia trati ľahko našli. Nie do kríkov, alebo za plot niekomu do dvora.
Kľudne si do mňa ešte kopnite. Odpadky v lese nikdy nevyhadzujem. Ani len žuvačku v meste by som na zem v živote nehodila. Gel na normálnu jazdu, alebo tréning nenosím nikdy. Po pretekoch sa vždy zbierajú značenia trasy a teda som predpokladala, že usporiadateľ nebude mať problém zdvihnúť môj obal z gelu. Pokiaľ si však myslíte, že som znečistila okolie a lesy hlavného mesta a je to na DSQ, kľudne to nahláste usporiadateľovi, ja sa verejne ospravedlním, požiadam o výmaz s výsledkov a vrátim pohár za tretie miesto.
Domestik: nevedela som prečo sa za mnou tak dlho vozíš. Nepoznám ťa. Ľudia sú rôzni a niektorí aj divní. Fakt ma to potom už miestami znervózňovalo. Pretože som nevedela či ťa mám v stúpaní pustiť, aby som ťa nebrzdila, alebo čakáš na vhodnú príležitosť kedy ma predbehneš. Z XC mám nacvičené, že sledujem aj situáciu za sebou a púšťam rýchlejších pretekárov, alebo im uvoľňujem stopu, aby som ich nebrzdila. Z občerstvovačky som odchádzala zvyčajne skôr ako ty a aj tak si ma vždy dorazil a zavesil sa za mňa. Ale, aby si potom na chvíľu vystriedal a potiahol to ťa ani nenapadlo. Fakt džentlmenské. Ale možno ty to považuješ za normálne.
16.06.2015 - 23:10:01
05
Ľudia sú rôzni a niektorí aj divní...


No veruže máš pravdu, niektorí ľudia sú naozaj divní...

Nehnevaj sa na mňa, ale toto je už naozaj príliš, bez urážky... To že máš výsledky ťa vôbec neoprávňuje na takéto konanie. Práve naopak, o to viac by si mala ísť príkladom ostatným.
Ak by tak ako ty správali všetci, po pretekoch by bol plný les obalov od gélov. Pri odznačovaní trate sa síce (samozrejme s patričnými nelichotivými poznámkami) vyzbiera aj bordel po buranoch (prepáč za tvrdšie slová, ale nemôžem inak) ale to sa deje vždy najskôr v nedeľu ráno, niektoré úseky aj neskôr, dovtedy by to tam všetko "na veľkú radosť nás všetkých" ležalo...

Nabudúce si skús ten gél vytlačiť do úst celý, alebo používaj tie v tube. A ak ten obal už naozaj musíš odhodiť, sprav to v priestore občerstvovačky, a ak by si naozaj už nemohla vydržať, tak aspoň pri regulovčíkovi. Kto chce, hľadá spôsoby, kto nechce, hľadá dôvody... Mám za sebou viac ako 60 MTB maratónov, prázdne obaly od gélov si dávam vždy späť do vrecka a že by som si tým zničil akýkoľvek dres, tak to by mi ani vo sne nenapadlo, prepáč...
17.06.2015 - 00:10:05
04
To že máš výsledky ťa vôbec neoprávňuje na takéto konanie.

Kde v mojom príspevku sa obhajujem výsledkami? Inak ďakujem za príspevok. Kto si ešte kopne? Veď všetok bordel po maratóne nakoniec pochádza určite od Kristiny.
17.06.2015 - 00:22:20
00
Nemáš za čo. V tomto prípade si kopnem naozaj veľmi rád, lebo je to niečo, s čím absolútne nesúhlasím a ani za nič neviem pochopiť, čo ľudí k takému konaniu motivuje. Keď si to drvivá väčšina ostatných vie priniesť do cieľa alebo vyhodiť na občerstvovačke, prečo by si práve ty mala byť tá "rovnejšia" ktorá to môže hádzať na zem???
17.06.2015 - 00:33:02
05
zinceny nevypratelny dres :D good one, vzdy si davam prazdne obaly z cohokolvek, gel, keksik, enervit pod gate a na najblizsom mieste vyhodim, a zatial nie su znicene, nevypratelne a ani nijak poskodene
17.06.2015 - 09:04:36
00
Kristína Treba kupovat tie tuhsie gely s lepsím uzaverom lebo tie vodove sa naozaj rozleju vo vacku este tam daju také debilne zatvaranie. Cize ma scasti aj pravdu. Par krat sa mi stalo ze som siahol do vrecka a vytiahol som lepkavu ruku resp rukavicu a mal som od toho rajdy aj brzdovu packu. Treba vsak gely vyhadzovat na obcerstvovackach alebo v ciely. Sice ten gel hodis pod seba ale bohvie kde skonci ked ponom prejde dalsi 100 bikerov
17.06.2015 - 09:28:24
01
keyboard_arrow_up