JurajTalcik" Dlhsi nez 50mm
predstavec sa tam ozaj nehodi ak to chces na technicke jazdenie ako pises a ak ti pride ze XL uz moze byt pridlhe, tak radsej si priplatit (20 euro pri objednavke) vymenu za 40mm predstavec."
Ale ked tam dam 40mm predstavec tak to bude este kratsi posed nie? A to Xl ma dlhy razvor
kolies 1222mm co je o 9cm viac ako na sucasnom biku, nechcem aby z toho bol kamion. Ked sa pytam enduristov tak hovoria L a "normalny" jazdci urcite XL tak teraz mozem tipovat. Videl si to video co som postol, co myslis ty?
Tych 40mm som samozrejme myslel ku XL-ku, ako lepsiu alternativu k tvojmu napadu pre L-ko + dlhsi predstavec, co urcite nie je idealna volba, ak by samotne L-ko bolo prikratke. Ani XL-ko s 480 neni kamion. Toto "kamion" je cele na nervy iduce ked to tu porovnavame s tym co sa jazdilo 10 rokov dozadu, co je sice pekne, ale irelevantne, proste dnes je pohlad na geometriu inde. Aj 66 uhol bol par rokov dozadu "DH nakopnuty harley". Mondraker ma v XL-ku 520mm (a 1240 wheelbase), a niektore custom Nikolai/PUSH geometrie este viac. Tym nechcem povedat ze to je daky ideal, ale tie cisla pri Canyone su daleko od dakeho extremu. Su uplne normalne vzhladom na to ze sa polozil hlavovy uhol, skratila zadna stavba,etc... V skratke, jazdi sa s tym dobre.
S videa nie som expert.., povedal by som ze kratky ale aj ja osobne preferujem trocha kratsi. Ale ty sam musis vediet ako si sa citil, hoci na urcite zmeny si treba zvyknut. Myslim ze aj na L-ko aj XL-ko by si zvykol. Ideal by asi bol objednat XL, a vymenit ho, len bohvie ako s tymto zamiesaju dodacie lehoty...