tomas-g Vylet som nahral na cykloserver (musel som zlepit par dat dokop tak start ukazuje neskor, pre info hadam staci, v nastaveniach si nastav turisticku vrstvu
mapy aby ti ukazalo aj podklad):
http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/?d=187260#pos=47.59963P15.86829P10kratky popis trate: Vlakom z Viedne do Aspang Markt, odtial asvaltkou, lesnymi cestami a chodnikmi smer Hochwechsel. Po trase je niekolko moznosti obcerstvenia, ja som vyrazal v dopoludnajsich hodinach takze som prespal na chate Haller Haus. Z chaty je to k vrcholu iba par km no vacsinou po korenoch a kamenoch, takze tempo nie je velmi rychle. Krajina sa otvori a ide sa po hrebeni s peknymi vyhladmi na okolite kopce. Z vrcholu Hochwechsel je viacero moznosti ako sa dostat na Stuhleck. Rozhodol som sa pre zjazd po cervenej do sedla Ratten, tuto cestu mozem len odporucat, je to pekny uzky chodnik s morom kamenov a korenov, idealne miesto na trenovanie techniky a hadzanie tigrov. Hore na Stuhleck sa ide opat po lesnych cestach a chodnikoch, tentoraz menej kamenov zato viac zavor pre kravy a prekracovanie plotov. Na vrchole Stuhlecka je horska chata Alojz Günther Haus, kde sa da prespat, alebo iba obcerstvit a zist do dediny Spittal am Semmering. Opat sa ponuka viacero moznosti pre zjazd, bud po zjazdovkach, po starej ceste, ja som to volil do lesa na lesny chodnik. Niektore miesta vsak boli riadny mordor a mal som problem vobec ist s bikom vedla seba. Zvysok singlov vsak stal za tu namahu. Zo Semmeringu som to potom dal po asvaltke do Neunkirchen a opat vlakom do Viedne.