Kategórie
Bike-techPraskanie pri jednom prevode # údržba # radenie # reťaz # oprava # poradenstvo # kazeta # technické otázky # diagnostika
Ďalšia vec - jednou z výhod týchto nových prevodov od shimano by malo byt, že bez problémov hladko preradujú aj pod silnou zaťažou v kopci - toto by som nepovedal a z doterajšej skúsenosti to pri preradovani pod zaťažou vydáva take zvuky, že pomaly cakam že sa roztrhne reťaz. Môže aj toto byť dôsledkom nejakehob rozstelovania?
posledný komentár: 18. 8. 2021 o 12:42
posledný komentár: 24. 2. 2021 o 9:23
posledný komentár: 23. 3. 2016 o 10:13
savings Shimano SLX FC-M7120 HT II kľuky, 175 mm, 1x12, Boost, bez prevodníka, bez ložiska
79,99 €
savings
MOC 115 €
Výpredaj -15% Praxis Works G2 HD M30 kľuky bez prevodníka, 1x11/12 sp., 165 mm
138 €
-15%
MOC 178 €
Akcia -13% SRAM XX1 Eagle DUB kľuky s prevodníkom, 170 mm, 1x12, 34T, pre Cannondale Ai
484 €
-13%
MOC 659 €
-33% Shimano Deore XT FC-M8100 kľuky, 175 mm, 1x12, HTII, bez prevodníka
94,99 €
-33%
MOC 165 €
Výpredaj -19% Truvativ Stylo 6K Eagle DUB pravá kľuka, 175 mm, 1x12, 34T, Cannondale Ai
82,99 €
-19%
MOC 127 €
-20% SRAM X01 Eagle DUB Superboost+ Carbon kľuky, 1x12, 32T, Lunar/Oxy Red
od 404 €
-20%
MOC 539 €
-6% SRAM X01 Eagle DUB Boost Carbon kľuky, 175 mm, 1x12, 32T, Lunar/Oxy Red
479 €
-6%
MOC 639 €
Akcia savings SRAM XS-1275 T-Type Eagle kazeta, 12-kolo, 10-52T
204 €
savings
MOC 328 €
K tej druhej veci: skús povoliť skrutku na naťahovanie/sťahovanie kladky. Ale stejne by som radšej sa snažil preraďovať tak ako sa má a nie pri plnom zášlape. 😀
A naozaj máš lanko koľko tolko došponované pri najmenšom pastorku?
https://drive.google.com/file/d/1hr_tv7MD6CNcZMarW8wZPwmtpyk7AhQy/view?usp=drivesdk
Dnes som bol s bicyklom priamo v továrni Kellysu a po vyše hodinovom skúmaní, keď sme to už chceli uzavrieť s tým, že je vadna kazeta a pošleme ju do Shimana na výmenu, skúsili použiť inú reťaz - originál shimano a prestalo to robiť. Okrem toho sú prevody celkovo tichšie a vyriešil sa tým ďalší problém - keď sa pri najvyšších a najnižších prevodoch začalo ísť pedalmi dozadu, reťaz sa posunula o 2-3 pastorky smerom k stredu a neviem ci sa aj nezasekla, už sa nepamätám. Teraz ostáva na tom istom pastorku ako má. Reťaz, ktorú tam dávajú je KMC. Celkom originálny nápad dat na shimano prehadzovačku, kazetu a prevodník, reťaz od iného výrobcu.
Tiež mam kazetu 1x12 a poslednú dobu pozorujem, že mi pri 9 prevode niekedy ako keby puká ci rapká, keď prestanem šlapat a znova začnem už je ticho. Nie vždy sa to objavuje. Aktuálne mam na reťazy najazdené 1300km.
Mažem ju každých 150km. Teraz neviem ci doladiť prehadzovacku alebo vymeniť už reťaz. Môže to byť ester niečo ďalšie?
Rad si nechám poradiť.
Diky
1300 neni veľa ale u základných sad je výdrž reťazí veľmi mala dokážu sa zničiť uz pri 700km
Preto je vhodne kúpiť mierku reťaze za pár e
A to praskanie môže byť nielen od prevodov ale aj od uchytenia prehadzovačky.kluk či pedálov
Na začiatok by som vyčistil cely system technickym benzinom a skontroloval dotiahnutie vsetkych komponentov a skrutiek na nich.rovnako
Utiahnutie kazety na naboji a kontrola zubov
To je zvuk ako keby drela ci pukala o niečo retaz.
Mam tieto komponenty.
Prehadzovačka:
L-TWOO A12 carbon 12 speed
Radenie:
L-TWOO A12, 12 speed
Počet rýchlostí:
1x12
Kazeta:
L-TWOO, 11-50T 12 speed
No skúsim to skontrolovať. Mierku ná reťaz mám objednanú.
Druha moznost: skus mierne poladit radenie - stvrt, pol otocky. Moze to sposobovat, ze sa retaz obcas zachyti o zub vedlajsieho kolieska. Posunutie prehadzovacky o desatinku mm spravnym smerom tomuto moze pomoct.
Ale moze to byt aj niecim inym. Pri pukani treba postupne skusat rozne veci.
Čím by to ešte mohlo byt? Zodrate zuby na 9 prevode po 1300km? To sa mi nezdá. Je pravda že ten prevod používam najviac. Alebo zohnuta pätka?.
Ozaj neviem kde môže byt už problém.
Edit :
Pätka zamenena a problem stále.
Nakoniec som prišiel na problém. Zuby na 9 prevode viditeľné užšie a ostrejšie ako ostatné. Takže zla kazeta ?.
Som prekvapený že za tak krátko odišla.