ahojte mám taky problem ked slapem dopredu retaz mi sedi pekne v strede medzi pastorkami. akvsak ked pri tahani smerom dozadu alebo ked prestanem a len si nastavim pedale do nejakej pozicii povedzme pri prechádazní terenom sa retaz oprie o vecsí pastorok a vtedy sa mi obcas stane ze sa mi zachyti pin retaze o kazetu a podla toho v akom zabere som a jak sa to zachyti tak to bud len cvakne (co mi nevadi) ale niekedy mi to uplne trhne jak keby retaz preskocila. stava sa to najme ked už mama najazdených viac kilometrov (100+) a retaz uz nieje uplne cistá.
môže to byť zla kazeta od vyroby ze ma mensšie tolerancia alebo stredom ze mam prevodniky vysunute viac von ?
robí to inak od novoty a retaž uz bola menena. pechadzovcku som uz steloval už na milion sposobou a nedari sa mi to uplne eliminovat.
na tom naboji mas Novatec B2 orech, ten funguje s M5100 11-51 bez problemov bez podlozky, mam to tak uz par rokov, ak to nefunguje tak si nieco pokazil
Tak som dal dole kazetu, rozobral náboj, vyčistil, namazal, poskladal, dotiahol a furt je tam vôľa na pastorkoch. Ten najmenší 11z pastorok sa nehýbe, ale ostatné a aj veľký pavúk lietajú po orechu. Aj iné matice kazety skúsim a furt rovnako. Akoby bol orech o 0,5 mm viac sfrézovaný. Buď budem hľadať podložku alebo skúsim nový orech.
Nemas naopak tesnenie medzi orechom a nabojom?
Alebo vytlacene lozisko v naboji ci orechu? Novatec mava medzi nimi taky valcek. Na tieto veci by som sa zameral.
Btw, 11z pastorky z 9/10 kaziet sú kompatibilné? Lebo mám pocit akoby 11z pastorok nezapadol úplne do orecha a po stiahnutí lockringom netlačí na zvyšné pastorky. A mám tu zvyšný 11z pastorok z 9s kazety tak či ho nevyskúšať.
Mohli by ste to konečne takto na dialku uzavrieť tým, že tam dáte podložku za kazetu. Ak by to nepomohlo tak problém v kazete. A samozrejme.že 11 zubový pastorok sa dá nasadiť aj zle tak pozor na to.
Áno podložka pomohla. Použil som zvyšnú 0,7mm plastovú podložku z hollowtech stredového zloženia. Ale som ju musel dať medzi pavúk a šiesty pastorok. Keď bola za kazetou, tak orech začal drhnúť. Uvidím, aký to bude mať dopad na radenie.
Kazetou to fakt nebolo. Novú mám zatiaľ odloženú nerozbalenú, ak ju nepoužijem, tak ju do 14 dní vrátim.
Ešte raz som sa pozrel na orech a jeho 1,85mm podložku. A porovnal aj s iným kolesom, na ktorom bola 9S kazeta. Moja kazeta M5100 bola viac zapadnutá na orechu bez podložky, ako 9S s podložkou. A tu mi zaplo: návod k náboju zakazuje na 11S použiť podložku, ale to je kua pre road 11S Shimano systém (hoci to Novatec takto nešpecifikuje). A fakt, Shimano 11S road systém je širší ako 11S MTB systém. 11S MTB je teda rovnako široký ako 10/9 MTB systém a preto treba na orech použiť 1,85mm podložku. Vďaka všetkým za rady.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Alebo vytlacene lozisko v naboji ci orechu? Novatec mava medzi nimi taky valcek. Na tieto veci by som sa zameral.
https://youtube.com/shorts/CXrcTi1P5W0
Ešte raz som sa pozrel na orech a jeho 1,85mm podložku. A porovnal aj s iným kolesom, na ktorom bola 9S kazeta. Moja kazeta M5100 bola viac zapadnutá na orechu bez podložky, ako 9S s podložkou. A tu mi zaplo: návod k náboju zakazuje na 11S použiť podložku, ale to je kua pre road 11S Shimano systém (hoci to Novatec takto nešpecifikuje). A fakt, Shimano 11S road systém je širší ako 11S MTB systém. 11S MTB je teda rovnako široký ako 10/9 MTB systém a preto treba na orech použiť 1,85mm podložku. Vďaka všetkým za rady.