Zdravím, hľadal som tu na fore niečo ohľadom tohoto ale nikde som to nevedel nájsť tak sa pýtam. Chcel by som sa spýtať, mám problém s kotučovou. Problém je taký že mi zadná brzda nebrzdí až keď sa kotuč zohreje mi začne ako tak brzda brzdiť. Brzdy mám Tektro Draco-hydraulic F160/R160. Za každú radu som vďačný a ešte by som sa chcel spýtať niekto mi hovoril že som prehrial kotuč a preto mi nebrzdi a že kotuč mám vymeniť. Tak potom keby som vymieňal tak už nejaký lepši by som kúpil, tak sa chcem spýtať či kotuče sa vyrábajú len z ocele alebo aj iného materiálu a popripáde ktorý je lepší materiál a ešte aký má význam väčší priemer kotuča ako napr. 180mm a väčší.
Ja nie,do otvoru v nadrzke som strcil injekcnu striekacku bez piestu,ten sosacik tam presne zapasoval.Pri vytahovani som piest zasunul a zvysok oleja ostal v striekacke beztoho aby vytiekol.
Takže zistený problém, po znovu doliatí oleja, následnom stlačení páky sa vysunuli piesty zase len 1mm. z každej strany. Keď som ich zasuval do prasiatka bolo počuť potom aj vidieť vytečenie oleja z pod krytu na vrchu páky. Takže servis.
Ahojte
No nakoniec pisem do tejto temy i ja . Dnes mi volali so servisu kde som si dal spravit XTR BR-M975 brzdy. Prednu brzdu mi spravili no problem nastal so zadnou. Vraveli ze tecie o com som bol uzrozumeny pri predaji (Totiz brzdy su z druhej ruky) no ja som bol v tom ze sa budu dat kupit nahradne diely na spominane brzdy.. Servisak mi teda vravel ze tam pomoze len nove prasiatko zadne.. Otazka znie je to fakt ze ked odidu tesnenia v prasiatku tak je to na celu vymenu za nove alebo... Dakujem za kazdu odpoved/radu.. Pekny den
Takže zistený problém, po znovu doliatí oleja, následnom stlačení páky sa vysunuli piesty zase len 1mm. z každej strany. Keď som ich zasuval do prasiatka bolo počuť potom aj vidieť vytečenie oleja z pod krytu na vrchu páky. Takže servis.
Shimano používa otvorený systém vo svojich brzdách takže, keď je ho tam prebytok vytečie dierkou na expanznej nádržke alebo, keď sa rozpína. A zas naopak,keď derieš platničky a máš plnú expanzku tak cez tu dierku si naberá vzduch a ako tak sa samé nastavujú voči kotúču. Samozrejme tvoj problém bude asi v nejakej inej netesnosti.
Neviem ako si nájsť poriadnu fotku na páčku z pohľadu bajkera. Ale vyznačil som dierku na deore páčke.
pod plastovým krytom je ešte taká gumenná membrána tak by som sa nebál ho otočiť. Ale celkovo nieje moc dobré otáčať bike hore kolesami na dlhší čas - predsa len vzduch stúpa nahor
Pokiaľ je v brzde optimálne množstvo oleja, tak pod tou membránou sa nenachádza žiadny vzduch.
Takže bicykel môžeš kľudne otčiť. Tá dierka slúži na to aby nad membránou nevznikal pretlak/podtlak.
Ak cez tú dierku vyteká olej, tak je tá membrána deravá.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ďakujem zatiaľ.
https://www.youtube.com/watch?v=9ZYmW8i8TWQ
Nove Shitmana mam len kratko a este som na ne nesiahol, pouzivate ten lievik do odvzdusnovaku?
No nakoniec pisem do tejto temy i ja
a ako to mam pochopit?
Shimano používa otvorený systém vo svojich brzdách takže, keď je ho tam prebytok vytečie dierkou na expanznej nádržke alebo, keď sa rozpína. A zas naopak,keď derieš platničky a máš plnú expanzku tak cez tu dierku si naberá vzduch a ako tak sa samé nastavujú voči kotúču. Samozrejme tvoj problém bude asi v nejakej inej netesnosti.
Asi nejaká novinka. To aby som ho nedával hore kopytami.
pod plastovým krytom je ešte taká gumenná membrána tak by som sa nebál ho otočiť. Ale celkovo nieje moc dobré otáčať bike hore kolesami na dlhší čas - predsa len vzduch stúpa nahor
Takže bicykel môžeš kľudne otčiť. Tá dierka slúži na to aby nad membránou nevznikal pretlak/podtlak.
Ak cez tú dierku vyteká olej, tak je tá membrána deravá.
Tých dôvodov môže byť viacej.