Lokalizácia
Formulár sa odosiela
po 13-14-15 rokoch som opat zacal jazdit, mam novy bike, najazdene cca 500km. posledne jazdy mi uz haprovala prehadzovacka, a pridalo sa k tomu klikanie praveho pedala/kluky... vzdy v zabere a dolnej pozicii to pukne/preskoci, citit to v nohe a aj pocut. robi to hlavne na vacsich "kolieskach" kazety... bolo to v servise, zevraj vsetko v poriadku... cestou domov som to opat citil... moze mat na to vplyv prehadzovacka, alebo skor hladat problem v klukach, oske...? dik

https://imgur.com/a/nquKjZB hore vpravo v rohu kliknut "unmute"
Zobraziť komentár 03.06.2022 - 20:34:07
00
Ja by som skúsil rozobrať pedále vyčistiť a dať novu vazelínu. Mne robilo niečo podobné, síce to nebolo tak počuť ale v nohe som cítil akoby niečo jemne drhlo a taký veľmi slabo počuteľný cinkavý zvuk. Takže rozobral kónusy v pedáloch, všetko vyčistil a odvtedy ni nedrhne ani nepočuť.
Zobraziť komentár 05.06.2022 - 16:26:37
00
Toto moze robit kazeta. Skus dat dole zadne koleso a poskusat ci sa tie jednotlive ozubene kolecka nehybu. Podobny problem mala nedavno priatelka (vyriesil som to podlozkou)
Zobraziť komentár 07.06.2022 - 12:24:00
00
Predpokladam ze si skusal ci nie je vola v pedali.
Mozes si prehodit pedal od kamosa a budes mat hned vylucenu jednu suciastku.
Moze to byt aj povolena miska na strede
Zobraziť komentár 09.06.2022 - 09:31:04
00
U mňa podobné pukanie spôsobovala nedotiahnuté kľuky, síce sa tvárili že sú dotiahnuté, ale stačilo ešte trošku dotiahnuť a prestalo to.
Zobraziť komentár 09.06.2022 - 09:34:48
00
mam podobny problém s tým teda, že to nerobia kľuky ale asi skôr zadný náboj
zadný naboj preto lebo všetko ostatne bolo vymenené, namazané ? kľuky, stredove zloženie, kazeta aj prehadzovačka je uplne nová, sedlovka ani pedále to isto nerobia lebo tie su tiež nové a premazané
z predu to nejde ale tam je tiež všetko menené
... koleso som zhodil a naozaj veľmi mala vôľa tam je, rovnako aj na kazete čiže neviem či to je celé len nabojom poprípade ložiskami v nich
inak to pukanie je len občasné a skôr pri väčšom ťahu po teréne nerovnostiach inak to nepočuť
teoreticky by to mohla byť este pätka ale tu som vylúčil keďže tam je ta vôľa v náboji

čiže otazka znie či vymeniť ložiska alebo rovno vymeniť naboj za lepší, novší model ?
momentalne tam mam Deore M618, 32 dier, centrallock (pevna os 12x142)

pozeral som SLX (FH-M7010), bude stačiť ?
Zobraziť komentár 16.08.2022 - 21:40:15
00
Kup nieco na priemyselnych loziskach.
Shimano ma iba konusy.
Ak jazdis teren tak daky novatec napr
Zobraziť komentár 17.08.2022 - 11:46:35
01
arrow_leftsalamoon napísal:
po 13-14-15 rokoch som opat zacal jazdit, mam novy bike, najazdene cca 500km. posledne jazdy mi uz haprovala prehadzovacka, a pridalo sa k tomu klikanie praveho pedala/kluky... vzdy v zabere a dolnej pozicii to pukne/preskoci, citit to v nohe a aj pocut. robi to hlavne na vacsich "kolieskach" kazety... bolo to v servise, zevraj vsetko v poriadku... cestou domov som to opat citil... moze mat na to vplyv prehadzovacka, alebo skor hladat problem v klukach, oske...? dik

https://imgur.com/a/nquKjZB hore vpravo v rohu kliknut "unmute"

Podobný problém som mala. Závit na šrubu v klukach som mala strhnutý. Šruba bola normálne zatiahnuta a časom akoby odpadlo z toho závitu a začalo také zvláštne pukanie v klukach... Nakoniec, keď som chcela ešte viac dotiahnuť šrubu zrazu preskočil závit a už som vedela, kde bol problém toho pukania... Dala som dole šrubu a pukanie sa o dosť zminimalizovalo.
(Keď som dávala 1-krat dole prevodník, šruba bola zapečená, podarilo sa mi ju dať dole, všetko sa zdalo v poriadku a až po 3mesiacoch mi akoby odpadol zvyšok závitu a nastalo čudné pukanie a bolo preto, že som mala slabo dotiahnutú šrubu.
Zobraziť komentár 24.08.2022 - 22:34:07
00
keyboard_arrow_up