Caute, chcem napisat par skusenosti s touto vidlou. Mal som ju na novom biku a po prvej jazde zacal unikat olej cez charger( lock out) takze po par dnoch isla na reklamacku, kde zistili, ze je vadny charger a musia ho vymenit. Teraz mi dali nahradnu Piku a po prvej jazde zacal pre zmenu olej unikat od spodu cez gufera, mal som slzu az dole na nohe vidly, nic strasne, ale 2 Piky a obidve takyto problem, to som necakal pri takejto High end vidle, hlavne po tych skvelych recenziach a som dost sklamany. Predtym som jazdil par mesiacov zatracovany Fox Evolution a ten ani kvapku a to dostaval obcas pekne na budku. Ma niekto podobny problem s unikom oleja?
podla mna ti chodi dobre, o tom nadstavovanie pomalej kompresie je aby pri napr. dobrzdovani drzala v co najmensom zdvihu, ale pri vacsom naraze prepruzila. Skus na nu tlacit pomaly a potom viac razantne a uvidis rozdiel
K tuhosti kompresie na RC sa z videa vyjadriť neviem ale ten rebound máš ako nastavený? Tá vidla slušne kope v oboch prípadoch. Ak by si ju nevedel utlmiť (nie je rozdiel medzi max a min reboundom) je to ďalší znak, že Charger nie je v poriadku.
Bola nastavena na velmi rychlom odskoku, teraz som ju skusal na min a max a je ta vyrazny rozdiel. Na tom videu som riesil to, ci je alebo nie je charger "v prdeli". Ale ked uz viac ludi napisalo, ze to je normalne (cyklozitny), tak to asi bude normalne a ja len od toho cakam vacsiu tuhost. Neriesil by som to, keby som nemal pocit, ze za nova bola tvrdsia pri max kompresii. Teraz som uz z toho tak vyflashovany , ze si nie som isty. Najviac mi prislo cudne, ze kamos dal s chargrom na max doraz.
Preco? Tak intuitivne by som ocakaval, ze ked dam charger do max lock polohy, tak stuhne (ako do locku na klasickej vidle), ale asi bude problem vo mne a len neviem ako funguje charger damper.
stealth: myslis tu packu hore na korunke ? To by podla malo takto fungovat, aspon na starej Pike, ked som skocil z vyssieho obrubnika na doraz, tak po pritiahnuti uz to bolo ok. Mala by to byt kompresia... ak to teda nezmenili uplne.
stealth
nestuhne
pisal si, ze davas dorazy, ked zatlacis na rajdy - doraz podla mna vyzera inac
dohodni sa s nejakym bajkerom v okoli s pike a porovnaj si (pike) ...
stealth: myslis tu packu hore na korunke ? To by podla malo takto fungovat, aspon na starej Pike, ked som skocil z vyssieho obrubnika na doraz, tak po pritiahnuti uz to bolo ok. Mala by to byt kompresia... ak to teda nezmenili uplne.
Stará a nová Pike je úplne o niečom inom, určite by som neporovnával.
stealth
nestuhne
N to aby som dal doraz ju potrebujem mat nasadenu na biku. Takto rukami to nepojde ja viem co je doraz a viem ze tamto doraz nie je .
A ano, rebound ide v pohode. Tak budem verit, ze to je v poriadku. Jedine, ako pise KinDo, skusim potom niekoho najst a porovnat si
ak si dobre pametam na kamosovom strive ked som sa trosku vozil s pikou RC tak ta najtvrdsia poloha na nej nebola taka tvrda ako u mojej RCT3 , ale na jazdenie to ani nevyuzivam maximalne propedal hore kopcom a na tej urovni to u tej RC minimalne bolo....
Forum to dako prerobilo, lebo chlapci /z avalanche/ sice vedia robit cartridge, ale nevedia robit url linky , skus takto
"http://www.avalanchedownhillracing.com/Rock%20Shox/Pike%20Open%20Bath%20Cartridge%20Kit.htm"
Cez víkend som rozobral moju Pike RCT3 - bežný jednoduchý servis (prečistiť, premazať). Keď som ju už mal rozobranú ,,preštudoval" som, čo sa dalo a tu by som vypichol tlmič: naprázdno chodí tlmič (spodné tiahlo) pri prepínaní 3. polôh (RCT3) výrazne ináč (asi tak ako od toho očakával stealth) - otvorený = hladký chod; stredná poloha = výrazný nárast odporu; ,,zatvorený" (naschvál píšem úvodzovky ) = veľmi silný odpor tiahla piestu pri zasúvaní.
Po poskladaní vidlice, nafúkaní a založení do rámu funguje pomalá kompresia (po privieraní) vlažnejšie ako v rozobratom stave ,,na prázdno"...takže tak
Ja by som dodal, že aj fail sam pre seba - veľa krát sa mi stalo na spoločných výjazdoch, že ľudia si pri uphille privrú tlmič aj vidlu a dolu trailom to zistia tak v polke (že niečo nieje košer), alebo až na konci...locknúť vidlu a tak (omylom) dropnúť väčší skok na začiatku trailu asi by zabolelo peňaženku...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
nestuhne
Stará a nová Pike je úplne o niečom inom, určite by som neporovnával.
nestuhne
N to aby som dal doraz ju potrebujem mat nasadenu na biku. Takto rukami to nepojde
A ano, rebound ide v pohode. Tak budem verit, ze to je v poriadku. Jedine, ako pise KinDo, skusim potom niekoho najst a porovnat si
"http://www.avalanchedownhillracing.com/Rock%20Shox/Pike%20Open%20Bath%20Cartridge%20Kit.htm"
prerobil som to na takyto link a malo by to byt ok
Po poskladaní vidlice, nafúkaní a založení do rámu funguje pomalá kompresia (po privieraní) vlažnejšie ako v rozobratom stave ,,na prázdno"...takže tak