planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
Caute dneska som odvzdošnoval brzdu robil som to už veľa krat ale dnes ked som to robil tak mi vobec nevichadzali bublinky hore neviem vobec preco kedze som to robil rovnako ako minule
peter120 zabudol si na pruzinku v XT/XTR packe - shimanu to posledne roky dobre praska. pridal by som aj xtr kazetu na microspline orechu ku ktorej museli zacat pridavat tunucku podlozku. ta vie vydavat tiez zvuky hodne top sady. ale ten ich nehlucny naboj bol asi najvacsi fail. akoby im inzinieri odisli do dochodku a od x000 sad tam robia dake manga deti.
mal som M6000 po velkom sklamani z M8000. M6000 mali klasicke piesty a tam ten pumpovaci efekt bol vyrazne mensi. dalo sa snimi jazdit. ALE jeden piest v strmeni chodil akosi divne - neskor som si vsimol, ked boli viac vysunute platnicky ze ide krivo. nedal sa ani zatlacit. nasiel som si na to taky pohyb ked som ho najprv zrovnal az potom tlacil. do roka zacal tiect. piesty v packach tiekli tiez, tak sli brzdy nie na reklamaciu ale rovno do kosa, nemal som na shimano uz nervy. ak im ide aj keramika tak sikmo, tak jasne ze praske.
jedneho casu tu boli vyhlasene aj 520 strmene ako ppci brzdy. mozno tak nove. z kazdej strany som potom pocuval ako tecu snad odvsadial.
Dikes to vyzera dobre za tu sumu ale paky by som nechal XT 8100 pretože chcem zistiť či to skonči. Ale asi az v zime hoc je dobra cena 4piest v predu využijem a 2piest v zadu na xc az až.
ja som mal 6120/6100 teraz mám 7120tky a s oboma som bol spokojný, jazdím aj v zime
ale verím tomu čo sa tu píše lebo par krát sa mi stalo na prednej brzde že ta páčka zmäkla na pár sekúnd a potom zas šla normálne (v zime)
Gusto0 vzhladom k poctu predanych "nahradnych" 2/4piestov na ebay, to vyzera ze praskajuce piesty je brutalne rozsireny problem.
Snad este horsie ako ultegry kluky japonska kvalita no
.....za ostatných 6 rokov som na endurových ebajkoch najazdil 16000 km.Všetky mali Shimano brzdy rôznych modelov.Okrem platničiek,kotučov a kvapaliny som nič nemenil.tak teda neviem kde soudruzi udelali chybu
No ja tiež síce poznám tento problém aj som sa s ním stretol, ale na mojich stávajúcich XT-čkach M8100 ho nejak nepozorujem pri bežnom zimnom jazdení( teda nejazdím pri -20*C)
Caute,
neviete niekto poradit, menil som Tektro brzdy co boli na biku od vyrobcu za Shimano a mam pocit ze zadny strmen je trochu vyssie ako by mal byt (v predu mam iny strmen takze to neviem porovnat), jeto mozne? Pripadne by pomohlo vymenit ten adaprer? Len neviem za aky, Shimano PM/FM na 180mm kotuc som nenasiel.
Dik
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Boha uz som zistil co je... oba male piesty f prdeli
Tu kupene, dnes ich roztahujem montpakou aby som dal metaliky... a ze co to nejde
Ani rok to nevydrzalo, a pondelok kupil som este 1 prasa dozadu..
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2334524.m570.l1313&_nkw=7120+piston&_sacat=0&LH_TitleDesc=1&_odkw=++7120+piston&_osacat=0&_sop=15
Vidim ze shimano dlhorocne k*rvi nielen ultegry kluky, aj brzdy...
To vyznelo ako za trest. No pokial sa nemylim, uspech Shigur je prave v magurackej hadici s vacsim priemerom a pevnostou.
mal som M6000 po velkom sklamani z M8000. M6000 mali klasicke piesty a tam ten pumpovaci efekt bol vyrazne mensi. dalo sa snimi jazdit. ALE jeden piest v strmeni chodil akosi divne - neskor som si vsimol, ked boli viac vysunute platnicky ze ide krivo. nedal sa ani zatlacit. nasiel som si na to taky pohyb ked som ho najprv zrovnal az potom tlacil. do roka zacal tiect. piesty v packach tiekli tiez, tak sli brzdy nie na reklamaciu ale rovno do kosa, nemal som na shimano uz nervy. ak im ide aj keramika tak sikmo, tak jasne ze praske.
jedneho casu tu boli vyhlasene aj 520 strmene ako ppci brzdy. mozno tak nove. z kazdej strany som potom pocuval ako tecu snad odvsadial.
https://www.bike-components.de/en/Magura/MT-Trail-Sport-Carbotecture-Disc-Brake-Set-p57338/
MT5 so 4-piestom vzadu stoja okolo 140eur, ale s 2-finger packou
https://r2-bike.com/MAGURA-MT5-Set-Disc-Brake
Keby som si dokazal rozumne zdovodnit preco su moje 520tka v predu a 8100 vzadu s packami ZEE zle brzdy,uz by som sa tesil na nove MT-Trail-sport
https://www.bike-components.de/en/Magura/MT-Trail-Sport-Carbotecture-Disc-Brake-Set-p57338/
MT5 so 4-piestom vzadu stoja okolo 140eur, ale s 2-finger packou
https://r2-bike.com/MAGURA-MT5-Set-Disc-Brake
Dikes to vyzera dobre za tu sumu ale paky by som nechal XT 8100 pretože chcem zistiť či to skonči. Ale asi az v zime hoc je dobra cena 4piest v predu využijem a 2piest v zadu na xc az až.
ale verím tomu čo sa tu píše lebo par krát sa mi stalo na prednej brzde že ta páčka zmäkla na pár sekúnd a potom zas šla normálne (v zime)
Snad este horsie ako ultegry kluky
neviete niekto poradit, menil som Tektro brzdy co boli na biku od vyrobcu za Shimano a mam pocit ze zadny strmen je trochu vyssie ako by mal byt (v predu mam iny strmen takze to neviem porovnat), jeto mozne? Pripadne by pomohlo vymenit ten adaprer? Len neviem za aky, Shimano PM/FM na 180mm kotuc som nenasiel.
Dik