Kategórie
Bike-tech
savings Shimano TL-BR002 lievik pre cestné radenie typu ST
9,90 €
savings
MOC 15,99 €
savings Shimano TL-BR003 lievik na odvzdušnenie MTB brzdy
6,69 €
savings
MOC 14,99 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 500 ml
12,59 €
savings
MOC 20,99 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 1 l
14,19 €
savings
MOC 30,90 €
Akcia -15% Cyclo tools Dot Brake Fluid brzdová kvapalina, 125 ml
6,89 €
-15%
MOC 8,09 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 100 ml
6,49 €
savings
MOC 12,99 €
kfero si sa za 20 stran dostal od tvrdej brzdy k makkej pake?
Nie nemusiš ale ako klesajú dosky doplňam 1x a osvedcilo sa mi to
Ale samozrejme nieje to potrebné.
Ak máš sací otvor na opačnej strane ako je zvyšok kvapaliny v páke, asi ostáva len doplniť nádržku......
- opotrebenie dosticiek ma eliminovat natlacenie novej kvapaliny s rezervoara...
- ak ti namiesto kvapaliny nasalo bublinku,chod je dlhsi a paka makka lebo stláčas vzduch v systeme
- platnicky nevracia spat tesnenie okolo piestikov, ale pruzina v pake pod piestikom az do okamihu kedy sa tesnenie piestiku nepresunie nad/za otvor do expanzky..ak piestik este pokracuje vo vratnom pohybe, tak po odkryti tohoto otvoru si pricucne kvapaliny...
thats all
Nie, nie. Jedná sa o iný bicykel, iné brzdy, iná ťažkosť.
Za rok ten istý problém s mäkkou páčkou. Už raz v rámci záruky menené (kúpene) platničky na zadnej brzde, no mne sa to nepozdáva. Ja som na inom bicykli mal menej kvapaliny a brzdy boli mäkké, pri opotrebovaných platničkách, páčka mala stále rovnaký chod. Preto som sa obratil na fórum, a či uvažujem správne, že rezervoár slúži na elimináciu opotrebovania platničiek. Nechce sa mi to "študovať".
Skúsenosť: Keď sme kupovali bicykel, pýtal som sa na brzdy. Brzdy vyzerali ako Shimano, no nemali žiadne logo. Predavač tvrdil, že sú Shimano, ale že tam nie je logo. Bolo to v čase nedostupnosti komponentov.
Otázka: Prečo takto zavádzajú zákazníkov? Odpoveď nech si každý dá sám.
P.S. Reklamovali sme aj stredové zloženie. Pukanie. Zaujímavé je to, že toto neuznali ako reklamáciu, ale zvalili to na spotrebný materiál (opotrebovanie), a že to nepodlieha záruke. Môj názor je, že aj to mali riešiť v rámci záruky, resp. reklamácie. Stredové zloženie priradiť k napr. plášťom, brz. platničkám, na zamyslenie. Vymenené za poplatok za kvalitnejšie Shimano. Takéto nepodarky ba som čakal u bicykla kúpeného v hypermarkete pred 20 rokmi, nie v špecializovanej predajni.
Predpokladam ze bol zavzdusneny system a pri roztahovani piestikov pred vymenou kolies (rozne opotrebovane kotuce
Skusal som doliat cez lievik ale uz som ju nedokazal spravne natlakovat, takze den na to som odjazdil pretek s brzdou ktoru som pred pouzitim musel 3-4 stlaceniami napumpovat aby sa chytila
Predvcerom som komplet vymenil olej sposobom ze som odspodu tlacil cisty olej cez striekacku do bleed portu na prasati ..zamer bol len odvzdusnit ale az potom som zistil aky znecisteny je stary olej tak som to opakoval az dokym nebol olej uplne cisty. Nebol to idealny sposob ale tak co uz.
Brzda teraz funguje uspokojivo.
A teda moja otazka co s tou pakou, treba nieco vymenit tu? Aby sa unik oleja uz neopakoval?
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
A diel dostupny na MTBkeri..
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/diely-a-adaptery/shimano-membrana-olejovej-nadrzky-pre-bl-m9100-p213224.html
ono ked dotka casom nabera vodu asi aj zvacsuje svoj objem, ci?