Kategórie
Bike-tech
savings Shimano TL-BR002 lievik pre cestné radenie typu ST
9,90 €
savings
MOC 15,99 €
savings Shimano TL-BR003 lievik na odvzdušnenie MTB brzdy
6,69 €
savings
MOC 14,99 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 1 l
14,19 €
savings
MOC 30,90 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 100 ml
6,49 €
savings
MOC 12,99 €
Akcia -15% Cyclo tools Dot Brake Fluid brzdová kvapalina, 125 ml
6,89 €
-15%
MOC 8,09 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 500 ml
12,59 €
savings
MOC 20,99 €
Zadnú brzdu som odvzdusnil, nahodil platne a po napumpovani paky sa platničky vysunu tak, že medzi nimi a kotučom je extremne malá medzera a samozrejme sa to nedá nastaviť tak, aby to nešuchalo (jemne šuchanie by som akceptoval, ale toto je až drhnutie).
Odvzdušnoval som to niekolko krát, rozobral som už aj prasa, vyčistil a premazal piestiky no bez zmeny. Platničky sú tak na 50% životnosti, ale skúšal som to aj s úplne novymi. Vysledok stále rovnaký. Paka po napumpovani ma dosť krátky chod.
Už som do toho investoval niekoľko hodín času a začína ma to pekne štvať.
Neviete čo s tým môže byť?
Ak sú zbrúsené šikmo a chce dať nové, doporučujem zafrézovať úchyt brzdy na ráme/vidlici.
Silno zvazujem ze rozoberiem to prasa ale nikdy som to nerobil tak neviem ci sa tam moze pri tom nieco pototo alebo je to len lego.
Nie o podobne ako tu ale mne idu ine dva piesty
https://youtube.com/shorts/gJFJ5V2mqNk?si=UW34SWBMWl9MqL7q
On to nejak vyriesil ale nie je pisane ako
https://youtube.com/shorts/KR-eJwAfV1I?si=-knAHwPiV80z5KB5
Skusil som vymenit celu packu a stale nic..nachvilku sa chyti a potom zase zmakne..
Co by stalo za pokus? Olej som menil, akoze mozno robim nieco zle ale aj na zadnej som menil mechurik v packe a ta teraz ide skoro ako nova..
Rozobrat strmen a vycistit?
Vyskusat skratit hadicu a skusit dat novy trn a olivu?
Zaujimavy je aj zvuk pri pomalom namackavani paky, zo strmena ide taky vrzgavy zvuk..na zadnej ani na druhom biku kde mam tiez XT mi to nerobi..
bladerunner hmm dufam ze nie..ale ak ano, vraj neexistuju nahradne?
Ja viem, aj tak to budeš potom čistiť, ale ja čistím aj pred. Wédečko ako čistič a vyfúkanie kompresorom...
A tesnenia vyberám aj vkladám zapatlané olejom. Však to poznáš z partnerského života