Lokalizácia
Formulár sa odosiela
na vzduchový piestik ide modrý Fox Float fluid obj.č. FOX 025-03-002 ,u nás sa dá zohnať asi len cez Slovkolex- vypustíš tlak,odkrútiš tú maticu s ventilom(toto je trochu problém,tá matica má rozmer na klúč 28,2 mm-ach tie USA rozmery v palcoch ...
http://www.mojostore.co.uk/acatalog/Fox_Fluids.html#a025_2d03_2d002
Zobraziť komentár 22.08.2013 - 12:41:01
00
Ad kľúč: mám len jeden metrický kľúč, osústružené skosenie dole zvonku, ktorý som používal už na PACE (rozmer z pamäti neviem, zrejme tých 28mm), a ten pasuje bez problémov na 2012 Fox 32 Talas RLC FIT.
Zobraziť komentár 22.08.2013 - 13:01:47
00
32 bude mať tú maticu menšiu (tenšie nohy-menšia matica),ale nie som si istý-odmeriam kamošovu,keď sa zastaví
Zobraziť komentár 22.08.2013 - 13:12:14
00
mate niekto skusenost s 80w syntetikou ako nahradou za fox float fluid?. takisto neslo by len vysrobovat ten autoventil a naliat to tadial striekackou? narazil som na taketo pekne video od PUSH. tam to maju bez pridaneho oleja :D
Zobraziť komentár 22.08.2013 - 14:09:45
00
Tak a teraz som už naštvaný-nedalo mi,tak som zbehol do železiarstva kúpiť 28 mm orech na golu,že pozriem,kolko oleja je na vzduchovom piestiku-po 3/4 roku bežného vozenia sa len tak po Karpatoch tam nebolo nič-obr.č.1
keďže nemám doma ten modrý Fox Fluid,dal som tam zatial 20 ml zeleného Fox 10wt oleja určeného na mazanie vonkajších nôh-obr.č.2
Je to sila,že vidla v cene 1140 Eur nemá olej ,tam kde treba-možnosti sú len dve,č.1 je že tesnenie piestika prepúšťa,olej pretiekol do vonkajších nôh, č.2 je že ho tam pri skladaní "zabudli" naliať.
Obidve možnosti sú v tejto cenovej kategórii neprijatelné-idem to reklamovať-divné je ale to,že tlak držala stále rovnako,dúfam teda že to je možnosť č.2
egze:ak nemáš gola klúč 28,kludne sa zastav,môžme pozrieť,či aj tvoja vidla nemá suchoty

Prílohy:

SAM_0070.JPG
SAM_0070.JPG 225.05 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 22.08.2013 - 14:44:49
01
prefíkaná líška :D
Zobraziť komentár 22.08.2013 - 16:16:35
00
Inak Dano5, neviem presne ako ziskavas "hodnoty" tych naplni ale ak mas 2013 Float 34 s FIT patronou tak do noh ma ist po 30ml Fox Green 10wt a do vzduchoveho piestu 5ml Float Fluid. Samozrejme ked chces zvysist progresivitu, mozes pridat, ale skok z 5 na 20 mi pride dost.

Zdroj:
http://service.foxracingshox.com/consumers/Content/Service/oil_volumes.htm
Zobraziť komentár 22.08.2013 - 17:03:34
00
Dano skôr to vidím na možnosť číslo dva. Tiež som tam takmer nič nenašiel.

Ešte ma napadá jedná neprípustná možnosť a tá vysvetľuje aj ten tmavý olej (s fluidom). Možno omylom dali ten Fluid nie hore na piestik ale do vonkaších nôh a mazania. Len som si teraz nie celkom istý, či ten tmavší olej vytiekol z ľavej nohy.

Už som sa stretol so sériou 2012 vidlíc ktoré mali namiesto mazacieho oleja vo vonk. nohách veľmi veľa oleja na vzduchovom piestiku. Toto bolo však oveľa horšie, nakoľko vnútrné nohy behali v púzdrach nasucho. Prípad, že na piestiku nemáš olej je ešte ten šťastnejší. No a tesnenie na pieste určite olej neprepúšťa. :)
Zobraziť komentár 22.08.2013 - 18:45:34
00
Ferisko:hodnoty náplní sú bežne dostupné vo Fox manuáloch,samozrejme že do vonkajších nôh som dal po 30 ml Fox green 10wt (servis pred 2 mesiacmi),ten vzduchový piestik som pozrel až dnes-keďže tam bolo len pár kvapiek,doplnil som presne 20 ml-budem to občas kontrolovať,ak tam bude za cca 2 mesiace menej,potom je to jasné-ak nie,budem len rád,Lapierre,bodaj by si mal pravdu.
Bol som teraz pojazdiť-chod sa výrazne zmenil-odtrh výrazne klesol-žehlenie je doslova maslové,progresivita výrazne stúpla,celkový prejav je teraz taký,že "vyžehlí aj mravca" a na doraz nechodí-je to o hodne lepšie,ako predtým.
Zobraziť komentár 22.08.2013 - 19:55:01
00
tak moja floata 34 160mm ma za sebou vymenu oleja v nohach po 1200km. dopadlo to presne ako spominal @peterg ze tam vobec nebolo 30+30ml oleja ako malo byt. zaskocili ma 2 veci - strasny bordel v oleji lavej nohy oproti pravej, a ze som nasiel druhu tu pruzinku co je na stierke zvonku vnutri pod penovym kruzkom. teda mi po rozobrati ostali 3... ma to tak byt alebo to inzinieri vo foxe tam zabudli a mohlo to sposobit aj viac bordelu v oleji?

Pokial viem, na prachovej stierke by mali byt dve pruziny, jedna z vonku, ktoru je normalne vidno, druha zvnutra a v gufere je jedna pruzina zvnutra, teda 3 pruziny na nohu. Co sa tyka oleja, mne z Boxxery z jednej nohy skoro ziadny nevytiekol, nakolko bol zgrcnuty ako zrazene mlieko, v druhej bol uplne sedy, dokonca boli aj sopy po vode.. Nuz s olejom sa v tych vidlach deje kadeco.
Zobraziť komentár 23.08.2013 - 01:54:50
00
Sparxxx, nemyslíš, že Rock Shox môže mať úplne iné tesnenia ako FOX?
Zobraziť komentár 23.08.2013 - 07:05:12
00

Ani nie, predsa len, gufero je gufero a prachova stierka je vlastne gufero s tou pridanou castou vycuhujucou vonku :D neviem ako to mam nazvat :)
Zobraziť komentár 23.08.2013 - 10:31:38
00

Ale ako sa tak divam, ged zadam do googla fox 40 seal kit, tak v ich balicku su len prachove stierky s penovymi kruzkami, oproti tomu RS ma gufera, penove kruzky a prachove sietky. Podla toho by teda pre jednu nohu mali byt 2 pruziny, z vonku a zvnutra tej stierky.
Zobraziť komentár 23.08.2013 - 10:35:18
01
... Obidve možnosti sú v tejto cenovej kategórii neprijatelné-idem to reklamovať ...

Tak treba, lebo co si uz dnes niektori vyrobci coraz castejsie dovoluju ... az to nie je pekne.
Zobraziť komentár 23.08.2013 - 14:27:46
00
Ale ako sa tak divam, ged zadam do googla fox 40 seal kit, tak v ich balicku su len prachove stierky s penovymi kruzkami, oproti tomu RS ma gufera, penove kruzky a prachove sietky. Podla toho by teda pre jednu nohu mali byt 2 pruziny, z vonku a zvnutra tej stierky.

Ešteže tam to gufero nie je. Nechápem načo je v takej RS. Zbytočne zvyšuje trenie a odtrh.
Pochopím, že je v takej marzocchi v ktorej sa dá progresivita vidlice ovplyvniť tlakom vzduchu nad olejom a tak drží to gufero olej, tam kde má byť. Takže Fox má len dve pružinky na gufere/prachovke/stieraku ... volajme to ako chceme, je to len slovičkárenie a spĺňa to funkcie všetkého. ;)
Zobraziť komentár 23.08.2013 - 18:29:41
00
keyboard_arrow_up