cavte idem menit komplet ložiská na ráme giant reign, a by ma zaujimalo ci je to mozne vymenit aj doma na kolene alebo to treba dat do servisu. Ci sa tie loziska z rámu daju nejako setrne vytiahnut a ci sa daju dat nove v pohode dnu.
Ake loziska kupit do kolies s oznacenim: Bontrager alloy, utesnené ložiská, alloy axle, 6-bolt, Boost110, 15 mm pevná oska;Bontrager alloy, seal? Zvládnem to aj sam? Dik
Ahoj, zver to radšej servisu, pokiaľ nevieš vyhľadať konkrétny typ náboja a presné označenie ložísk, určených pre ten typ. Treba na to aj vhodné náradie.
Este by som doplnil otazku:
Ako som rozoberal naboj Novatec D042SB tak oska bola zadreta o orech a tak sa orech len tak nedal odmontovat. Podarilo za to az po aplikacii hojneho mnozstva demontazneho oleja a za pouzitia gumeneho kladiva. Ten demontzni olej ale evidentne zatiekol aj do loziska a teraz sa loziska na orechu tocia uplne bez odporu. Co znie na prve pocutie fajn. Len nie som si isty ci to mam tak nechat ci to neznizi zivotnost loziska. Moze demontazni olej vymit vazelinu alebo inak ju degradovat? Resp poskodit lozisko? Predsa len je navrhnuty na ine ucely a nie na mazanie loziska.
ložisko sa dá otvoriť a doplniť vazelinu, tu krytku opatrne podpač ihlou, vystriekaj čističom a natlač novu vazelinku a zatlač s5 tu krytku netreba dávať ani ložisko von z náboja...
bežne tak robím stred aj čapy rámu...ak je ložisko v poriadku , nemá volu a pod
To ano...aj ja to bezne robim...na 2rs loziskach to ide obycajne vybrat ihlou od striekacky...ale na tychto 2ru sa mi to nepodarilo...tie krytky su nejake masivnejsie
Ja tenkým nozikom podvazim,alebo takym zubarskym.nastrojom ,co ma z jednej strany ostry koniec a z druhej taky plochy.. srobovacie stredy sa daju takto udrzat dlho pri zivote,BB30 od FSA uz takto zije u mna 7 rokov,jazdi teraz hlavne v zime
Nakoniec sa podarilo tesnenie dostat von s nozikom s tenkou cepelou (tie odlamovacie). Aj by som isiel cestou doplnenia vazeliny ale k tomu vnnutornemu lozisku v orechu sa nedostanem. Takze EZO isli von z orecha a pojdu tam SKF.
Zdravím, všimol som si, že sa to tu rozoberá. Nedávno som si objednával práve tie SKF 28-15-7mm 6902 RS. Bral som niečo aj tu z Mtbikeru, objednal som si aj tie EZO pre istotu. Porovnal som to, čo sa týka chodu len tak v ruke, cítiť, že tie SKF idú ľahšie len veľmi málo, je to skoro na rovnako. Neviem, či to je smerodajné ako dobre točia len tak v ruke, no ak je ten rozdiel skoro zanedbatelný, je otázne, či sa tie SKF oplatia, kedže stoja takmer 2x.
som si myslel ze vybabrem s hollowtech 2 stredom. a kupim len loziska ktore vymenim. ale shimano ma iba 6mm hrube loziska. vsetky ostatne su 7mm a to 6 mm stoji tolko co cely novy stred. aspon som sa na sebe pobavil.
mal som iny stred ale rovnaky princip - krytky som dokonca nemusel ani upravovat - skusenost je taka ze tie krytky sa kus vyderu, vymackaju ... aj ked loziska vymenis uz nefunguju akoby mali - staci zmoknut a stred je v prdeli. minuly rok som tak loziska menil 3x. bolo to lacne a robota tak na pol hodky ale nebavilo ma sa stym babrat.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ahoj, zver to radšej servisu, pokiaľ nevieš vyhľadať konkrétny typ náboja a presné označenie ložísk, určených pre ten typ. Treba na to aj vhodné náradie.
Este by som doplnil otazku:
Ako som rozoberal naboj Novatec D042SB tak oska bola zadreta o orech a tak sa orech len tak nedal odmontovat. Podarilo za to az po aplikacii hojneho mnozstva demontazneho oleja a za pouzitia gumeneho kladiva. Ten demontzni olej ale evidentne zatiekol aj do loziska a teraz sa loziska na orechu tocia uplne bez odporu. Co znie na prve pocutie fajn. Len nie som si isty ci to mam tak nechat ci to neznizi zivotnost loziska. Moze demontazni olej vymit vazelinu alebo inak ju degradovat? Resp poskodit lozisko? Predsa len je navrhnuty na ine ucely a nie na mazanie loziska.
bežne tak robím stred aj čapy rámu...ak je ložisko v poriadku , nemá volu a pod
Dakujem za rady
Ako môže byť bezkontaktné ložisko?
https://www.mtbiker.sk/clanky/8590/vymena-lozisk-hollowtech-ii.html
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/stredove-zlozenia/loziska/fsa-plastova-krytka-loziska-ms185-pre-megaexo-24mm-prava-strana.html
FSA MS185xBB90 plastová krytka ložiska, pravá
6,19 €
Jo doba sa zmenila a dnes uz nema cenu sa s tym babrat
Aj Trek ma tenke krytky vhodne pre HTII. V cene loziska.
https://www.tritoncycles.co.uk/components-c9/bottom-brackets-c66/bb90-bb95-bearing-spacer-seal-p16025