prosim Vas o pomoc a otvorene oci.
zo vcera na dnes, v noci bol v Kosiciach odcudzeny novy nejazdeny cannondale RZ120 z predajne ISAKO.
Je to model 2010 RZ 120 (onetwenty) 1 velkost L, vyrobne cislo U067408.

keby Vam niekto taky ponukal, alebo by ste si vsimli, ze znenazdajky niekto k takemu prisiel, dajte nam prosim vediet.
budeme vdacni za kazdu informaciu.
Ja?No!
isako.sk
13.04.2010 - 21:46:27
00
Nechcel som to takto otocit, ale uz je tu zase kradnuty bike. Mne uz ukradli tri. Iste nie som sam s takou skusenostou. Rad by som vas uistil, ze v taky cas som bol zastancom neskutocne krutych opatreni. Poziadavka dokladu pri prijme biku do servisu - ja by som v taky cas pozadoval podobny doklad aj ked si pride kupit pivo. Mimochodom pamatam ked sa po roku 1989 viac otvorili hranice s Rakuskom tak pri navrate domov pozadovali Rakuski colnici doklady aj napr. k vodnym lyziam (konkretny pripad kosicana co si odsedel par dni v rakuskej base, pretoze ho nemal - po doruceni ho pustili).
14.04.2010 - 07:46:13
00
prosim Vas o pomoc a otvorene oci.
zo vcera na dnes, v noci bol v Kosiciach odcudzeny novy nejazdeny cannondale RZ120 z predajne ISAKO.
Je to model 2010 RZ 120 (onetwenty) 1 velkost L, vyrobne cislo U067408.

keby Vam niekto taky ponukal, alebo by ste si vsimli, ze znenazdajky niekto k takemu prisiel, dajte nam prosim vediet.
budeme vdacni za kazdu informaciu.
Ja?No!


Mrzí ma, že vám ukradli bike, to neprajem nikomu!!!

Viem, že teraz budem zlý, ale koho si chcel vlastne týmto príspevkom osloviť? Žeby nejakých vašich potenciálnych zákazníkov?
A ty si myslíš že by ti niekto z nich, aj keby ho videl, dá vedieť, keď si mu predtým nepreukázal, že ten bike bol naozaj váš a že ste sa k nemu dostali legálne?
No a aj keby, tak ešte stále sa môže vyhovoriť na to, že ste ho nekúpili od (alebo cez) neho, tak vám predsa nemá čo pomáhať!
Takto majú fungovať v praxi tie pravidlá, čo si vymyslel?

Tak veľa šťastia, a aj v tom vašom podnikaní!
21.05.2010 - 01:45:08
00
ty si myslíš že by ti niekto z nich, aj keby ho videl, dá vedieť, keď si mu predtým nepreukázal, že ten bike bol naozaj váš a že ste sa k nemu dostali legálne?


No neviem načo toľko zlosti, ale toto podla mna stačí:
Je to model 2010 RZ 120 (onetwenty) 1 velkost L, vyrobne cislo U067408.
21.05.2010 - 12:41:11
00
A čo má na tom stačiť?

To, že niekto vie aký bike mu ukradli a pozná jeho výrobné číslo ešte neznamená, že sa k nemu dostal legálne, aj napriek tomu že je predajca značky a autorizovaný servis. Aj oni si môžu zadovážiť tovar rôznym spôsobom!

Tieto pravidlá vymyslel Ja?No!, nie ja!!! Tak ak chce od niekoho pomoc alebo službu, mal by sa nimi aj on riadiť! Ja chcem týmto len poukázať na ich nezmyseľnosť!

Myslíš, že ten pán, čo si chcel zoservisovať u nich bike nevedel aký bike vlastní a ake je jeho výrobné číslo? A pomohlo mu to? Dočkal sa u nich služby? Ani náhodou!

No a na záver, ja netvrdím, že majú servisovať ukradnuté biky, ale v žiadnom prípade by sa takto nemali správať k zákazníkom! Myslím, že to tu už bolo písané, mali by bike pekne prevziať, ak majú podozrenie na kradnutý prelustrovať ho a v prípade, že sa to potvrdí, neservisovať a dať podnet na políciu! A že nebol kupovaný u nich? Čo je to potom za autorizovaný servis? Cannondale celosvetovo zaručuje servis v hociktorom autorizovanom servise a asi ako David napísal, aj bez predkladania dokladov.

Aha zabudol som, my sme na Slovensku!
21.05.2010 - 18:00:19
00
Napadá ma jedno príslovie , Ako sa do hory volá tak sa z hory ozýva.
Počítajte so mnou , ak ho budem vidieť , dám Vám "isto"vedieť , že som ho zazrel.
21.05.2010 - 18:59:20
00
Cicamica suhlas :y: A len tak na okraj. O ukradnutom biku nieco nove ?
21.05.2010 - 20:22:14
00
hmm dnes som jeden cannon stretol v lese.. full to bol určite, ale bolo to v zjazde takže si niesom istý, design ale cca v rýchlosti sedel.. tá lefty sa proste neprehliadne už z dialky tak človek zaostrí :)
a tak som si uvedomil že čo ako ja teraz? mám týpka zastaviť? "Ahoj, prosím ťa kukám že máš CD a tie sa kradnú, možem si pozrieť číslo rámu? Lebo vieš v Košiciach teraz jeden ukradli.."
možnosti: a) iné číslo, típek ho asi neukradol, teda aspoň to neni ten ukradnutý z Košíc..
b) číslo sedí, takže je to ten ukradnutý.. takže: "no vieš tento bicykel je ukradnutý, môžeš mi prosím ťa požičať občiansky? Len si opíšem tvoje údaje aby som to mohol oznámiť"

kontrolovať tieto čísla v servise je práve ten najefektívnejší spôsob.. a duplom u CD pretože v Leftyne sa nebude špárať každý..


samozrejme ak ste do BA žiaden nepredali, môžte sem rovno ísť, "určite" je ukradnutý :tmi:
22.05.2010 - 23:55:34
00
CraObs...toho som videl aj ja. Bol to biely Scalpel.

Čo sa ale témy týka, v tých Košiciach by som ani nipel nekúpil!
Sa čudujem, že takto môže ešte niečo fungovať :n:
23.05.2010 - 12:05:27
00
Bol si vôbec niekedy v tomto obchode? Pretože hovoriš akoby to bol najhorší obchod v KE a pritom je to výborný obchod s výbornou obsluhou.
23.05.2010 - 13:22:40
00
Nepotrebujem sa onďať do Košíc. Stačí, že si to z izby prečítam.
Skúsenosti druhých k nezaplateniu.
23.05.2010 - 13:53:23
00
...aj ja som jeden videl
24.05.2010 - 22:30:00
00
Bol si vôbec niekedy v tomto obchode? Pretože hovoriš akoby to bol najhorší obchod v KE a pritom je to výborný obchod s výbornou obsluhou.

Proti obchodu nikto nič nemá, problémy sú len so servisom! :P Autorizovaným! :lol:

OK, sľubujem, že toto bolo už naozaj posledné rypnutie z mojej strany! ;) Verím, že to naozaj sú skvelí ľudia, a podobný prípad je skôr výnimkou, ako pravidlom. 8)

Inak, čo sa týka toho C RZ120 1, čím dlhšie chodím do tohto vlákna, tým sa mi viac páči. Nemá niekto v BA alebo okolí (do 100km) taký na predajni, najlepšie s možnosťou vyskúšania? V prípade spokojnosti by som si asi urobil radosť! ^_^ A asi aj predajcovi! ;)
24.05.2010 - 23:57:57
00
ako je možné vôbec ukradnúť taký bicykel ??? ...
....naposledy som počul o fulle Spark 35 od Scotta čo vybrali naivnému predajcovi z auta na parkovisku , bez toho aby poškodili zámky...
... poväčšine je takáto "úspešná" krádež daň za hlúposť majiteľa...
....nie že by som bol škodoradostný , ale neviem si predstaviť , že keby som bol mechanik a nejaký týpek mi donesie takúto čorku na servis , ja by som si pozrel výrobné číslo a zistil by som že je to práve ten ukradnutý bicykel.... čo by som urobil ? volal políciu ? volal majiteľa ? nevrátil mu bicykel ? ....potom chodil dva roky po súdoch ako svedok a čelil vyhrážkam nejakých grázlov ? .....
.... ak by to bolo v rámci jedného mesta (čo len debil by taký bicykel neposlal z dohľadu čo najdalej) tak by som mohol zavolať bývalému majitelovi ... "že poď Joži tu je Tvoj bicykel a počkaj si na majiteľa , nech Ti to vysvetlí , skade ho má a naťahuj sa s ním ....
... ale keď je to bicykel ukradnutý o 100 200 či 400 km ďalej tak to neurobíš.... je to len vec, nestojí za zdravie ani nervy , treba si dávať na svoje veci pozor...
.... to ale keby som niekoho prichytil priamo pri čine, tak to by mu už išlo o zdravie ;) ... ale neprevziať hocaký bike do servisu preto , lebo si ho nekupil u mňa , či nemáš u seba bloček - je skôr malosť ducha a primitívny prejav zakomplexovanosti ...
25.05.2010 - 09:37:47
00
čo by som urobil ? volal políciu ? volal majiteľa ? nevrátil mu bicykel ? ....potom chodil dva roky po súdoch ako svedok a čelil vyhrážkam nejakých grázlov ? .....

v spolupráci s políciou začal riešiť.. o grázlov by som sa nebál, na tom biku bude jazdiť obyčanjý človek ktorý tú lopatu kúpil vedome (95%) či nevedome (papiere sa dajú vyrobiť ak zákazník chce)
zlodej alebo priekupník poväčšinou obíde čisto, teda pokial kupujúci nemá odložené kontakty a komunikáciu s ním.. na takomto vlastnoručne ukradnutom biku by sa vozil len fakt hlúpy zlodej..

to máš ako keď kúpiš kradnuté auto, zrazu ti len oznámi polícia že je kradnuté a nemáš ani auto ani peniaze.. rozdiel je len v tom že kradnuté biky sa kupujú s vedomím o pôvode..
25.05.2010 - 10:38:19
00
keyboard_arrow_up