Čaute. Pred nedávnom som kúpil bicykle s prevodom 12x1. Nieje to žiadna ***** medzi bicyklami. Nestal ma veľa. Pri montáži a doladzovani som si všimol ze zadná prehadzovacka na najvrchnejsich prevodoch 10,11,12 pri zatoceni pedalmi dozadu prudko zhadzuje reťaz na nižšie prevody. Pri opätovnom toceni vpred to znova prehodí na vrchný prevod. Ináč je jazda dopredu alebo samotné prehadzovali plynule. Niekde som sa dočítal že je to pri týchto 12x1 prehadzovackachh normálne ale určite sa nájdu ľudia ktorý s tým majú skúsenosť a budú vediet poradiť. Dakujem
Okej a je tu ešte jeden problém ked z jednotky prehodim na dvojku nič sa nestane prehodim na trojku a ide normalne trojka z jednotky obchádza mi dvojku ale ako nahle prehodim z trojki na dvojku už ide aj dvojka
https://www.youtube.com/watch?v=r2YCPEBYRL8
Treba si uvedomit ze pri slapani dozadu sa retaz na kazetu namotava zhora a nie zdola ako pri slapani dopredu. Pri namotavani zhora obchadzas vodiacu kladku prehadzovacky ktorej uloha je naviest retaz na zvoleny pastorok, takze ti nic tu retaz na spravny pastorok nenavadza. Ked mas velky pastorok, 1x10/11/12 prevody a relativne kratku zadnu stavbu tak sa ti retaz na zaradenom najlahsom prevode celkom krizi (pri pohlade zhora ide retaz od prevodnika ku pastorku sikmo). Na niektorych bicykloch v kombinacii s niektorimi konfiguraciami prevodov potom moze zhadzovat retaz na lahsich prevodoch pri slapani dozadu. Nespravna dlzka retaze, vytahana retaz, zjazdene prevody, nespravne nastavena prehadzovacka, zohnuta patka/prehadzovacka a retazova linka este viac dosikma (napr boost koleso = 52mm a kluky s 55mm koli tomu aby mohol byt pouzity vacsi prevodnik ako s 52mm) sancu ze ti bude padat retaz zvacsuju. Ty mas evidentne problem s radenim - minimalne jeden z tych problemov ktore som spominal - najskor zohnutu patku ci prehadzovacku alebo velmi zle nastavenu prehadzovacku.
Kedze to mas “rozhasene” , nehovoriac o castokrat po roku znicenych bowdenoch / na tych vyrobcovia radi setria/ tak si v prvom rade daj do poriadku tieto veci + s kontrolou rovnosti patky a az potom ked toto vsetko bude v poriadku mozes zacat vyplakavat ak ti bude este stale padat retaz z najvacsieho pastorku.
Vsetci co ti tu radili predpokladali ze nastavenie saltra je v poriadku……
Už keď je to voľným okom vidieť,tak to musí byť fest krivé, ale najhoršie je, keď sa to tvári rovné,no keď to zmeráš na všetkých 4 stranách,tak niekedy sú tam riadne odchýlky.Ak robím servis, je to vec č.1. ktorú hneď skontrolujem. Ušetrí to kopec času a nervov pri štelovaní radenia.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Treba si uvedomit ze pri slapani dozadu sa retaz na kazetu namotava zhora a nie zdola ako pri slapani dopredu. Pri namotavani zhora obchadzas vodiacu kladku prehadzovacky ktorej uloha je naviest retaz na zvoleny pastorok, takze ti nic tu retaz na spravny pastorok nenavadza. Ked mas velky pastorok, 1x10/11/12 prevody a relativne kratku zadnu stavbu tak sa ti retaz na zaradenom najlahsom prevode celkom krizi (pri pohlade zhora ide retaz od prevodnika ku pastorku sikmo). Na niektorych bicykloch v kombinacii s niektorimi konfiguraciami prevodov potom moze zhadzovat retaz na lahsich prevodoch pri slapani dozadu. Nespravna dlzka retaze, vytahana retaz, zjazdene prevody, nespravne nastavena prehadzovacka, zohnuta patka/prehadzovacka a retazova linka este viac dosikma (napr boost koleso = 52mm a kluky s 55mm koli tomu aby mohol byt pouzity vacsi prevodnik ako s 52mm) sancu ze ti bude padat retaz zvacsuju. Ty mas evidentne problem s radenim - minimalne jeden z tych problemov ktore som spominal - najskor zohnutu patku ci prehadzovacku alebo velmi zle nastavenu prehadzovacku.
Vsetci co ti tu radili predpokladali ze nastavenie saltra je v poriadku……